Help mij bij mijn keuze: videokaart

 
De grafische oplossing in uw pc zet beeldgegevens van uw systeem om in het beeld dat u op uw monitor ziet. De kwaliteit van de afbeeldingen die u ziet op OptiPlex systemen, is in grote mate afhankelijk van de combinatie van de grafische oplossing en monitor die u kiest. 
Geïntegreerde grafische kaartGeïntegreerde videokaarten zijn in het moederbord van het systeem ingebouwd en gebruiken de processor (CPU) en het geheugen van het systeem om grafische beelden te maken. Deze kaarten zijn goed voor applicaties zoals tekstverwerking, e-mailcommunicatie en internet, maar niet ideaal voor games of andere grafisch intensieve applicaties.
Aparte grafische kaartAparte grafische oplossingen gebruiken een Graphics Processing Unit (GPU) die gescheiden ('apart') is van de processor (CPU) van het systeem, en een eigen toegewezen grafisch geheugen. De processor van de aparte grafische kaart kan worden aangesloten op het systeem via de PCIe-connector. Omdat deze oplossing de CPU noch het systeemgeheugen belast, kunnen de algemene systeemprestaties aanzienlijk beter zijn met een aparte grafische oplossing als u applicaties met complexe beelden uitvoert.
Opties voor twee aparte grafische oplossingen Met de optionele dubbele aparte grafische kaartconfiguraties op geselecteerde OptiPlex modellen kunnen twee grafische kaarten worden gecombineerd voor gebruik van maximaal zes monitoren (alleen MT-chassis) om de beschikbare desktopruimte uit te breiden.
Het systeem dat u nu configureert, bevat mogelijk niet alle opties die hieronder worden vermeld.
U wilt... Kies dan dit... Bijvoorbeeld...
Een grafische oplossing voor geavanceerde foto- en videobewerking, grafisch design en financiële modelleringEen geavanceerde aparte grafische oplossingNVIDIA® GTX 745
Een grafische oplossing ontworpen voor de weergave van 3D-beelden, met behulp van meerdere toepassingen met grafische verwerking, applicaties met grotere objecten, om toegewezen geheugen, videobewerking en gaming te gebruikenEen aparte grafische oplossing met betere prestatiesAMD Radeon™ R7 A360, AMD Radeon™ R7 350X, AMD Radeon™ R7 450
Een grafische oplossing ontworpen voor betere prestaties van grafische beelden voor gebruik met 2D- of 3D-applicaties of meerdereInstapmodel aparte grafische kaartAMD Radeon™ R5 340X, AMD Radeon™ R5 430
Een grafische oplossing voor basisapplicaties voor internet, e-mail, tekstverwerking en lichte grafische applicatiesGeïntegreerde grafische kaartIntel® HD 4600, Intel® HD Graphics 610/ 630 / 510/ 530

Monitorconfiguratie

Monitorconfiguratie voor alle grafische kaarten

Met deze richtlijnen kunt u nagaan welke grafische adapters vereist zijn voor een correcte ondersteuning van uw monitorconfiguratie. Houd er rekening mee dat voor een configuratie met meerdere monitoren mogelijk extra adapters vereist zijn. Tijdens het aanpassen van het systeem kunt u deze optie in de sectie met adapters selecteren.

Monitorconfiguratie voor alle grafische kaarten

Stap 1 — Uw monitor(en) controleren:
De eerste stap om te bepalen of u een of meer extra grafische adapters nodig hebt, is controleren over welke typen aansluitingen uw monitoren beschikken: DisplayPort, DVI of VGA.
DVI biedt meerdere opties: dual-link (DL) of single-link (SL), alles digitaal (DVI-D) of biedt ondersteuning voor analoog (DVI-I)
ConnectorVGADVIDisplayPort of DPHDMI
NaamVGADVIDisplayPort of DPHDMI
Frequentie van gebruikAlgemeen op oudere
monitoren worden uitgefaseerd op
nieuwe monitoren
Komt vaak voorAlgemeen op alle nieuwe
monitoren
Komt niet zo vaak voor op
monitoren voor
commercieel gebruik
Kwaliteit GoedBeterBestBest
Maximum
resolutie van de
connector
2.048 x 1.5361.920 x 1.200 SL
2.560 x 1.600 DL
4.096 x 2.048HDMI 1.4 4.096 x 2.048

Stap 2 — Uw grafische kaart(en) controleren:
Tijdens de tweede stap bepaalt u welke typen connectoren op uw grafische kaart beschikbaar zijn. Met het tabblad "Vergelijking" hieronder kunt u nagaan welke standaardtypen video-uitgangen beschikbaar zijn.
ConnectorDVIDP
NaamDVIDisplayPort of DP
Frequentie van gebruikKomt vaak voorKomt vaak voor
KwaliteitBeterBest

Stap 3 — Bepalen welke videoadapter(s) u nodig hebt:
Aan de hand van de onderstaande tabel kunt u de video-ingangen (invoer) van uw monitor afstemmen op de video-uitgangen (uitvoer) van uw grafische kaart. Hiermee kunt u bepalen welk type videoadapter of -kabel u nodig zult hebben om uw monitor aan te sluiten. Tijdens het aanpassen van het systeem kunt u extra adapters selecteren in de sectie met adapters.
Ingang van monitorVideo-uitgang van grafische kaartVideo-uitgang van grafische kaart
DVIDP
DVI DP
VGAVGADVI-naar-VGA-adapterDP-naar-VGA-adapter
DVIDVIGeen adapter vereistDP-naar-DVI-adapter (doorgaans naar SL DVI)
DPDPGebruik de DVI-connector van de monitorGeen adapter vereist