Help mij bij mijn keuze: batterij

 
De lithium-ion (Li-ion) batterijen van Dell worden snel geladen en hebben een lange gebruiksduur, zodat u onderweg altijd productief kunt blijven. Voor een langere batterijduur kiest u een hoofdbatterij (of primaire batterij) waarmee u uw systeem langer kunt gebruiken wanneer het niet op een stopcontact is aangesloten.

De werkelijke batterijduur varieert afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de batterijgrootte en systeemconfiguratie en het individuele gebruik, aantal batterijen en productievariaties.

Als u gedurende langere perioden niet kunt herladen, raadt Dell u aan een tweede batterij (of secundaire batterij) toe te voegen wanneer u uw systeem configureert. Wanneer u niet mobiel werkt, kunt u ook de lading van uw batterij behouden door gebruik te maken van een wisselstroomadapter.

Batterijduur en levenscyclus van de batterij.

Batterijduur is de periode tussen twee oplaadbeurten waarin u de batterij kunt gebruiken. De levenscyclus van een batterij geeft aan hoe vaak een batterij opnieuw kan worden opgeladen voordat de oplaadcapaciteit begint af te nemen (wanneer bijvoorbeeld een volledig opgeladen batterij tot 60% van de oorspronkelijke batterijcapaciteit is gereduceerd). Deze afname van de oplaadcapaciteit leidt op zijn beurt tot een sterke afname van de batterijduur. De afname van de oplaadcapaciteit is normaal voor alle herlaadbare batterijen.

De batterijduur verlengen

De eenvoudigste manier om de batterijduur van uw Dell laptop te maximaliseren, is een van de vooraf geconfigureerde energiebeheerschema's te selecteren, zoals Power Saver (Energiebesparend) of Balanced (Evenwichtig), door rechtsonder in het systeemvak met de rechtermuisknop op het batterijsymbool te klikken. De vooraf geconfigureerde energiebeheerschema's passen de belangrijkste instellingen die de batterijduur sterk kunnen beïnvloeden, automatisch aan. Zo wordt het scherm bijvoorbeeld minder helder ingesteld of gedimd wanneer u de laptop niet actief gebruikt.

Gebruikers die een zo lang mogelijke batterijduur wensen, kunnen enkele extra maatregelen nemen die de batterijduur helpen verlengen, zoals:

  • Schakel draadloze functies uit - De F2-toets is de snelste manier om draadloze functies in en uit te schakelen. Als u niet verbonden hoeft te zijn, kunt u de batterijduur helpen verlengen door de draadloze functies uit te schakelen
  • Beperk de workload - Als u minder applicaties, vensters of tabbladen geopend hebt, kan dit helpen de batterijduur helpen te verlengen
  • Selectief gebruik - Batterijen gaan veel langer mee als u alleen maar e-mailberichten leest en documenten bewerkt dan als u een film bekijkt of videogames speelt

De levenscyclus van de batterij verlengen

Voor geselecteerde laptops die in 2012 zijn geïntroduceerd, heeft Dell maatregelen genomen om de levenscycli te verlengen van ingebouwde en door de gebruiker te vervangen batterijen. Batterijen van Dell zijn ontworpen om tot 600 volledige ontlaad-/oplaadcycli mee te gaan. * Als u een laptop met een batterij met 600 cycli aanschaft, hoeft u mogelijk minder batterijen te kopen en draagt u bij aan een vermindering van schadelijk afval.