|

Állásra jelentkezés

Induljon útra a Dellnél.

Legyen szó technológiánk első használatáról, a szóvivőink által keltett inspirációról vagy egy rólunk szóló újságcikkről, a Dell erős hatást gyakorol. És minket ez felvillanyoz. Örömünkre szolgál, hogy Ön a mi szervezetünkben kívánja építeni a karrierjét. Céljaink eléréséhez és a sikeres egység kultúrájának megosztásához szükségünk van az Önhöz hasonlóan tehetséges és ambiciózus munkatársakra. A Dell állásaira történő jelentkezéshez kövesse az alábbi lépéseket, és készüljön fel egy eddig sosem tapasztalt fejlődésre.

Álláslehetőségek a Dellnél. Találja meg a képzettségének és tapasztalatának megfelelő pozíciót. Keresés most.
Böngészés a Dell képviseletek között. Térkép megtekintése.
Explore our locations

Keresés indításaJelentkezzen egy állásra a Dellnél

A Dell álláskereső eszközének használatával a földrajzi terület, az iroda helye, az állás típusa vagy meghatározott munkafunkció szerint lehet keresni a nyitott álláslehetőségek között. A kulcsszavas keresés mezőjének használatával az állások meghirdetési szám alapján is megtalálhatók, illetve a munka leírása és a minősítések az Ön feltételeinek megfelelőre szűkíthetők le. A keresés elkezdése (Angolul) 

Profil elküldése

Ahhoz, hogy a Dellnél betöltendő állásra pályázhasson, Önnek el kell küldenie számunkra egy teljes jelentkezői profilt. De ne aggódjon – ezt egyszerűvé tettük. Ha a rendszert korábban még nem használta, létre kell hoznia egy személyes fiókot, amely felhasználónévvel és jelszóval védett.

Jegyezze meg ezeket az adatokat!

Minden alkalommal szüksége lesz rájuk, ha állásra jelentkezik, vagy profilját beküldeni/frissíteni kívánja. Az összes szükséges információ megadása érdekében a profilkezelési folyamat megkezdése előtt gondoskodjon friss önéletrajzról (CV).

A profil teljes körű kitöltése nagyon fontos

Toborzóink számára segítséget nyújt a folyamat nyomon követésében és az Önnel való kapcsolatfelvételben, valamint az Ön számára is egyszerűbbé teszi a folyamatot.

Minden egyes állásra jelentkezéskor a profilűrlap automatikusan átveszi az Ön profiljában már szereplő adatokat.

Relevánsabb keresési találatokat kap, amelyek az Ön profiladatai, például a megszerzett gyakorlat évei, munkakör(ök), tanulmányi háttér, földrajzi terület stb. szerint célzottak.

A toborzók az Ön minősítéseit jobban összeilleszthetik az aktuális és a jövőbeli álláslehetőségekkel.

Az összes jelentkezőt arra biztatjuk, hogy jelentkezzen be és frissítse profilját. Szerzett mostanában új minősítést? Elköltözött? Frissítené kapcsolattartási adatait? És értesítéseket is kérhet a profiljának megfelelő elérhető álláslehetőségekről.

Állásra jelentkezés

Ha egy Önt érdeklő állást talál, az ismertető oldalon kattintson a „Jelentkezés most” gombra. A rendszer felhasználónevének és jelszavának megadását fogja kérni Öntől; és ha még nem küldött be profilt, akkor előbb azt a folyamatot kell elvégeznie. Néhány Önnel kapcsolatos alapadat megadására, illetve az Ön által megpályázni kívánt állásra vonatkozó specifikus kérdések megválaszolására fogjuk kérni. Sok sikert!

Visszatérő jelentkezők

Visszatérő jelentkezőként Ön felhasználónevével és jelszavával elérheti a fiókját. Profiladatait bármikor megtekintheti vagy frissítheti. Jelentkezzen be visszatérő felhasználóként.

Tipp:

Minden alkalommal, ha új állásra jelentkezik, visszatérő felhasználóként jelentkezzen be. Az alkalmazás űrlapja automatikusan át fogja venni az Ön profiljában már szereplő adatokat. Ezután megtekintheti a részleteket, és megválaszolhatja az Ön által megpályázni kívánt állásra vonatkozó kérdéseket.

Hogyan szerkeszthetem a profilomat?

Minden alkalommal, ha új állásra jelentkezik, visszatérő felhasználóként jelentkezzen be. Az alkalmazás űrlapja automatikusan át fogja venni az Ön profiljában már szereplő adatokat. Ezután megtekintheti a részleteket, és megválaszolhatja az Ön által megpályázni kívánt állásra vonatkozó kérdéseket.

A felhasználók bármikor szerkeszthetik a profiljukat. Ez egy 3 lépésből álló, egyszerű folyamat:

  1. Jelentkezzen be fiókjába.
  2. Kattintson a „Saját profil szerkesztése” vagy a „Saját fiók beállításai” elemre a jobb felső sarokban.
  3. Írja be a változtatásokat, és ha végzett, ne felejtse el elmenteni őket.

A további információszerzés módjai

Ha már rendelkezik teljesen kitöltött és frissített profillal, ne mulassza el felkeresni Rendezvények oldalunkat (Angolul) ›.
Itt egy naptárat fog találni, amely a közelgő Dell rendezvényeket tünteti fel. Jegyezze fel, mikor jutunk el az Ön környékére, és jöjjön el, hogy találkozhasson toborzóinkkal, csapattagjainkkal és vállalatunk más képviselőivel. Reméljük, hogy hamarosan találkozunk Önnel!

Tanácsok az önéletrajz (CV) elkészítéséhezTanácsok az önéletrajz (CV) elkészítéséhez

Egy meggyőző és figyelemfelkeltő önéletrajz elkészítése önmagában is művészet. És meglehetősen nagy kihívást is jelenthet. De semmi izgalom – segítünk. Adunk néhány ötletet és fogást, amelyek bemutatják, hogyan lehet egy jó önéletrajzból kiváló, és hogy pontosan mit keresnek a Dell toborzói.

Ismertesse és támassza alá erősségeit és szakértelmét

Kvalitásait és erősségeit kapcsolja össze valós munkatapasztalataival, és tegyen hozzájuk megfelelő példákat is.

Sorolja fel az elért eredményeket a felelősségi körökhöz viszonyítva

Az önéletrajzban a felelősségi körök hosszas felsorolása helyett a korábbi munkakörökben elért eredményeit emelje ki, megemlítve a megtakarított pénzt vagy időt, a javított folyamatokat, az elért árbevételt és így tovább.

Fogalmazza meg célját

A karriercéljait ismertető rövid és lényegre törő nyilatkozat nagyon hasznos az elemzők számára.

Használjon hatásos címeket

Az önéletrajzáról a munkaadók általában néhány másodperc alatt véleményt formálnak. Ennyi idő alatt kell megragadnia munkaadója figyelmét. Használjon hatásos címet, ami a munkaadót az olvasás folytatására ösztönzi. Érdemes a lehető legrészletesebb ismertetésre törekedni, hogy a munkaadók kellő képet alakíthassanak ki az Ön korábbi munkatapasztalatairól.

  • Rossz cím: Számítógép-programozó
  • Jó cím: Senior programozó – Java/J2EE

Legyen aktív; keltse fel a figyelmet

A cselekvő igék vonzzák az olvasó figyelmét. Dinamikusak és egyértelműen kommunikálják az Ön tapasztalatait és eredményeit. Példák: irányítottam, készítettem, vezettem, fejlesztettem, bevezettem, terveztem stb.

Ossza meg önkéntesi tapasztalatait

Sokat elárul Önről, ha bemutatja, mivel tölti a szabadidejét. A vállalatokat, különösen a Dellt ez nagyon érdekli!

Olvassa át alaposan... kétszer

Majd kérje meg egy bizalmas barátját vagy kollégáját, hogy ellenőrizze. Ők felfedezhetik az Ön által figyelmen kívül hagyott hibákat.

Legyen rövid, de nem kell egyetlen oldalhoz ragaszkodnia

Minél rövidebb, annál jobb. Mindazonáltal vannak, akiknek egynél több oldalra van szüksége – különösen azoknak, akik mögött számos év tapasztalata áll.

Ügyeljen a naprakészségre

Ebbe beletartozik az is, hogy a kapcsolattartási adatok mindig aktuálisak legyenek. Önéletrajzának rendszeres frissítése biztosítja, hogy minden adata releváns lehessen.

Fókusz és tömörség

Ügyeljen rá, hogy önéletrajza egységes üzenetet közvetítsen Önről és tapasztalatairól. Karriertörténetének ismertetéséhez használja a célkitűzéseket, a karriertörténet fontos fejezeteit pedig más tartalmakból – munkaelőzmények, tanulmányok, minősítések és így tovább – állítsa össze.

Legyen őszinte

Önéletrajza „eleven dokumentum”, amely egész karrierje során szerkesztés és frissítés tárgyát fogja képezni. Gondolja át, mit ír le és mit foglal bele, mert a pontatlan információk visszaüthetnek a karrierjére is.

A Dell dolgozóajánlási programjaMi a Dellnél elismerjük az Ön kemény munkáját. Ha tehetséges embereket hoz nekünk, azt is elismerjük.

Dolgozóajánlási programunk arra ösztönzi a Dell csapattagokat, hogy a cég nyitott pozícióira alkalmas jelölteket ajánljanak be munkakapcsolataik és barátaik közül. Az aktív ajánlási program fontos szerepet tölt be toborzási stratégiánkban, és sok hasznot hajt mind a vállalat, mind a csapattagok számára.

A Dell cégen kívülről felvett dolgozóinak 30%-át közvetlenül a csapattagok ajánlják be. A Dell tapasztalata az, hogy az ajánlás útján felvett csapattagok motiváltabbak, produktívabbak és általában véve jobban teljesítenek.