|

Αίτηση για μια θέση εργασίας

Ας ξεκινήσει το ταξίδι σας στην Dell.

Είτε ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποιήσατε την τεχνολογία μας, είτε η έμπνευση που σας εμφύσησε ένας από τους ομιλητές μας ή ένα άρθρο που διαβάσατε σε κάποιο περιοδικό, σε κάθε περίπτωση η Dell σάς εντυπωσίασε. Κι αυτό μας αρέσει πολύ. Η επιθυμία σας να εργαστείτε στον οργανισμό μας είναι μεγάλη χαρά για εμάς. Χρειαζόμαστε ταλαντούχους και φιλόδοξους ανθρώπους σαν κι εσάς, οι οποίοι θα μας βοηθήσουν να επιτύχουμε τους στόχους μας και θα ενστερνιστούν την κουλτούρα μας για υπεροχή μέσα από την ακεραιότητα. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να υποβάλετε την αίτησή σας για μια θέση στην Dell και ετοιμαστείτε να εξελιχθείτε με τρόπους που δεν φανταστήκατε ποτέ.

Θέσεις εργασίας στην Dell. Βρείτε μια θέση που ταιριάζει στις ικανότητες και την εμπειρία σας.

Ξεκινήστε την αναζήτησή σαςΥποβάλετε αίτηση για μια θέση εργασίας στην Dell

Χρησιμοποιήστε το εργαλείο αναζήτησης θέσεων εργασίας της Dell, για να αναζητήσετε τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας ανά γεωγραφική περιοχή, τοποθεσία γραφείων, τύπο θέσης εργασίας ή συγκεκριμένες αρμοδιότητες εργασίας. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πεδίο αναζήτησης με λέξεις-κλειδιά, για να βρείτε μια θέση με βάση τον αριθμό δημοσίευσης ή να εξειδικεύσετε την περιγραφή και τα προσόντα των θέσεων, ώστε να αντιστοιχούν στα κριτήριά σας. Ξεκινήστε την αναζήτησή σας εδώ (Στα Αγγλικά) >

Υποβάλετε το προφίλ σας

Για να εξεταστεί η αίτησή σας για μια θέση εργασίας στην Dell, πρέπει να υποβάλετε ένα πλήρες προφίλ υποψηφίου. Μην ανησυχείτε, φροντίσαμε να κάνουμε τη διαδικασία εύκολη. Εάν χρησιμοποιείτε το σύστημα για πρώτη φορά, πρέπει να δημιουργήσετε έναν προσωπικό λογαριασμό με όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης.

Φροντίστε να θυμάστε αυτά τα στοιχεία

Θα σας χρειαστούν κάθε φορά που υποβάλλετε αίτηση εργασίας ή υποβάλλετε/ενημερώνετε το προφίλ σας. Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία δημιουργίας του προφίλ, φροντίστε να έχετε ένα ενημερωμένο αντίγραφο του βιογραφικού σας σημειώματος, ώστε να μπορείτε να συμπληρώσετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Η συμπλήρωση του προφίλ σας είναι πολύ σημαντική

Βοηθάει τους υπεύθυνους προσλήψεων να παρακολουθούν την πρόοδο και να επικοινωνούν μαζί σας, ενώ επιταχύνει τη διαδικασία και για εσάς.

Κάθε φορά που υποβάλλετε αίτηση, η φόρμα της αίτησης ενσωματώνει αυτόματα τις υπάρχουσες πληροφορίες από το προφίλ σας

Θα έχετε περισσότερο ακριβή αποτελέσματα αναζήτησης που ταιριάζουν στις πληροφορίες του προφίλ σας, όπως τα χρόνια εμπειρίας, οι τίτλοι εργασίας, το εκπαιδευτικό υπόβαθρο, η γεωγραφική περιοχή κ.λπ.

Οι υπεύθυνοι προσλήψεων μπορούν να αντιστοιχούν καλύτερα τα προσόντα σας στις υπάρχουσες και μελλοντικές ευκαιρίες

Συνιστούμε σε όλους τους υποψηφίους να συνδέονται και να ανανεώνουν το προφίλ τους, σε περίπτωση που αποκτούν έναν νέο τίτλο σπουδών, αλλάζουν τόπο κατοικίας, ή αλλάζουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για διαθέσιμες θέσεις εργασίας που αντιστοιχούν στο προφίλ σας.

Υποβάλετε αίτηση για μια θέση εργασίας

Όταν βρείτε μια θέση εργασίας που σας ενδιαφέρει, κάντε κλικ στο κουμπί "Υποβολή αίτησης τώρα" στη σελίδα περιγραφής της θέσης. Θα σας ζητηθεί να πληκτρολογήσετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης και, εάν δεν έχετε υποβάλει ακόμη το προφίλ σας, θα πρέπει πρώτα να ολοκληρώσετε αυτή τη διαδικασία. Θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε ορισμένες βασικές πληροφορίες για εσάς και να απαντήσετε σε ορισμένες ερωτήσεις που αφορούν συγκεκριμένα τη θέση εργασίας για την οποία υποβάλετε την αίτηση. Καλή τύχη!

Εγγεγραμμένοι υποψήφιοι

Ως εγγεγραμμένος υποψήφιος, μπορείτε να συνδέεστε στο λογαριασμό σας με το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης. Μπορείτε να βλέπετε και να ενημερώνετε τα στοιχεία του προφίλ σας ανά πάσα στιγμή. Συνδεθείτε απλώς ως εγγεγραμμένος χρήστης.

Συμβουλή:

Κάθε φορά που υποβάλλετε αίτηση για μια νέα θέση, συνδεθείτε ως εγγεγραμμένος χρήστης. Η φόρμα της αίτησης θα ενσωματώσει αυτόματα τις υπάρχουσες πληροφορίες από το προφίλ σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να δείτε τις λεπτομέρειες και να απαντήσετε σε ορισμένες ερωτήσεις που σχετίζονται με τη θέση εργασίας για την οποία υποβάλλετε την αίτηση.

Πώς μπορώ να επεξεργαστώ το προφίλ μου;

Κάθε φορά που υποβάλλετε αίτηση για μια νέα θέση, συνδεθείτε ως εγγεγραμμένος χρήστης. Η φόρμα της αίτησης θα ενσωματώσει αυτόματα τις υπάρχουσες πληροφορίες από το προφίλ σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να δείτε τις λεπτομέρειες και να απαντήσετε σε ορισμένες ερωτήσεις που σχετίζονται με τη θέση εργασίας για την οποία υποβάλλετε την αίτηση.

Οι χρήστες μπορούν να επεξεργαστούν το προφίλ τους ανά πάσα στιγμή. Είναι μια απλή διαδικασία 3 βημάτων:

  1. Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας.
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί "Επεξεργασία του προφίλ μου" ή "Επιλογές λογαριασμού" στην επάνω δεξιά πλευρά της σελίδας.
  3. Κάντε τις αλλαγές σας και αποθηκεύστε τις, όταν τελειώσετε.

Πώς μπορείτε να μάθετε περισσότερα

Εκτός από το να έχετε ένα ολοκληρωμένο και ενημερωμένο προφίλ, φροντίστε να επισκέπτεστε τη σελίδα Εκδηλώσεις της Dell εδώ (Στα Αγγλικά) ›
Εκεί θα βρείτε ένα ημερολόγιο με τις προσεχείς εκδηλώσεις της Dell. Σημειώστε την ημερομηνία που θα είμαστε στην περιοχή σας και περάστε να συναντήσετε τους υπεύθυνους προσλήψεών μας, τα μέλη της ομάδας μας και άλλους εκπροσώπους της εταιρείας. Ανυπομονούμε να σας δούμε!

Συμβουλές για το βιογραφικό σημείωμαΣυμβουλές για το βιογραφικό σημείωμα

Η συγγραφή ενός ελκυστικού και ενδιαφέροντος βιογραφικού σημειώματος είναι από μόνη της μια τέχνη. Μπορεί να αποτελέσει πρόκληση. Αλλά μην ανησυχείτε, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε. Έχουμε συγκεντρώσει μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κάνετε το βιογραφικό σας να ξεχωρίσει και να γνωρίσετε τι ακριβώς είναι αυτό που αναζητούν οι υπεύθυνοι προσλήψεων της Dell.

Περιγράψτε τις ιδιαίτερες ικανότητες και την εμπειρία σας με επιχειρήματα

Συσχετίστε τα προσόντα και τις ιδιαίτερες ικανότητές σας με την εμπειρία σας στην εργασία παραθέτοντας συγκεκριμένα παραδείγματα.

Αντιπαραβάλετε τα επιτεύγματα με τις αρμοδιότητες

Αντί να παραθέσετε έναν εκτενή κατάλογο με τις αρμοδιότητες που έχετε αναλάβει, επικεντρωθείτε σε όσα έχετε επιτύχει στις θέσεις που κατείχατε στο παρελθόν, συμπεριλαμβάνοντας στοιχεία για την εξοικονόμηση χρημάτων ή χρόνου, τη βελτίωση των διαδικασιών, τα έσοδα που αποφέρατε στην εταιρεία κ.ο.κ.

Συμπεριλάβετε κάποιο στόχο

Μια σαφής και μεστή δήλωση που περιγράφει τους επαγγελματικούς σας στόχους θα βοηθούσε πολύ τον αποδέκτη του βιογραφικού σας.

Χρησιμοποιήστε αποτελεσματικούς τίτλους

Το πιο πιθανό είναι οι εργοδότες να σχηματίσουν γνώμη για το βιογραφικό σας μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Αξιοποιήστε αυτόν τον λιγοστό χρόνο για να τραβήξετε την προσοχή του υποψήφιου εργοδότη σας. Σκεφτείτε έναν αποτελεσματικό τίτλο που θα ενθαρρύνει τους υποψήφιους εργοδότες να θέλουν να διαβάσουν μέχρι τέλος το βιογραφικό σας. Καλό θα ήταν να είστε όσο πιο περιγραφικοί γίνεται, για να βοηθήσετε τους εργοδότες να σχηματίσουν μια σωστή εικόνα για την επαγγελματική σας εμπειρία.

  • Παράδειγμα αποτυχημένου τίτλου: Προγραμματιστής Η/Υ
  • Παράδειγμα επιτυχημένου τίτλου: Έμπειρος προγραμματιστής – Java/J2EE

 

Δείξτε τον ενεργό ρόλο σας, εμπνεύστε τον αναγνώστη

Τα ρήματα δράσης παροτρύνουν την ανάγνωση. Αποπνέουν δυναμισμό και μεταδίδουν με σαφήνεια τις εμπειρίες και τα επιτεύγματά σας. Μερικά παραδείγματα τέτοιων ρημάτων είναι: κατάρτισα, δημιούργησα, διαχειρίστηκα, ανέπτυξα, υλοποίησα, σχεδίασα κ.ο.κ.

Δώστε πληροφορίες για την εθελοντική σας εμπειρία

Η προσωπικότητά σας αποκαλύπτεται με τον καλύτερο τρόπο μέσα από την περιγραφή των δραστηριοτήτων με τις οποίες ασχολείστε στον ελεύθερο χρόνο σας. Οι εταιρείες, και ιδίως η Dell, ενδιαφέρονται για αυτή την πληροφορία!

Ελέγξτε το βιογραφικό σας, δύο φορές

Στη συνέχεια, ζητήστε από έναν φίλο ή συνάδελφο που εμπιστεύεστε να κάνει το ίδιο. Πιθανόν να βρει λάθη που σας ξέφυγαν.

Φροντίστε να είναι σύντομο, αλλά όχι απαραίτητα μονοσέλιδο

Όσο πιο σύντομο, τόσο καλύτερο. Ωστόσο, κάποιοι πιθανόν να χρειάζονται παραπάνω από μία σελίδα, ιδιαίτερα όσοι έχουν πολλά χρόνια εμπειρίας.

Φροντίστε να είναι ενημερωμένο

Αυτό σημαίνει, μεταξύ άλλων, πως πρέπει να ισχύουν τα στοιχεία επικοινωνίας που αναφέρετε. Η ενημέρωση του βιογραφικού σε τακτική βάση διασφαλίζει την ορθότητα όλων των πληροφοριών.

Βρείτε το σημείο αναφοράς και φροντίστε να ρέει το κείμενο

Φροντίστε το βιογραφικό σας να περνάει ένα συγκροτημένο μήνυμα για το ποιος είστε και για το ποια είναι η εμπειρία σας. Χρησιμοποιήστε το στόχο σας για να διηγηθείτε την ιστορία της καριέρας σας και θεωρήστε το υπόλοιπο περιεχόμενο (επαγγελματική εμπειρία, εκπαίδευση, προσόντα κ.ο.κ.) ως σημαντικά κεφάλαια της ιστορίας αυτής.

Να είστε ειλικρινείς

Το βιογραφικό σας σημείωμα είναι ένα "ζωντανό έγγραφο" το οποίο θα αλλάζει και θα ανανεώνεται στη διάρκεια ολόκληρης της σταδιοδρομίας σας. Σκεφτείτε τι θα γράψετε και τι θα συμπεριλάβετε σε αυτό γιατί, εάν τα στοιχεία δεν είναι αληθινά, αυτό μπορεί να αντικατοπτριστεί στο χαρακτήρα σας.

Πρόγραμμα συστάσεων υπαλλήλων της DellΣτην Dell, η σκληρή δουλειά σας αναγνωρίζεται. Αν μας φέρετε νέα ταλαντούχα πρόσωπα, θα το αναγνωρίσουμε κι αυτό.

Το πρόγραμμα συστάσεων υπαλλήλων μας έχει σχεδιαστεί για να ενθαρρύνει τα μέλη της ομάδας της Dell να συστήνουν τις επαγγελματικές επαφές και τους φίλους τους που πληρούν τις προϋποθέσεις για θέσεις στην εταιρεία. Πιστεύουμε ότι ένα ενεργό πρόγραμμα συστάσεων αποτελεί ζωτικό μέρος της στρατηγικής προσλήψεών μας και έχει τεράστια οφέλη για την εταιρεία και τα μέλη της ομάδας μας.

Κατά μέσο όρο, πάνω από το 30% των εξωτερικών προσλήψεων της Dell γίνεται μέσω συστάσεων απευθείας από τα μέλη της ομάδας μας. Στην Dell, έχουμε διαπιστώσει ότι τα μέλη της ομάδας που ήρθαν μέσω συστάσεων έχουν μεγαλύτερο κίνητρο, είναι πιο παραγωγικά και έχουν καλύτερη απόδοση συνολικά.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα. Δημιουργήστε ένα προφίλ, συνδεθείτε με τα μέλη της ομάδας που γνωρίζετε και ανακαλύψτε τις ευκαιρίες που μοιράζονται τα άλλα μέλη.