Hjælp mig med at vælge: hukommelse

RAM (Random Access Memory) er arbejdshesten, der står for ydeevnen i dit system. RAM lagrer midlertidigt oplysninger fra operativsystemet, applikationer og data, der er i brug. Den giver processoren let adgang til de vigtige data, som holder applikationerne kørende. Mængden af RAM, du har, og systemets hukommelsesarkitektur er med til at bestemme, hvor mange programmer der kan køre på samme tid, hvor mange data der er direkte tilgængelige for et program, og det er med til at bestemme, hvor hurtigt programmerne kører, og hvor mange programmer der kan skiftes mellem på samme tid.

Overvej først, hvad du vil bruge din computer til, før du beslutter dig for, hvor meget hukommelse du vil føje til den. En almindelig hukommelseskonfiguration går an, hvis du mest bruger den til at sende mail og surfe på nettet. Men overvej mere hukommelse, hvis du spiller spil, arbejder med multimedier eller udfører andre krævende opgaver.

Computerens hukommelse kaldes også RAM, som står for Random Access Memory. RAM fungerer som et midlertidigt lager for datastrømmen. Den husker de programmer og dokumenter, du bruger oftest, så den kan få adgang til disse så hurtigt som muligt. Uden tilstrækkelig RAM kan computeren blive betydeligt langsommere, efterhånden som den begynder at anvende harddisken til at håndtere datastrømmen.

Dynamic Random Access Memory (DRAM) er en type hukommelse, der typisk anvendes til data- eller programkode, som en computerprocessor skal bruge for at kunne fungere. DRAM er en almindelig type Random Access Memory (RAM), der anvendes til personlige computere (pc'er), workstations og servere. De mest almindelige former for RAM i dag, DRAM og SRAM, kræver begge en konstant strømforsyning til vedligeholdelse af data.

Et system med større hukommelse kan:

  • Give en hurtigere ydeevne på websteder, i programmer osv.
  • Håndtere flere åbne filer samtidigt
  • Åbne større filer hurtigere
  • Arbejde med flere åbne programmer samtidigt
  • Spille spil

Nogle systemer giver dig mulighed for at tilføje Intel® Optane™ hukommelse for at øge hastighederne på 7. og 8. generations Intel® Core™ processor-platforme.

Intel® Optane™ hukommelsen er en unik teknologi, der bygger bro mellem "hukommelse" og "storage". Ved at placere ofte anvendte data og programmer tættere på processoren giver Intel® Optane™-hukommelsen systemerne hurtigere adgang til disse oplysninger og forbedrer systemets overordnede hastighed. Intel® Optane™-hukommelse kan ikke erstatte DRAM fuldt ud. Disse to hukommelsesteknologier supplerer dog hinanden i pc'en.

Løsningen leveres i et modulformat og ved at placere dette nye hukommelsesmedie mellem processoren og en langsommere SATA-baseret storage-enhed (harddisk, SSHD eller SATA-SSD) vil du kunne gemme de hyppigst anvendte data og programmer tættere på processoren, så systemerne kan få adgang til disse oplysninger hurtigere og forbedre systemets generelle ydeevne.

Ved at kombinere DRAM med Intel® Optane™ opnår du bedre ydeevne og højere omkostningseffektivitet. For eksempel giver 4 GB DRAM + 16 GB Intel® Optane™ hukommelse bedre ydeevne og omkostningseffektivitet end blot 8 GB DRAM.
Krav til Optane™: 7. eller 8. generations Intel® Core™-processorplatforme med 7. eller 8. generations Intel® Core™-processorer og Intel® RST-driver (Rapid Storage Technology) (fabriksinstalleret som standard ved køb af Intel® Optane™).

Med 32-bit-operativsystemer – f.eks. 32-bit-versionen af Microsoft® Windows® 10 – kan systemet bruge op til 3,5 GB hukommelse til systemydeevnen (ud af 4 GB), mens de resterende 0,5 GB tildeles forskellige hardwarekomponenter.

64-bit-operativsystemer kan bruge over 4 GB systemhukommelse og kan kræve applikationer, der er udviklet til 64-bit. De fleste virksomhedsapplikationer i dag er udviklet til 32-bit. Tendensen går dog mod 64-bit-operativsystemer, da systemhukommelsen spiller en stadigt større rolle for applikationsydeevnen.

Hukommelsesmoduler bør installeres i par, der har samme størrelse, hastighed og teknologi. Par med samme hukommelsesstørrelse kaldes også Dual Channel-konfigurationer og leverer den bedste ydeevne. Computeren fungerer, selv hvis hvis hukommelsesmodulerne ikke er installeret i matchende par, men ydeevnen reduceres en smule.

Brug dette diagram, der kan hjælpe dig med at afgøre, hvor meget hukommelse du har brug for. Vær opmærksom på, at visse computermodeller, og forskellige versioner af operativsystemer, begrænser mængden af den ​​RAM, du kan tilføje.

Hvis du mest bruger computeren til:Overvej denne mængde hukommelse:
Acceptabel ydeevne med programmer til kontorarbejde og grundlæggende programmer – (læsning af websider, søgning på internettet, afsendelse af e-mail, sociale netværk, streaming af musik eller videoer fra internettet, spille simple pc-spil, visning af fotos, brug af cd'er eller dvd'er, tekstbehandling, regneark og andre kontoropgaver).8 GB* eller
4 GB + 16 GB Intel® Optane™
Arbejde med store databaser, krævende fotoredigering og HD-videoredigering (høj opløsning) kan understøttes.12 GB* eller
8 GB + 16 GB Intel® Optane™
Tilstrækkelig ydeevne med store filer og almindelige programmer, arbejde med store databaser, krævende fotoredigering og HD-videoredigering (høj opløsning) kan understøttes. Velegnet til avanceret pc-gaming og grafisk design.16 GB* eller
8 GB + 32 GB Intel® Optane™
God ydeevne til multitasking med relativt store filer og krævende programmer32 GB eller
16 GB + 32 GB Intel® Optane™
Fremragende ydeevne til store filer og multitasking samt avanceret CAD, animation, analysesoftware og andre krævende programmer.64 GB eller
16 GB + 32 GB Intel® Optane™

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er et DIMM-modul?
Et DIMM-modul – eller Dual Inline Memory Module – er en række RAM-chips, der er monteret på en mindre printplade. DIMM'er er installeret i sokler på computerens bundkort.

Hvad betyder DDR4 SDRAM?
DDR4 SDRAM står for "double data rate type 4 synchronous dynamic random access memory". Med DDR4 SDRAM får du hjælp til at skifte mellem programmer, åbne dokumenter og udføre daglige opgaver hurtigere.

Hvorfor har jeg brug for en trekanals-hukommelse?
En kraftfuld processor kan ikke køre programmer hurtigere, end computerens hukommelse giver mulighed for. Hvis hukommelsen ikke kan følge med processoren, så ender processoren med at behandle ingenting. Med multikanals hukommelse duplikerer hver tilgængelig hukommelseskanal størrelsen af ​​den samlede tilgængelige hukommelsesbåndbredde. På den måde bliver hukommelsen jævnt fordelt mellem de tilgængelige kanaler, hvilket igen betyder højere processorhastighed. Trekanals-hukommelse er det seneste fremskridt inden for multikanalshukommelse, og efterhånden som kravene til grafik og processorkraft for spil og virksomhedsprogrammer fortsætter med at stige, er hukommelse en vigtig komponent til at få en førsteklasses computeroplevelse

Hvad betyder "2133 MHz"?
Hastigheden på den hukommelse, du køber eller føjer til din computer, måles i megahertz. De fleste computere har hukommelse fra 1600 MHz til 2133 MHz, hvilket er meget effektivt til at køre moderne computerprogrammer. Ved at opgradere din hukommelse vil din computer også blive klar til at tackle fremtidige hukommelseskrævende spil.

Hvad er Intel® Optane™ hukommelse, og hvorfor kaldes det for hukommelse?
Intel® Optane™ hukommelse er en systemløsning til at accelerere 7. gen. og 8. gen. Intel® Core™ processor-platforme. Løsningen leveres i et modulformat og ved at placere dette nye hukommelsesmedie mellem processoren og en langsommere SATA-baseret storage-enhed (harddisk, SSH eller SATA-SSD) vil du kunne gemme de hyppigst anvendte data og programmer tættere på processoren, så systemerne kan få adgang til disse oplysninger hurtigere og forbedre systemets generelle ydeevne.

Erstatter Intel® Optane™ hukommelse DRAM?
Intel® Optane™ hukommelsesmodulet erstatter ikke DRAM. Det kan dog føjes til DRAM for at øge systemets ydeevne.

Vil Intel® Optane™ hukommelse også accelerere et SSD-drev? Hvis det er tilfældet, hvor meget?
Ja! Intel® Optane™ hukommelse kan hjælpe med at accelerere typer af STA-baserede storage-medier, herunder SATA-SSD'er. Forbedring af ydeevnen ved at tilføje Intel® Optane™ hukommelsen vil dog være større på langsommere storage-enheder, som f.eks. en harddisk.

Hvorfor skal jeg vælge Intel® Optane™ hukommelse i stedet for blot at bruge en SSD?
Du får muligheder, der er baserede på dine behov. Hvis du har brug for storage med høj kapacitet, vil du typisk vælge en harddisk. SSD'er har ofte lavere kapacitet og er som regel dyrere. Kombineret med en harddisk giver Intel® Optane™ hukommelse hurtigere responstider, som du er vant til fra SSD-drev, og den høje kapacitet, du kender fra harddiske

Hvorfor skal jeg bruge 32 GB i stedet for 16 GB? Hvad er forskellen i ydeevne? 
Den største forskel mellem 32 GB og 16 GB er antallet af programmer, der kan accelereres. 32 GB-modulet er perfekt til superbrugere, der ofte bruger en lang række krævende programmer, f.eks. prosumere og gamere. Det anbefales også, hvis du spiller mere end et spil ad gangen.

Hvor mange gange skal jeg starte en app eller en fil for at få fuld acceleration fra Intel® Optane™ hukommelse?
Anden gang et program eller en fil anvendes, accelereres programmet eller filen, og du vil opleve en betydelig forbedring. Når programmet eller filen startes tredje gang, mærkes den fulde effekt af Intel® Optane™ hukommelsen. Bemærk: Intel® Optane™ hukommelse prioriterer ofte anvendte programmer og filer, hvilket betyder, at sjældent anvendte filer og programmer mistes fra cachen

For konfigurationer, der understøtter Intel® Optane™ hukommelse.

Intel® Optane™ hukommelse er en løsning, som bruges til at accelerere et system, der er parret med en langsommere storage-enhed, som f.eks SATA harddisk/SSD, for at forbedre ydeevnen til et niveau, der svarer til PCIe/NVMe solid state-diske. De mest anvendte filer lagres i Intel® Optane™-hukommelsen for at give hurtigere adgang ved hjælp af den intelligente, tilpassede software med henblik på at forbedre systemets generelle ydeevne. Harddisken og Intel® Optane™-hukommelsen ses som et enkelt drev, der kan bruges helt som et almindeligt drev.

  • Tilføjelse af 16 GB Intel® Optane™ hukommelse til et system med en 1 TB harddisk og 4 GB DDR giver bedre responstid end et system med en 1 TB harddisk og 8 GB DDR uden Intel® Optane™ hukommelse.

Krav til Optane™: 7. eller 8. generations Intel® Core™-processorplatforme med 7. eller 8. generations Intel® Core™-processorer og Intel® RST-driver (Rapid Storage Technology) (fabriksinstalleret som standard ved køb af Intel® Optane™).

Ofte stillede spørgsmål:

Hvad er Intel® Optane™ hukommelse, og hvorfor kaldes det for hukommelse?
Intel® Optane™ hukommelse er en systemløsning til at accelerere 7. gen. og 8. gen. Intel® Core™ processor-platforme. Løsningen leveres i et modulformat og ved at placere dette nye hukommelsesmedie mellem processoren og en langsommere SATA-baseret storage-enhed (harddisk, SSHD eller SATA-SSD) vil du kunne gemme de hyppigst anvendte data og programmer tættere på processoren, så systemerne kan få adgang til disse oplysninger hurtigere og forbedre systemets generelle ydeevne.

Hvad er forskellen mellem Intel® Optane™ hukommelse og DRAM? Erstatter den DRAM?
Intel® Optane™-hukommelsen er en unik teknologi, der bygger bro mellem "hukommelse" og "storage". Ligesom RAM er den placeret i pc'ens hukommelseshierarki. Ved at placere ofte anvendte data og programmer tættere på processoren giver Intel® Optane™-hukommelsen systemerne hurtigere adgang til disse oplysninger og forbedrer systemets overordnede hastighed. Intel® Optane™-hukommelse kan ikke erstatte DRAM fuldt ud. Disse to hukommelsesteknologier supplerer dog hinanden i systemet. Intel® Optane™-hukommelsesmodulet kan føjes til DRAM for at forbedre systemets ydeevne.

Vil Intel® Optane™ hukommelse også accelerere et SSD-drev? Hvis det er tilfældet, hvor meget?
Ja! Intel® Optane™ hukommelse kan hjælpe med at accelerere typer af SATA-baserede storage-medier, herunder SATA-SSD'er. Forbedringen af ydeevnen ved at tilføje Intel® Optane™ hukommelsen vil dog være større på langsommere storage-enheder, som f.eks. en harddisk.

Hvorfor skal jeg vælge Intel® Optane™ hukommelse i stedet for blot at bruge en SSD?
Du får muligheder, der er baserede på dine behov. Hvis du har brug for storage med høj kapacitet, vil du typisk vælge en harddisk. SSD'er har ofte lavere kapacitet og er som regel dyrere. Kombineret med en harddisk giver Intel® Optane™ hukommelse hurtigere responstider, som du er vant til fra SSD-drev, og den høje kapacitet, du kender fra harddiske.

Hvorfor skal jeg bruge 32 GB i stedet for 16 GB? Hvad er forskellen i ydeevne?
Den største forskel mellem 32 GB og 16 GB er antallet af programmer, der kan accelereres. 32 GB-modulet er perfekt til superbrugere, der ofte bruger en lang række krævende programmer, f.eks. prosumere og gamere. Det anbefales også, hvis du spiller mere end et spil ad gangen.

Hvor mange gange skal jeg starte en app eller en fil for at få fuld acceleration fra Intel® Optane™ hukommelse?
Anden gang et program eller en fil anvendes, accelereres programmet eller filen, og du vil opleve en betydelig forbedring. Når programmet eller filen startes tredje gang, mærkes den fulde effekt af Intel® Optane™ hukommelsen. Bemærk: Intel® Optane™ hukommelse prioriterer ofte anvendte programmer og filer, hvilket betyder, at sjældent anvendte filer og programmer mistes fra cachen.

Hvor mange spil kan jeg accelerere med Intel® Optane™-hukommelsen?
Der findes intet entydigt svar på antallet. Det afhænger meget af spillets størrelse og arkitekturen af den software, du bruger, samt andre programmer, der anvendes og konfigurationen af din platform.

Hvis jeg bruger Intel® Optane™ hukommelse sammen med en harddisk til at accelerere mine spil, bliver start af spil og indlæsning af niveau hurtigere og næsten som en SSD-oplevelse, men hvad med spiloplevelsen? Påvirkes spiloplevelsen?
Spiloplevelsen vil være næsten ens på et SSD-drev og et harddiskbaseret system, eftersom spillene indlæses til DRAM, mens der spilles.