Hjælp mig med at vælge: hukommelse

Hukommelsen er et midlertidigt lager for data, der transporteres til og fra pc'ens processor.

Overvej først, hvad du vil bruge din computer til, før du beslutter dig for, hvor meget hukommelse du vil føje til den. En almindelig hukommelseskonfiguration går an, hvis du mest bruger den til at sende mail og surfe på nettet. Men overvej mere hukommelse, hvis du spiller spil, arbejder med multimedier eller udfører andre krævende opgaver.

Du vil se flere forskellige typer hukommelse anført: F.eks.:

 • DDR4 / DDR3 / DDR2 – bruges til høj hastighed og effektivitet, især inden for gaming
 • DRAM – hukommelsen bruges til at sørge for, at spillets data kan tilgås konstant
 • RAM – et arbejdsområde, som hurtigt kan tilgås i stedet for harddiske

De er stort set ens, men der er nogle små forskelle, der hjælper dig med at udnytte dine programmer fuldt ud.

Du vil som minimum forvente at skulle bruge 4 GB RAM eller DRAM til at køre moderne spil. Men som en generel tommelfingerregel anbefales 8 GB (D)RAM for at undgå problemer med ydeevnen eller hastigheen. Nogle gamere har behov for op til 16 GB RAM, men for de fleste vil det ikke være nødvendigt.

Et system med større hukommelse kan:

 • Give hurtigere ydeevne i spil, på websteder, i programmer osv.
 • Indlæse spil hurtigere
 • Åbne større filer hurtigere
 • Arbejde med flere åbne programmer samtidigt

Nogle systemer giver dig mulighed for at tilføje Intel® Optane™ hukommelse for at øge hastighederne på 7. og 8. generations Intel® Core™ processor-platforme. Løsningen leveres i et modulformat og ved at placere dette nye hukommelsesmedie mellem processoren og langsommere SATA-baserede storage-enheder:

 • Harddiske (HDD)
 • Solid State-hardiske (SSHD)
 • SATA SSD

Denne metode giver systemerne hurtigere adgang til disse oplysninger og forbedre den samlede systemydeevne.

Ved at kombinere DRAM med hukommelse opnår du bedre ydeevne og højere omkostningseffektivitet. Eksempel:

 • 4 GB DRAM + 16 GB Intel® Optane™ hukommelse giver bedre ydeevne og omkostningseffektivitet end blot 8 GB DRAM.

 

Krav til Optane™: 7. eller 8. generations Intel® Core™ processorplatforme med 7. eller 8. generations Intel Core™ processorer.

Hukommelsesmoduler bør installeres i par, der har samme størrelse, hastighed og teknologi. Par med samme hukommelsesstørrelse kaldes også Dual Channel-konfigurationer og leverer den bedste ydeevne. Computeren fungerer, selv hvis hvis hukommelsesmodulerne ikke er installeret i matchende par, men ydeevnen reduceres en smule.

Hvis du mest bruger computeren til:Overvej denne mængde hukommelse:
Acceptabel ydeevne med programmer til øge produktiviteten på kontoret samt basisprogrampakken –
 • internet
 • Mail
 • Sociale netværk
 • Streaming af musik og videoer
 • Opgaver på kontoret
8 GB DRAM eller
4 GB + 16 GB Intel® Optane™
 • Arbejde med store databaser
 • Krævende fotoredigering
 • High definition (HD) videoredigering
12 GB DRAM eller
8 GB DRAM + 16 GB Intel® Optane™
 • Fremragende til pc-gaming
 • Grafisk design
16 GB DRAM eller
16 GB DRAM + 32 GB Intel® Optane™
Sammenlign Intel® Optane™ hukommelse vs. DRAM20 GB hukommelse (16 GB Intel® Optane™ hukommelse + 4 GB DRAM) giver bedre ydeevne og prisforhold sammenlignet med 8 GB DRAM
Til højkapacitetsstorageIntel® Optane™ hukommelse giver dig det bedste fra begge verdener: højere hastighed i økonomisk overkommelig storage.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er et DIMM-modul?
Et DIMM-modul – eller Dual Inline Memory Module – er en række RAM-chips, der er monteret på en mindre printplade. DIMM'er er installeret i sokler på computerens bundkort.

Hvad betyder DDR4 SDRAM?
DDR4 SDRAM står for "double data rate type 4 synchronous dynamic random access memory". Med DDR4 SDRAM får du hjælp til at skifte mellem programmer, åbne dokumenter og udføre daglige opgaver hurtigere.

Hvorfor har jeg brug for en trekanals-hukommelse?
En kraftfuld processor kan ikke køre programmer hurtigere, end computerens hukommelse giver mulighed for. Hvis hukommelsen ikke kan følge med processoren, så ender processoren med at behandle ingenting. Med multikanals hukommelse duplikerer hver tilgængelig hukommelseskanal størrelsen af ​​den samlede tilgængelige hukommelsesbåndbredde. På den måde bliver hukommelsen jævnt fordelt mellem de tilgængelige kanaler, hvilket igen betyder højere processorhastighed. Trekanals-hukommelse er det seneste fremskridt inden for multikanalshukommelse, og efterhånden som kravene til grafik og processorkraft for spil og virksomhedsprogrammer fortsætter med at stige, er hukommelse en vigtig komponent til at få en førsteklasses computeroplevelse

Hvad betyder MHz?
Hastigheden på den hukommelse, du køber eller føjer til din computer, måles i megahertz. Et højt tal betyder som regel en hurtig maskine. Ved at opgradere din hukommelse vil din computer også blive klar til at tackle fremtidige hukommelseskrævende spil.
Intel® Optane™ hukommelse:

Til konfigurationer, der understøtter Intel® Optane™ hukommelse.

Intel® Optane™ hukommelse er en løsning, som bruges til at accelerere et system, der er parret med en langsommere storage-enhed, som f.eks SATA harddisk/SSD, for at forbedre ydeevnen til et niveau, der svarer til PCIe/NVMe solid state-diske. De mest anvendte filer vil blive gemt i Intel® Optane™ hukommelsen for at give hurtigere adgang ved hjælp af den smarte, tilpassede software, som forbedrer systemets samlede ydeevne. Harddisken og Intel® Optane™ hukommelsen ses som en enkelt diskenhed, så den kan bruges som en standardharddisk. Tilføjelse af 16 GB Intel® Optane™ hukommelse til et system med en 1 TB harddisk og 4 GB DDR giver bedre responstid end et system med en 1 TB harddisk og 8 GB DDR uden Intel® Optane™ hukommelse.

Krav til Optane™: 7. eller 8. generations Intel® Core™ processorplatforme med 7. eller 8. generations Intel® Core™ processorer og Intel® RST-driver (Rapid Storage Technology) (fabriksinstalleret som standard ved køb af Intel® Optane™).

Ofte stillede spørgsmål:

Hvad er Intel® Optane™ hukommelse, hvordan fungerer det, og hvilke fordele giver det mig?

Intel® Optane™ hukommelse er en systemløsning til at accelerere 7. gen. og 8. gen. Intel® Core™ processor-platforme. Løsningen leveres i et modulformat og ved at placere dette nye hukommelsesmedie mellem processoren og en langsommere SATA-baseret storage-enhed (harddisk, SSHD eller SATA-SSD) vil du kunne gemme de hyppigst anvendte data og programmer tættere på processoren, så systemerne kan få adgang til disse oplysninger hurtigere og forbedre systemets generelle ydeevne.

Intel® Optane™ hukommelse giver SSD-lignende responstid i systemer, der kun har en traditionel harddisk.

Intel® Optane™ teknologi er en perfekt løsning til gamere på udkig efter SSD-lignende hastighed til en brøkdel af prisen.

Hvilke systemer er Intel®Optane-parate?

Alienware-notebooks og Alienware Aurora understøtter M.2-baseret Intel® Optane™ teknologien med mulighed for 16 GB og 32 GB.

Hvad er forskellen mellem Intel® Optane™ hukommelse og DRAM? Erstatter den DRAM?

Intel® Optane™ hukommelsesmodulet erstatter ikke DRAM. Det kan dog føjes til DRAM for at øge systemets ydeevne.

Vil Intel® Optane™ hukommelse også accelerere et SSD-drev? Hvis det er tilfældet, hvor meget?

Ja! Intel® Optane™ hukommelse kan hjælpe med at accelerere typer af SATA-baserede storage-medier, herunder SATA-SSD'er. Forbedringen af ydeevnen ved at tilføje Intel® Optane™ hukommelsen vil dog være større på langsommere storage-enheder, som f.eks. en harddisk.

Hvorfor skal jeg vælge Intel® Optane™ hukommelse i stedet for blot at bruge en SSD?

Du får muligheder, der er baserede på dine behov. Hvis du har brug for storage med høj kapacitet, vil du typisk vælge en harddisk. SSD'er har ofte lavere kapacitet og er som regel dyrere. Kombineret med en harddisk giver Intel® Optane™ hukommelse hurtigere responstider, som du er vant til fra SSD-drev, og den høje kapacitet, du kender fra harddiske.

Hvorfor skal jeg bruge 32 GB i stedet for 16 GB? Hvad er forskellen i ydeevne?

Den største forskel mellem 32 GB og 16 GB er antallet af programmer, der kan accelereres. 32 GB-modulet er perfekt til superbrugere, der ofte bruger en lang række krævende programmer, f.eks. prosumere og gamere. Det anbefales også, hvis du spiller mere end et spil ad gangen.

Hvor mange gange skal jeg starte en app eller en fil for at få fuld acceleration fra Intel® Optane™ hukommelse?

Anden gang et program eller en fil anvendes, accelereres programmet eller filen, og du vil opleve en betydelig forbedring. Når programmet eller filen startes tredje gang, mærkes den fulde effekt af Intel® Optane™ hukommelsen. Bemærk: Intel® Optane™ hukommelse prioriterer ofte anvendte programmer og filer, hvilket betyder, at sjældent anvendte filer og programmer mistes fra cachen.

Hvor mange spil kan jeg accelerere med Intel® Optane™ hukommelse?

Der findes intet entydigt svar på antallet. Det afhænger meget af spillets størrelse og arkitekturen af den software, du bruger, samt andre programmer, der anvendes og konfigurationen af din platform.

Hvis jeg bruger Intel® Optane™ hukommelse sammen med en harddisk til at accelerere mine spil, bliver start af spil og indlæsning af niveau hurtigere og næsten som en SSD-oplevelse, men hvad med spiloplevelsen? Påvirkes spiloplevelsen?

Spiloplevelsen vil være næsten ens på et SSD-drev og et harddiskbaseret system, eftersom spillene indlæses til DRAM, mens der spilles.