|

Συνέντευξη στην Dell

Ετοιμαστείτε να λάμψετε.

Η μεγάλη μέρα σας έφτασε. Οι ικανότητές σας ταιριάζουν στις ανάγκες μας και το καλά δομημένο και αναλυτικό βιογραφικό σας είναι εντυπωσιακό. Είναι ώρα να σας συναντήσουμε και να συζητήσουμε μαζί σας τη θέση και τι μπορείτε να προσφέρετε για αυτόν το ρόλο. Μέσα από μια συζήτηση μαζί σας, προσπαθούμε να μάθουμε εάν ταιριάζετε στο προφίλ της εταιρείας. Αυτό καλύπτει τα πάντα: πόσο θα ταιριάξετε με την ομάδα μας, εάν ταυτίζεστε με τις αξίες μας και πού βλέπετε τον εαυτό σας επαγγελματικά τώρα και στο μέλλον. Υπάρχουν πολλά να συζητήσουμε και μην ξεχνάτε ότι είναι η ευκαιρία σας για να γνωρίσετε και εσείς την Dell.

Θέσεις εργασίας στην Dell. Βρείτε μια θέση που ταιριάζει στις ικανότητες και την εμπειρία σας.
Εξερευνήστε τις τοποθεσίες της Dell σε όλο τον κόσμο. Δείτε το χάρτη.
Explore our locations

Η βασισμένη στις δεξιότητες φιλοσοφία μας

Στην Dell πιστεύουμε ότι η πρόσφατη εμπειρία ενός υποψηφίου αποτελεί την καλύτερη ένδειξη μιας επιτυχημένης μελλοντικής πορείας. Γι' αυτό το λόγο, οι συνεντεύξεις μας έχουν τη μορφή συζήτησης, εστιάζοντας στην εμπειρία σας και πώς αυτή σχετίζεται με την επαγγελματική ευκαιρία στην Dell.

Οι ερωτήσεις των συνεντεύξεων βασίζονται στις δεξιότητες και έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε οι απαντήσεις των υποψηφίων να περιλαμβάνουν λεπτομέρειες για τις εργασίες που έχουν αναλάβει, τον τρόπο με τον οποίο τις διεκπεραίωσαν και το περιβάλλον στο οποίο εργάστηκαν.

Να τι περιμένουμε από εσάς στη συνέντευξή σας με την Dell.

 • Βήμα 1: Τηλεφωνική αξιολόγηση που πραγματοποιείται από έναν υπεύθυνο πρόσληψης
  • Ο υπεύθυνος πρόσληψης συλλέγει βασικές πληροφορίες όπως η προϋπηρεσία και οι μισθολογικές απαιτήσεις.
 • Βήμα 2: Συνέντευξη για τεχνικά/πρακτικά θέματα με ειδικό επί συγκεκριμένου αντικειμένου
  • Σε αυτό το στάδιο, θέτουμε συγκεκριμένες ερωτήσεις βασισμένες στις δεξιότητες, ώστε να διαπιστώσουμε την εμπειρία του υποψηφίου σε τεχνικά/πρακτικά θέματα.
  • Συνήθως η συνέντευξη πραγματοποιείται από έναν ειδικό επί του συγκεκριμένου αντικειμένου, π.χ. από κάποιον ειδικό προώθησης προϊόντων για μια θέση προώθησης προϊόντων ή κάποιον ειδικό διαχείρισης κεφαλαίων εάν πρόκειται για θέση που αφορά τα οικονομικά/διαχείριση κεφαλαίων.
 • Βήμα 3: Επιτόπου/ομαδική συνέντευξη με προϊσταμένους και μέλη της ομάδας
  • Πραγματοποιείται σε μια σειρά ατομικών συναντήσεων ή με επιτροπή.
  • Σε αυτό το στάδιο, θέτουμε ερωτήσεις βασισμένες στις δεξιότητες για να εκτιμήσουμε κατά πόσο ο υποψήφιος ταιριάζει γενικά με το πνεύμα της ομάδας και της εταιρείας.
  • Είναι πρωταρχικής σημασίας οι υποψήφιοι να ταιριάζουν με τη βασική φιλοσοφία της Dell:
   • Δέσμευση…
    • Πρώτα ο πελάτης: δρούμε με γνώμονα τον πελάτη.
    • Προσωπική αποτελεσματικότητα: ακούμε, παίρνουμε πρωτοβουλίες, ενεργούμε ως πρότυπο, αναπτυσσόμαστε και μαθαίνουμε.
    • Παρακίνηση των άλλων: καθοδηγούμε, συμβάλλουμε στην ανάπτυξη των άλλων, τους εμπνέουμε.
   • Εκτέλεση…
    • Σφαιρικότητα: σφαιρική σκέψη, αξιοποίηση της διαφορετικότητας, συνεργασία και εκτίμηση των επιπτώσεων.
    • Αποφασιστικότητα: θάρρος, συνεισφορά, παροχή/λήψη πληροφοριών και δράση.
    • Απλοποίηση: εστίαση στο σημαντικό, απλοποίηση των ροών εργασιών και ενέργειες για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.
   • Υπεροχή…
    • Δημιουργία στρατηγικής: γνώση της επιχείρησης, πρόβλεψη και σχεδιασμός για το μέλλον.
    • Καινοτομία: δημιουργικότητα, ανάληψη έξυπνων κινδύνων και συνεχής βελτίωση.
 • Βήμα 4: Τελική συνέντευξη που πραγματοποιείται από τον υπεύθυνο ή διευθυντή προσλήψεων
  • Και σε αυτό το στάδιο οι ερωτήσεις βασίζονται στις δεξιότητες, ενώ δίνονται και απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις του υποψηφίου.

Αναζητούμε πάντα το ιδανικό άτομο για κάθε θέση και επενδύουμε χρόνο και πόρους για να διασφαλίσουμε ότι θα κάνουμε την καλύτερη επιλογή.

Συμβουλές για τη συνέντευξή σας με την Dell

Παρόλο που η Dell διαθέτει πολύ δομημένη προσέγγιση όσον αφορά τις συνεντεύξεις, όλες είναι διαφορετικές μεταξύ τους. Γι' αυτό το λόγο δεν υπάρχει συνταγή επιτυχίας. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές βασικές συμβουλές που μπορούν να συμβάλουν στην καλύτερη επικοινωνία σας με τον συνεντευκτή. Προετοιμαστείτε, κάντε τις γνώσεις σας πράξη και σίγουρα θα μας εντυπωσιάσετε.

Συμπληρώστε την αίτηση πριν ξεκινήσει η διαδικασία της συνέντευξης

Αυτό μας βοηθάει να απλοποιήσουμε τη διαδικασία Όλες οι τρέχουσες πληροφορίες σχετικά με εσάς πρέπει να είναι συγκεντρωμένες. Αυτό απλοποιεί τα πράγματα και, επιπλέον, οι οργανωτικές δεξιότητες εντυπωσιάζουν πάντα.

Βεβαιωθείτε ότι όλα τα στοιχεία σας είναι πλήρη και ακριβή

Η παράθεση λανθασμένων πληροφοριών μπορεί να καταστρέψει μια πολλά υποσχόμενη αίτηση. Γι' αυτό το λόγο, δείτε για μια ακόμα φορά το βιογραφικό και το προφίλ σας για να διορθώσετε τυχόν τυπογραφικά λάθη και να ενημερώσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας. Να είστε πάντα ειλικρινείς όσον αφορά τις δεξιότητες, τις ικανότητες και την εμπειρία που αναφέρετε στο βιογραφικό σας.

Να μιλάτε καθαρά και δυνατά.

Ξέρουμε ότι έχετε άγχος, αλλά προσπαθήστε να χαλαρώσετε. Μιλήστε λίγο πιο δυνατά και πιο αργά από το συνηθισμένο – όχι όμως τόσο αργά ώστε να ακούγεστε σαν ρομπότ.

Διατηρήστε οπτική επαφή

Τίποτα δεν υποδηλώνει τη συγκέντρωσή σας στο άτομο που έχετε απέναντί σας περισσότερο από την οπτική επαφή. Δηλώνει σεβασμό στον ομιλητή και αποτελεί ισχυρή ένδειξη αυτοπεποίθησης του υποψηφίου. Παρόλα αυτά, μην το παρακάνετε. Παραμείνετε φυσικοί.

Δώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας για ανασύνταξη

Μερικά δευτερόλεπτα σιωπής αφού σας τεθεί μια δύσκολη ερώτηση όχι μόνο δεν είναι κατακριτέα, αλλά επιβάλλονται. Είναι λογικό. Δείχνει ότι σκέφτεστε μια απάντηση που θα απαντά ακριβώς στο ζητούμενο.

Παρουσιάστε τις ικανότητές σας με συγκεκριμένα παραδείγματα

Αποφύγετε απαντήσεις που απαιτούν αφηρημένες εξηγήσεις. Επικεντρωθείτε σε συγκεκριμένα παραδείγματα σχετικών επαγγελματικών εμπειριών και στα αποτελέσματα που είχε η επιρροή ή οι ενέργειές σας.

Αποφύγετε τα άσχετα θέματα

Ο χρυσός κανόνας στις συνεντεύξεις είναι να παραμένετε στο θέμα. Μην πηγαίνετε από το ένα θέμα στο άλλο. Να είστε συγκεκριμένοι. Να δίνετε επιπλέον πληροφορίες μόνο αν είναι σχετικές με την ερώτηση και την ικανότητά σας να φέρετε εις πέρας την εργασία σας.

Προετοιμάστε μερικές ερωτήσεις

Πάντα υπάρχει χρόνος στις συνεντεύξεις για ερωτήσεις από την πλευρά του υποψηφίου. Επίσης, το να έχετε ερωτήσεις συχνά υποδηλώνει πόσο ενδιαφέρεστε για τη θέση. Γι' αυτό το λόγο, αφιερώστε λίγο χρόνο για να προετοιμάσετε μερικές ερωτήσεις σχετικά με τη συγκεκριμένη θέση, την εταιρεία ή την εμπειρία της εργασίας στην Dell.