|

Οι άνθρωποί μας

Η ομάδα Dell

Γνωρίζουμε ότι είμαστε λιγάκι προκατειλημμένοι, όμως πιστεύουμε ότι τα μέλη της ομάδας μας είναι οι πιο εκπληκτικοί άνθρωποι που έχουμε γνωρίσει ποτέ. Το ταλέντο τους και η αφοσίωσή τους είναι αυτά που εξασφαλίζουν την επιτυχία μας. Όταν βάζουν στόχους, δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορούν να επιτύχουν. Είμαστε ευγνώμονες για τη συνεχή συμβολή και αφοσίωσή τους στη δημιουργία του καλύτερου δυνατού περιβάλλοντος εργασίας για την παγκόσμια ομάδα μας.

Υποστηρίζουμε την ιδιαιτερότητα. Αξιοποιούμε τη δύναμη των πολλών.

Η διαφορετικότητα του ανθρώπινου δυναμικού είναι το κλειδί για την ανάπτυξη νέων ιδεών και για την έμπνευση που οδηγεί στην καινοτομία. Μόνο μέσα από τη δύναμη που προσφέρουν οι διαφορετικές οπτικές μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα επιτύχουμε τον στόχο μας για βελτίωση της ζωής των ανθρώπων μέσω της τεχνολογίας. Κι αυτό γιατί πρώτα πρέπει να καταλάβουμε τους ανθρώπους –τις αξίες τους, τον τρόπο ζωής τους, τα όνειρά τους– ώστε να μπορέσουμε να εφεύρουμε έναν τρόπο να τους βοηθήσουμε να εξελιχθούν και να ευημερήσουν.

Η στρατηγική της Dell για τους ανθρώπινους πόρους είναι σχεδιασμένη για να μας βοηθά να προσελκύουμε τα μεγαλύτερα ταλέντα του κόσμου και να εργαζόμαστε με ρηξικέλευθο τρόπο για τους πελάτες μας, την εταιρεία μας και τα μέλη της ομάδας μας. Στόχος μας είναι να γίνει η Dell ένας ελκυστικός προορισμός, όπου τα μέλη της ομάδας αισθάνονται ότι χαίρουν αναγνώρισης, επιδεικνύουν αφοσίωση και εμπνέονται για να αποδίδουν το μέγιστο στη δουλειά τους.

Υποστηρίζουμε τα μέλη της ομάδας μας μέσω:

  • των προσλήψεων (πρόγραμμα University Relations και συνεργασία με σχολές). Στην Dell, επιθυμούμε να προσελκύουμε τους καλύτερους και τους πιο ευφυείς, για να μπορούμε να δημιουργούμε την καλύτερη τεχνολογία στον κόσμο και να ενισχύουμε τις δυνατότητες των ανθρώπων.
  • ενός συνδεδεμένου χώρου εργασίας. Υλοποιούμε την στρατηγική επιχειρησιακή πρωτοβουλία για έναν συνδεδεμένο χώρο εργασίας, για τη δημιουργία ενός συνεργατικού και ευέλικτου περιβάλλοντος εργασίας.
  • εκπαίδευσης και ανάπτυξης ηγετών. Ενθαρρύνουμε τη συνεχή εκπαίδευση και ανάπτυξη μέσω διάφορων εκπαιδευτικών μεθόδων.
  • των ομάδων εργαζομένων. Υπάρχουν ομάδες εργαζομένων στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν όλα τα μέλη της ομάδας, για δικτύωση, ανάπτυξη ικανοτήτων και συνεισφορά στην κοινότητα.
  • της αναγνώρισής μας ως προτιμώμενου εργοδότη. Είναι τιμή μας που αναγνωρίζονται οι συνεργασίες μας με πολυποίκιλες κοινότητες.
Global Diversity Council (Παγκόσμιο Συμβούλιο Διαφορετικότητας) της Dell

Στην Dell, διασφαλίζουμε ότι τα ανώτερα ηγετικά στελέχη μας, συμπεριλαμβανομένου του Διευθύνοντος Συμβούλου, εστιάζουν συνεχώς το ενδιαφέρον τους στο σύνολο του εργατικού δυναμικού μας. Επιζητούμε, επίσης, σε τακτά διαστήματα τη συμβολή των εργαζομένων στη στρατηγική της Dell για την αποδοχή της διαφορετικότητας, κυρίως μέσω του Global Diversity Council (Παγκόσμιο Συμβούλιο Διαφορετικότητας).

Δεν θα μπορούσαμε να το εκφράσουμε καλύτερα από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και ιδρυτή Michael Dell:

«Ξέρουμε ότι μπορούμε να επιτύχουμε καλύτερα αποτελέσματα για τα εκατομμύρια των πελατών μας αξιοποιώντας και αγκαλιάζοντας τις μοναδικές εμπειρίες, το ταλέντο και τον τρόπο σκέψης που μπορεί να προσφέρει η πολυποίκιλη παγκόσμια ομάδα μας. Η δέσμευση για αποδοχή της διαφορετικότητας ήταν πάντα και θα εξακολουθήσει να είναι ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της επιχειρησιακής στρατηγικής της Dell».

Ξέρουμε ότι για να συνεχίσουμε να πληρούμε τις απαιτήσεις των μελών της ομάδας μας και να παραμείνουμε ένας προτιμώμενος εργοδότης, πρέπει να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας. Αυτό σημαίνει να εντοπίζουμε και να αξιοποιούμε το ταλέντο του πολυποίκιλου εργατικού δυναμικού μας: εμπειρία, εκπαίδευση, ηγεσία, σύνολο δεξιοτήτων και στυλ.

Ο Michael Dell, ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας μας, ηγείται του Global Diversity Council (Παγκόσμιο Συμβούλιο Διαφορετικότητας), το οποίο αποτελείται από οκτώ στελέχη από όλον τον κόσμο. Το Συμβούλιο ιδρύθηκε το 2008 και υπογραμμίζει τη δέσμευση των ανώτερων στελεχών της Dell για αποδοχή της διαφορετικότητας. Το Συμβούλιο εξετάζει πολιτικές, σχέδια δράσης και την πρόοδο αυτών, προκειμένου να διασφαλίζει ότι η Dell συνεχίζει να αξιοποιεί την αποδοχή της διαφορετικότητας ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και να την ενσωματώνει σε όλες τις εκφάνσεις της επιχείρησης. Η ομάδα συμβουλεύεται πελάτες, επιχειρησιακούς συνεργάτες και μέλη της ομάδας για την κατανόηση των βέλτιστων πρακτικών σε παγκόσμιο επίπεδο.