|

Interjú a Dellnél

Készüljön fel a ragyogó bemutatkozásra.

Közeleg a nagy nap. Az Ön minősítései megfelelnek igényeinknek, jól felépített és részletes önéletrajza pedig meggyőző számunkra. Eljött az ideje, hogy találkozzunk és megbeszéljük az állást, illetve azt, amivel Ön gazdagíthatná a munkakört. Az Önnel folytatott beszélgetés során arra törekszünk, hogy megtudjuk, megfelelő-e a vállalat számára. És ez mindenre kiterjed egy kicsit: hogyan fog beilleszkedni a csapatába, azonosul-e az értékeinkkel, és hogyan látja saját jelenlegi és jövőbeli szakmai helyzetét. Sok megbeszélnivalónk van, és ne feledje: egyúttal Ön is interjút folytat a Dell-lel.

Álláslehetőségek a Dellnél. Találja meg a képzettségének és tapasztalatának megfelelő pozíciót. Keresés most.
Böngészés a Dell képviseletek között. Térkép megtekintése.
Explore our locations

Alapelvünk az alkalmasság

A Dellnél úgy véljük, hogy a jelöltek közelmúltbeli tapasztalatai jelzik legjobban, hogy mennyire lesznek sikeresek a jövőben. Ezért beszélgetésként szervezzük meg az interjúinkat: a jelölt tapasztalatára koncentrálunk, és arra, hogy az hogyan kapcsolódik a Dellhez.

Az interjú során az alkalmasságával kapcsolatos kérdéseket teszünk fel a jelöltnek. Az ezekre adott válaszok részletekkel szolgálnak az eddig végzett munkájáról és a munkavégzés környezetéről.

A következőkre számíthat a Dell állásinterjújának részeként.

 • 1. lépés: Telefonos szűrés, amelyet egy toborzási szakértő végez
  • A toborzási szakértő alapinformációkat gyűjt, például a korábbi munkahelyekről és az elvárt bérről.
 • 2. lépés: Technikai/a beosztással kapcsolatos interjú a terület egy szakértőjével
  • Itt az alkalmassággal kapcsolatos konkrét kérdéseket teszünk fel, hogy megállapítsuk, milyen szakértelemmel rendelkezik a jelölt technikai és funkcionális szempontból.
  • Az interjút általában a terület egy szakértője folytatja le, ha például termékmarketing-szakembert keresünk, akkor egy termékmarketinges, ha pénzügyi szakembert, akkor pénzügyes.
 • 3. lépés: Helyszíni/a munkacsoportban lefolytatott interjú a felettesekkel és a munkatársakkal
  • Ezt a négyszemközti és csoportos interjúk sorozatában bonyolítjuk le.
  • Ebben a szakaszban az alkalmassággal kapcsolatos kérdéseket teszünk fel annak mérésére, hogy egy jelölt mennyire illik a csapatba és a vállalatba.
  • Fontos, hogy a jelölt megfeleljen a mércének a Dell alapkompetenciáinak területén:
   • Mások bevonása…
    • Első az ügyfél: minden cselekedetét az ügyfél vezérli.
    • Személyes hatékonyság: odafigyel, felelősséget vállal, példát mutat, fejlődik és tanul.
    • A munkatársak bevonása: utat mutat, fejlődésre ösztönöz.
   • Munkastílus…
    • Befogadó: globálisan gondolkodik, fontos számára az értékek sokszínűsége, az együttműködés és számol a hatásokkal.
    • Eltökélt: bátor, kiveszi a részét a munkából, elmondja a véleményét, kikéri mások véleményét és intézkedik.
    • Egyszerűsítés: a legfontosabb dolgokra koncentrál, racionalizálja a munkafolyamatokat, és hatékonyságra törekszik.
   • Jövőorientált…
    • Stratégiai szinten gondolkodik: ismeri az üzleti tevékenységet, előre tekint és a jövőt figyelembe véve tervez.
    • Innovatív: kreatív, okosan kockáztat és folyamatosan fejlődik.
 • 4. lépés: Utolsó interjú, amelyet a munkaerő-felvételi vezető vagy igazgató tart
  • Ebben is szerepelnek a kompetenciára irányuló kérdések, és az interjú során a jelölt választ kap minden kérdésére.

Összegezve tehát: mindig azt szeretnénk, ha a legjobb embert találnánk meg a beosztásra, ezért rászánjuk a kiválasztásra a szükséges időt és erőforrásokat.

Tanácsok a Dell állásinterjújára

A Dell ugyan nagyon strukturáltan bonyolítja le az interjúit, még sincs két olyan közöttük, amely pontosan egyforma volna. Az interjún való tökéletes szereplésre sincs varázsrecept. Szolgálhatunk azonban néhány alapvető tanáccsal, amely segíti az interjú vezetőjével való jobb kommunikációt. Készüljön fel, alkalmazza a tudását, és biztosan le fog vele nyűgözni bennünket.

Töltse ki a jelentkezési űrlapokat még az interjúfolyamat kezdete előtt

Így optimalizálni tudjuk az egész folyamatot. Minden jelenlegi információja rendelkezésre áll egy helyen. Így egyszerűsödnek a dolgok, és további előnyként imponáló szervezőkészségről tesz bizonyságot.

Ellenőrizze, hogy megadott-e minden információt, és pontosan adta-e meg őket

A téves információk kisiklathatnak egy ígéretes álláspályázatot. Tehát vegye elő újra az önéletrajzát és az adatlapját, és még egyszer nézze át, nem írt-e el benne valamit, és ha módosultak a kapcsolatfelvételi adatai, javítsa ki őket. Az önéletrajzában mindig az igazat mondja az ismereteiről, a képességeiről és a tapasztalatáról.

Beszéljen tisztán és jól hallhatóan

Tudjuk, hogy izgul, de próbáljon meg megnyugodni. Beszéljen kicsit hangosabban és lassabban a szokásosnál – de ne annyira, hogy robotnak higgyük.

Létesítsen szemkontaktust

Semmi sem árulkodik jobban arról, hogy odafigyel az Önnel szemben ülő emberre, mint az, hogy a szemébe néz. Azt közli, hogy tiszteli a beszélőt, és erős tanújele a jelölt magabiztosságának. Azért maradjon természetes – nem az a cél, hogy versenyt farkasszemezzen az interjú vezetőjével.

Rendezze a gondolatait

Ha pár pillanatig hallgat egy nehéz kérdés után, az több mint elfogadható. Elvárás. Azt mutatja, hogy elgondolkodik, hogy pontos választ fogalmazzon meg az adott kérdésre.

Hozzon fel konkrét példákat a képességeire

Tartózkodjon az elvont magyarázatokat igénylő válaszoktól. Koncentráljon inkább arra, hogy konkrét példákkal szolgáljon a megpályázott álláshoz kapcsolódó szakmai tapasztalatokra, illetve az Ön befolyásából és cselekedeteiből származó eredményekre.

Kerülje a nem odaillő témákat

Az interjúk aranyszabálya, hogy te térjünk el a tárgytól! Ne kalandozzon el a válaszai közben. Legyen konkrét. És csak a kérdéshez és a munkakör betöltésére való képességéhez kapcsolódó további információkat hozzon fel.

Készüljön néhány kérdéssel

Minden interjú során van idő arra, hogy a jelölt tegyen fel kérdéseket. Az pedig, hogy vannak-e kérdései, sok esetben jelzi, hogy milyen szinten érdeklődik az állás iránt. Tehát szánja rá az időt, és fogalmazzon meg néhány kérdést a konkrét állással, a céggel vagy a Dellnél való munkavégzéssel kapcsolatban.