|

Monimuotoisuus ja osallisuus

Monimuotoisuus ja osallisuus
Dell on yritys, joka suo kaikille työntekijöilleen mahdollisuuden tuoda ideansa työpaikalleen ympäristössä, joka perustuu laaja-alaisen ajatusten vaihtoon ja kannustaan innovaatioihin. Sulauttamalla monimuotoisuuden ja osallistamisen osaksi liiketoimintaansa Dell voi varmistaa palvelevansa asiakkaitaan maailmanlaajuisesti tavalla, joka parhaiten vastaavat heidän tarpeitaan.

Dellin monimuotoisuuteen ja osallistamiseen pohjaava strategia rakentuu kolmelle kestävälle painopistealueelle: erilaisuuden hyväksyvän työyhteisön luominen, ulkoisten markkinasuhteiden vaaliminen erilaisiin yhteisöihin ja järjestöihin sekä monimuotoisen työvoiman kasvattaminen. Dell tutkii ja säätää strategiaasa jatkuvasti varmistaakseen sen, että Dellin tiimin jäsenet tuntevat tulevansa kuulluiksi, ymmärretyiksi, kunnioitetuiksi ja voivansa vaikuttaa yrityksen suuntaan.
Osallisuutta edistävän työyhteisön luominen Osallisuutta edistävän työyhteisön luominen
Dellin monimuotoiset ja osallistavat tiimit auttavat jäseniään tuntemaan itsensä arvostetuiksi, osallisiksi ja rohkaisevat kaikkia antamaan parhaansa asiakkaiden palvelussa.
Lisää tietoa ›
Dellin ulkoisen tuotemerkin hoito Dellin ulkoisen tuotemerkin hoito
Kestävät suhteet, joita Dell luo kumppaneihinsa, auttavat Delliä edistämään monimuotoisuutta ja osallisuutta korostavaa strategiaa markkinoilla.
Lisätietoja ›
Monimuotoisen työyhteisön vaaliminen Monimuotoisen työvoiman vaaliminen
Asiakkaidensa tarpeita palvellakseen Dellin on sitouduttava asiakaskuntaa heijastavaan monimuotoiseen työvoimaan.
Lisätietoja ›
Työntekijöiden henkilöstöryhmät Työntekijöiden henkilöstöryhmät
Dellin työntekijöiden henkilöstöryhmät muodostavat foorumin, joka edistää verkottumista, johtajuuden kehittämistä, yhteisöjen vapaaehtoistyön mahdollisuuksia ja liiketoiminnan tuloksellisuutta.
Tutustu Dellin työntekijöiden henkilöstöryhmiin ›

Dellin tyopaikat