|

Dell ProSupport

Suojaa PC- ja tablet-tietokoneinvestointisi ProSupport-tuella

Työntekijöiden on pystyttävä luottamaan käytössä olevaan laitteistoon riippumatta yrityksen koosta. Liiketoiminnan vauhdissa ja tuottavina pysyäkseen loppukäyttäjäsi tarvitsevat mahdollisuuden käyttää asiantuntijatukea.

Hanki yrityksellesi ennakoiva tuki.

Vain ProSupport-tuen ja SupportAssist-tekniikan yhdistelmä tarjoaa kriittisiin ongelmiin ennakoivia vastauksia. ProSupport-tuen omalla alueella viikon jokaisena päivänä ympäri vuorokauden toimivat ennakoivin ilmoituksin operoivat teknikot auttavat keskittymään liiketoiminnan uudistamiseen seuraavasti:

  • Dell SupportAssist -tekniikka1 – ennakoiva kriittisten ongelmien automatisoitu tunnistaminen ja hälytykset
  • Korjaus paikan päällä samana* tai seuraavana työpäivänä etävianmäärityksen jälkeen.
  • tuki seuraavana työpäivänä toimipaikallasi, osien ja työvoiman lähetyksen vastevaihtoehtoina neljä tai kahdeksan tuntia2
  • tapauspohjainen kolmansien osapuolten ohjelmistoapu3.

1SupportAssist-toiminnot ovat käytettävissä vain Windows-pohjaisissa (Windows 8- ja uudemmissa) tuotteissa. Ei koske seuraavia: Windows RT, Android, Google Chrome, Wyse thin client- ja zero client -järjestelmät tai Edge Gateway -virtuaalireitittimet.
2paikan päällä -palvelu ei koske seuraavia: Chromebook A35, Venue 7-, 8-, 8 Pro -tablet-tietokoneet ja Wyse thin client -laitteet.
3Edge Gateway -virtuaalireitittimien tapauksessa ei koskee osaa ohjelmistoista, käyttöjärjestelmistä eikä kolmansien osapuolten sovelluksia.

Ota yhteyttä Dellin asiantuntijaan