|

Munkahelyünk

Válassza Ön is a jövő munkahelyét!

A technika fejlődésének köszönhetően ma már szinte bárhonnan dolgozhatunk. Az, hogy egy vállalkozás fenntartható és innovatív legyen, egyre fontosabb. És napjaink munkavállalója már nem hagyományos módon akar dolgozni.

A Dellnél lehetősége nyílik arra, hogy keményen dolgozzon az ügyfeleinkért, és közben boldog, sikeres életet alakítson ki távol az irodától. Vállalatunknál már 2009 óta törekszünk a rugalmasabb munkakultúra kialakítására. Ma már munkatársaink számos lehetőség közül választhatnak, ami jelentősen hozzájárul a vállalat sikereihez, függetlenül attól, hogy hogyan vagy hol végzik a feladatukat. Éppen ezért büszkék vagyunk a munkakörülmények fejlesztése terén elért eredményeinkre, és azokra az IT-megoldásokra, melyeknek köszönhetően munkatársaink a lehető legjobb teljesítményre képesek úgy, hogy közben ők is a lehető legjobban érzik magukat.

Álláslehetőségek a Dellnél. Találja meg a képzettségének és tapasztalatának megfelelő pozíciót. Keresés most.
Connected Workplace program

Adja az Öntől telhető legjobbat a munkájában úgy, hogy az az Ön számára is a legjobb legyen.

A rugalmasság létfontosságú eleme a Dell üzleti stratégiájának, amelynek köszönhetően rátalálhatunk a legjobb szakemberekre. Lehetővé teszi, hogy az egyének és a vállalat érdekében változtassunk a kulturális szokásokon, a vezetői gyakorlaton és a munkafolyamatokon, valamint hogy új megközelítésből tekintsünk a munkára, arra, hogy hogyan, hol és mikor lehet dolgozni.

A személyzeti stratégiánk részét képező Connected Workplace program arra ösztönzi dolgozóinkat, hogy legyenek találékonyak, és a hatékonyságra összpontosítsanak, ne pedig a munkavégzés helyére. A Connected Workplace program lehetővé teszi, hogy a programban részt vevő dolgozók maguk döntsék el, hogy számukra mi a legideálisabb a munkájukat és a magánéletüket illetően. A Connected Workplace program a rugalmas munkavégzés különböző formáit teszi lehetővé:

  • Mobil munka: Főállású munka heti 1–4 napban, a munkavégzés elsődleges helyétől eltérő helyen egy formális, folyamatos munkaütemezés vagy egyeztetett munkarend szerint.
  • Távmunka: Főállású munka, kizárólag a munkavégzés elsődleges helyétől eltérő helyen. (Ebben az esetben nincs is a dolgozónak saját asztala a vállalat irodájában.)

Ha Önnek nincs lehetősége rá, vagy valami miatt nem tud mobil vagy távmunkában dolgozni, az Ön egyedi igényeihez igazodva más lehetőségeket is készek vagyunk felajánlani, például rugalmas munkaidőt, részmunkaidőt, az állás megosztását két munkavállaló között vagy tömörített munkahetet.

A rugalmas munkafolyamatok segítenek a természeti erőforrásokkal és az energiával való takarékoskodásban, a szállítással kapcsolatos környezetszennyezés csökkentésében, a közbiztonság fokozásában és a szállítórendszerek tehermentesítésében. Ezenkívül lehetővé teszik az irodahelyek maximális kihasználását, támogatják a dolgozókat abban, hogy ott és akkor dolgozzanak, ahol és amikor a leghatékonyabbak tudnak lenni, valamint minimalizálják az üzemeltetési költségeket és a környezetre gyakorolt hatást.

Tudjuk, hogy az eszközök, a technológia és az oktatás szükségszerű elemek a táv- és mobil munkát végző csapattagok számára a személyes kapcsolatok ápolása, az erős csapatok építése és a szétszórt globális munkaerő vezetése szempontjából. Ezért folyamatosan beruházunk ezekbe, és arra biztatjuk dolgozóinkat, hogy használják a rendelkezésükre álló erőforrásokat, például a virtuális tanfolyamokat és a megbízható IT infrastruktúrát.

Sokszínű és befogadó munkahely

A Dellnél felismerjük, hogy a világ, amelyben működünk, folyamatosan változik. Tisztában vagyunk vele, hogy a sokszínűség kezelése és a befogadó kultúra létfontosságú közös sikerünk szempontjából. A tartós kapcsolatok kiépítése érdekében nyitott munkahelyet kell teremtenünk, amelyben a különböző hátterű emberek együtt a maximumot nyújthatják. Ezeknek az egyéni különbségeknek a felvállalása és aktív kiaknázása teszi lehetővé, hogy az egyes csapattagokból kihozzuk a maximumot, elősegítsük az innovációt, és olyan környezetet teremtsünk globális csapatunk számára, amelyben a lehető legjobb munkát végezhetik, és megfelelhetnek ügyfeleink elvárásainak.

A befogadó kultúra iránti elkötelezettségünk megerősítésének két módja:

Alkalmazotti erőforráscsoportok (Employee Resource Group, ERG)
Az alkalmazotti erőforráscsoportok olyan platformot alkotnak, amely lehetővé teszi a kapcsolatépítést, a vezetőfejlesztést és az önkéntes munkát, valamint fokozza az üzleti eredményeket. A Dell alkalmazotti erőforráscsoportjai a következő területekre fókuszálnak: nők, feketék, latin-amerikaiak, ázsiai-amerikaiak, LGBT, fogyatékkal élők, generációk, környezet, háborús veteránok, kulturális sokszínűség és távmunkások.

Oktatás a különböző kultúrák elfogadásáról

Fontosnak tartjuk, hogy dolgozóink világszerte tiszteljék és értékeljék egymást, ezért minden dolgozónk számára kötelezően előírjuk a különböző kultúrák elfogadásáról szóló tanfolyam elvégzését. A dolgozók megismerhetik, hogy mely viselkedésformák produktívak vagy kontraproduktívak a befogadó munkahely megteremtése szempontjából, valamint olyan eszközöket kapnak, amelyekkel támogathatják egymást az együttműködőbb környezet kialakításában.