Help mij bij mijn keuze: harde schijf 3420-3620

 
De keuze van een harde schijf voor een workstation

U kunt uw werkstation het best uitrusten met een harde schijf waarvan de capaciteit gebaseerd is op uw opslagvereisten in gigabytes (GB), het aantal rotaties per minuut (RPM), de interface  (SATA  of PCIe) en technologie (Solid State-harde schijf of andere harde schijf; SSD of HDD).

Drivetypen:

Solid State-harde schijven (SATA en PCIe SSD's):

Solid State-harde schijven bieden de beste algemene opslagprestaties. Solid State-schijven hebben geen bewegende onderdelen, zodat hun snelheid niet in rpm wordt gemeten. Solid State-schijven bieden niet alleen betere prestaties, ze zijn ook duurzamer en betrouwbaarder en genereren minder warmte en geluid dan normale harde schijven.
Voor de beste opslagprestaties kiest u het optionele opslagapparaat PCIe M.2 NVMe SSD. De PCIe SSD is een Solid State-opslagapparaat met een soortgelijke opslagtechnologie als een standaard SSD. Het verschil met een standaard SSD is dat de PCIe SSD gegevens kan overbrengen met de snelheid van de PCIe-bus, wat zorgt voor bijzonder snelle lees-/ schrijfprestaties.

SATA-harde schijf van 7.200 rpm:

Bij magnetische harde schijven worden de prestaties beïnvloed door de rotatiesnelheid van de schijf, uitgedrukt in rotaties per minuut (rpm). Een harde schijf met een rotatiesnelheid van 7.200 rpm biedt standaardprestaties voor desktopapplicaties. Harde schijven van 7.200 rpm zijn verkrijgbaar met de grootste capaciteit, zodat u over meer storageruimte beschikt om uw gegevens vandaag en in de toekomst op te slaan.

Solid State-opstartschijf + SATA-harde schijf van 7.200 rpm:

Gebruik als opstartschijf een SSD die is geconfigureerd met een harde schijf van 7.200 rpm, zodat u kunt genieten van zowel hoge prestaties als grote capaciteit. De Solid State-schijf start snel op, laadt snel applicaties en biedt nog andere prestatievoordelen. Door een SSD te combineren met een SATA-harde schijf van 7.200 rpm, beschikt u over de nodige capaciteit voor uw huidige en toekomstige datastorage.

Self-Encrypting Drive (SED):

Stel uw data veilig door gebruik van krachtige, hardwaregebaseerde versleuteling zonder de prestaties negatief te beïnvloeden. Bij een SED is de hardwaregebaseerde versleutelingsengine rechtstreeks ingebouwd in de schijfcontroller. Daardoor is de versleuteling altijd actief en kunt u beveiliging bieden zonder veel prestatieverlies. De SED-harde schijf van Dell is OPAL-conform en gecertificeerd voor FIPS 140-2.