|

Személyes adatok titkosítása

Mi az a titkosítás?

A titkosítás egy olyan folyamat, amely során a Dellnek küldött bizalmas adatokat szoftveresen összezavarja, kódolja a rendszer.

Hogyan működik a titkosítás?

A titkosítás alapja egy két eltérő részből álló kulcs. Ezek a nyilvános kulcs és a saját kulcs. A kulcs nyilvános részét mindazok megkapják, akikkel kommunikálni kíván. A saját kulcsot csak a címzett használhatja.

Amikor személyes adatokat küld a dell.com webhelyre, a személyes adatok titkosításához a Dell nyilvános kulcsát használja. Ez azt jelenti, ha az átvitel bármely pontján valaki jogtalanul lehallgatja az üzenetet, csak zavaros és rendkívül nehezen visszafejthető adatokat talál. Miután a Dell megkapta a titkosított személyes adatokat, a saját kulcs használatával képes dekódolni azokat.

Milyen titkosítószoftvert használ a Dell?

A Dell jelenleg az iparági szabványnak számító SSL (Secure Sockets Layer) titkosítási technológiát használja. Ugyanakkor folyamatosan figyelemmel kísérjük a legújabb technológiákat, hogy ügyfeleinknek a lehető legjobb biztonsági megoldást biztosítsuk.

Milyen adatokat titkosít a Dell?

A Dell a megrendelések online feladása során megadott valamennyi személyes adatot titkosítja. De ne feledje, ha kényelmetlenül érzi magát, és nem kívánja ezeket az adatokat online megadni, képviselőink készséggel állnak rendelkezésére a webhelyen megadott telefonszámokon.