|

Biztonság

 

A bolt biztonsága

A Dell tisztában van az interneten keresztül továbbított adatokkal kapcsolatos biztonsági és adatvédelmi kérdések jelentőségével. Az online bolttal kapcsolatos biztonság az egyik legfontosabb terület számunkra, és már eddig is sok erőfeszítést tettünk annak érdekében, hogy online biztonsági eljárásaink megbízhatóan védjék az ügyfelek személyes adatait. Ezen felül nagyon komolyan vesszük az ügyfelek által online megadott adatok védelmét. Javasoljuk, hogy ismerkedjen meg az online tranzakciók biztonságát fokozó lépéseinkkel, valamint az internet használata során bárki által használható és a saját biztonságát növelő eljárásokkal.

Kérjük, szánjon időt arra, hogy elolvassa, milyen lépéseket tettünk az ügyfelek adatainak védelme és az online tranzakciók biztonságának fokozása érdekében. Azt is javasoljuk, hogy tekintse át, milyen eljárásokkal védheti meg önmagát jobban.

Bízunk benne, hogy miután megismerte a tranzakciók biztonságát és a személyes adatok védelmét szavatoló lépéseinket, valamint a bárki által használható eljárásokat, ugyanolyan biztos lesz az online tranzakciók és megrendelési adatok biztonságát illetően mint mi.

1. Adattitkosítás

Ha biztonsági szolgáltatásokat kínáló böngészőprogramot (például Microsoft Internet Explorer 2.1 vagy későbbi változat, vagy Netscape Navigator 2.0 vagy későbbi változat) használ, a beszerzéssel kapcsolatban elküldött adatokat a rendszer titkosítja, így az esetleg jogtalanul lehallgatott üzenetet rendkívül nehéz visszafejteni.

A Dell bolt az iparági szabványnak számító Secure Sockets Layer (SSL) technológiát használva titkosítja a következőket:
  • a potenciálisan érzékeny adatok, például a név és cím
  • a kritikusan érzékeny adatok, például a hitelkártya száma

Ha egyedül a hitelkártya adatainak biztonsága miatt aggódik, azt javasoljuk, adja fel elektronikus megrendelését a hitelkártya száma nélkül, és egy értékesítési képviselőnk felveszi Önnel a kapcsolatot a hiányzó információért.

Ha bármely okból továbbra is kényelmetlenül érzi magát, és nem kívánja személyes adatait az interneten keresztül továbbítani, a megrendelés telefonon vagy faxon történő lebonyolításához készséggel állunk rendelkezésére.

2. Pozitív azonosítás

A Dell bolt webhelyét a megfelelő webhely-azonosító szervezeteknél regisztráltuk, így a böngészőprogram bármely üzenet elküldése előtt meggyőződhet a Dell bolt valódiságáról. Ezzel az új technológiával
  • a rendszer a színfalak mögött automatikusan leellenőrzi webhelyünk valódiságát bármely online megrendelés feladásához szükséges bármely személyes adat továbbítását megelőzően
  • az adatok eljutnak a kívánt célra, ellenkező esetben a böngésző jelzi (bármely személyes adat elküldését megelőzően), hogy a potenciális címzett webhely gyanús és kerülendő

 

3. A böngésző biztonsági beállításai

A bizalmas, személyes adatok eltulajdonításának vagy kéretlen megtekintésének megakadályozásában az első védelmi vonalat a böngésző biztonsági beállításai alkotják. A legnépszerűbb böngészőprogramok lehetőséget biztosítanak arra, hogy a rendszer figyelmeztetést vagy értesítést küldjön, amennyiben az alábbiak bármelyike bekövetkezik, vagy bekövetkezne:
  • a biztonságos és nem biztonságos átviteli módok közötti váltás
  • az adatátvitel címzett webhelyének érvénytelen azonosítása
  • adatok „nyílt” vagy nem biztonságos kapcsolaton keresztül történő továbbítása

 

4. A böngésző biztonsági jelzései

A legtöbb böngészőprogram alsó szegélyén egy sértetlen kulcs vagy egy lezárt lakat ikon látható, ha működésben van az SSL (Secure Socket Layer) technológia. Az ikonra kattintva megjeleníthető a biztonságos kapcsolatra vonatkozó digitális tanúsítvány. Ez a digitális tanúsítvány hivatott az adatokat fogadó távoli számítógép azonosságát biztosítani.

Ha egyedül a hitelkártya adatainak biztonsága miatt aggódik, azt javasoljuk, adja fel elektronikus megrendelését a hitelkártya száma nélkül, és egy értékesítési képviselőnk felveszi Önnel a kapcsolatot a hiányzó információért.

Ha olyan böngészőt használ, amely nem rendelkezik ezekkel a szabványos biztonsági jellemzőkkel, vagy bármely okból továbbra is kényelmetlenül érzi magát, és nem kívánja személyes adatait az interneten keresztül továbbítani, a megrendelés telefonon vagy faxon történő lebonyolításához készséggel állunk rendelkezésére.