Hjælp mig med at vælge: grafikkort

 

Den stadig større betydning af at vælge det rette grafikkort

Det meste af det, du bruger din bærbare computer til i dag, lige fra brug af Windows Vista-operativsystemet til fremstilling af præsentationer, udvikling af regneark, søgning på internettet, redigering af fotos og visning af film kræver mere og mere grafik. Og i takt med, at flere og flere mindre virksomheder bruger video til kommunikation via videokonferencer og video-e-mail som Dell Video Chat, bliver det stadig vigtigere for den samlede mobile oplevelse at vælge det rigtige grafikkort.

Kvaliteten af den grafik, du oplever, kan kun blive så god, som dit grafikkort (kaldes også et videokort) tillader. Hvis du vælger den rette grafikløsning, kan disse grafiktunge funktioner blive levende og give en rig, naturtro og mere behagelig oplevelse. Sammen med skærmen er grafikkortet afgørende for antallet af tilgængelige farver, kontrasten, opløsningen og systemets generelle ydeevne.

Hvad er forskellen mellem integrerede og dedikerede grafikkort?

Integreret grafikkort: En integreret grafikløsning deler systemets processor (CPU) og hukommelsesressourcer med andre programmer. Selvom integrerede grafikkort kan behandle en del avanceret grafik såsom 3D-billeder, kan de sommetider levere en langt fra optimal billedoplevelse, hvis CPU'en og hukommelsen er overbelastet eller optaget med at behandle andre oplysninger, hvorved grafikken og ofte hele systemet bliver langsomt.

En integreret grafikløsning kan være tilstrækkelig for dig, hvis du bruger din bærbare computer til almindelige virksomhedsopgaver, som ikke kræver grafiktunge programmer, f.eks. tekstbehandling, regneark, almindelige præsentationer, e-mail og søgning på de fleste internetsider.

Dedikerede grafikkort: Dedikerede grafikkort anvender en grafikprocessor, der er uafhængig af (eller separat fra) systemprocessoren, og hukommelse, der er separat fra systemhukommelsen. Da denne løsning ikke belaster systemets processor og hukommelse, bliver systemets samlede ydeevne sandsynligvis betydeligt bedre ved udførelse af opgaver, der indeholder kompleks grafik, eller grafiktunge programmer.

Dedikerede løsninger er normalt kraftigere end integrerede løsninger og er derfor den foretrukne løsning, hvis du bruger din bærbare computer til grafiktunge opgaver, f.eks. videokonferencer, fremstilling og levering af video-/grafiktunge præsentationer, visning, fremstilling og redigering af videoer/fotos samt visning af websider med krævende grafik.

 

 

Det grafikkort, du vælger, kan have enorm betydning for kvaliteten af billeder, farver og bevægelser på skærmen. Sørg for at vælge et grafikkort, der både opfylder såvel behovet i dag som det behov, du planlægger at få i fremtiden.

Det system, du konfigurerer, indeholder muligvis ikke alle de funktioner, der nævnes her.

Hvis du ønsker ...Vælg ...
At køre avanceret grafik og grafiktunge programmer. Et dedikeret grafikkort kan køre alle de opgaver, som et integreret grafikkort kan klare, plus:
  • Videokonferencer
  • Grafisk design
  • Video, film og lyd i HD
  • Redigering af fotos/video
Dedikeret grafikkort
En basisløsning til almindelige produktivitetsprogrammer, internetbrug, forholdsvis små digitale billeder, video med lav opløsning og andre applikationer, der ikke stiller ret høje krav. Integrerede grafkkort er generelt acceptable til:
  • Tekstbehandling
  • Økonomistyring
  • Instant messaging
  • Præsentationer uden større mængder grafik- eller videoindhold
  • Regneark
Integreret grafikkort

 Intel HD Graphics 3000*
(standard for 2. generations Intel® Core™ i3 og nyere)
 
Intel HD Graphics 4000* er standard for 3. generations Intel® Core™ i5 og nyere)  AMD Radeon™ HD 7670M NVIDIA® GeForce® GT 630M NVIDIA GeForce GT 620M med 1 GB DDR3
Grafikkorttype  Integreret processorIntegreret processor  Dedikeret, omstilleligDedikeret, omstillelig  Dedikeret, omstillelig
Hukommelse Op til 1,6 GB med dynamisk allokering  

Op til 1,7 GB med dynamisk allokering

1 GB dedikeret  1 GB dedikeret 1024 MB
 Hukommelsestype DDR3 DDR3 GDDR5DDR3 DDR3 
 Direct X-version 10.1 DX11 DX11DX11  DirectX 11
OpenGL 4.1
 Tilgængelighed Standard på 2. generations Intel Core i5 og derover Standard på 3. generations Intel Core i5 og deroverTilvalg Tilvalg Tilvalg