|

Dell újrahasznosítási program

Elkötelezve a vásárlók felé, elkötelezve a környezet felé

A StEP (Solving the E-Waste Problem) nevű szervezet szerint 2012-ben körülbelül 65,1 millió tonna sérült, idejétmúlt vagy egyszerűen csak nem kívánt elektronikus eszközt selejteztek le elektronikus hulladékként. Az elektronikus hulladék nagy része egyáltalán nem szemét – ezek olyan teljes értékű elektronikus berendezések, amelyek az újrafelhasználás és újrahasznosítás révén új életet kapnak. A számítógépes termékek globális gyártójaként, az általunk szolgált közösségek tagjaként, valamint közös bolygónk védelmezőjeként a Dell felelőssége a használt elektronikai eszközöket összegyűjteni és megfelelően újrahasznosítani. A termékek újrahasznosításával védjük az emberek egészségét és a Földet. A Dell számos kényelmes újrahasznosítási lehetőséget nyújt a vásárlóknak, hogy biztonságosan leselejtezhessék az életciklusuk végéhez ért számítógépes berendezéseket, és csökkenthessék ökológiai lábnyomuk méretét. 
 
Ingyenes lakossági visszavételi szolgáltatásokIngyenes lakossági visszavételi szolgáltatások
A Dell mind a Dell gyártmányú, mind a nem Dell gyártmányú berendezésekhez biztosít újrahasznosítási szolgáltatásokat.
Nyomtatási kellékek újrahasznosításaNyomtatási kellékek újrahasznosítása
A Dell tintapatron- és tonerkazetta-újrahasznosítási programja lehetővé teszi, hogy könnyen és környezetbarát módon újrahasznosítsa használt nyomtató-kellékanyagait.
WEEE direktívaWEEE direktíva
A WEEE (Waste Electrical and Electronic, elektromos és elektronikai hulladék) direktíváról az alábbi hivatkozásokon:
A csomagolóanyag zöldebb kezeléseA csomagolóanyag zöldebb kezelése
A Dell iparágvezető csomagolási megoldásainak célja, hogy csökkentsék a csomagolóanyag mennyiségét, fokozzák a fenntartható anyagok használatát, valamint hogy megkönnyítsék Önnek a csomagolóanyag felelős újrahasznosítását.
Akkumulátor-újrahasznosításAkkumulátor-újrahasznosítás
További információ arról, hogyan lehet tetszőleges márkájú és típusú akkumulátort biztonságosan és felelős módon újrahasznosítani a Dellen keresztül
Global Takeback Leadership Global Takeback Leadership(Angol)
Dell is committed to creating the most effective Global Takeback program possible. We’re managing the impact of our products through legislative advocacy, convenient volunteer programs and demonstrated industry leadership while serving communities around the world. 
Dell Global Takeback Programs Dell Global Takeback Programs(Angol)
We offer global takeback programs and services in 83 countries and territories and have recovered more than 1.6 billion pounds of used electronics since 2007. 
A 2013-as pénzügyi évben elért előrehaladás 
BulletA célul kitűzött 1 milliárd fontnyi (kb. 454 millió kg) elektronikus hulladékot a céldátum előtt egy évvel elértük 
BulletA visszavett eszközök globális összmennyiségét 18,3%-kal növeltük 
BulletKiterjesztettük az újrahasznosítás lehetőségeit Ausztráliában, Kanadában, Kínában, Indiában és Latin-Amerikában 
Dell 2020 Legacy of Good terv (Angol) 
További információ
BulletDell Global Recycling Programs (Angol) 
BulletAwards and Recognition (Angol)