Help mij bij mijn keuze: lcd-schermen

 
Beleef meer met beeldschermen die buiten goed leesbaar zijn
De kwaliteit van het beeld op het beeldscherm van uw Latitude laptop is afhankelijk van verschillende factoren, zoals resolutie, helderheid, contrastverhouding, kleurenbereik en kijkhoek.

Belangrijkste definities:
 1. Formaat: laptopschermen worden diagonaal gemeten vanuit de hoeken; zoals bij veel desktopmonitoren is de bezel hier doorgaans niet bij inbegrepen.
 2. Resolutie: het fysieke aantal kolommen en rijen van pixels waaruit het scherm bestaat. Bijvoorbeeld: een beeldscherm met een resolutie van 1.366 x 768 heeft 1.366 horizontale pixels op 768 lijnen. Hoe meer pixels u hebt, des te hoger de resolutie en dat betekent dat meer inhoud op het scherm kan worden weergegeven.
 3. Helderheid: de hoeveelheid licht die door het beeldscherm wordt afgegeven. Deze eigenschap wordt ook 'luminantie' genoemd en wordt gemeten in nit of candela per vierkante meter. De meeste beeldschermen van laptops hebben een helderheid van ongeveer 200 nit. De helderheid van schermen die buiten leesbaar moeten zijn, varieert, maar begint gewoonlijk bij 400 nit en maakt gebruik van filtertechnologieën om weerkaatsing en/of glanzen te verminderen. Robuuste laptopbeeldschermen hebben ook een lagere minimale helderheid (meestal ongeveer 2 nit) voor gebruik in omstandigheden met weinig licht waarin het scherm leesbaar moet blijven maar geen afleiding moet veroorzaken (voorbeeld: een politieagent die 's avonds in een auto rijdt met een geïnstalleerde laptop).
 4. Andere kenmerken:
  1. Antireflectiecoating (AG): een matte afwerklaag die het licht verspreidt, zodat er geen reflectie is en de kijkhoek kleiner is. Antireflectietechnologie is ontworpen om de intensiteit van reflecterend licht uit de omgeving te beperken, waardoor deze technologie ideaal is voor typische kantoorruimten, alsook voor de wisselende lichtomstandigheden in omgevingen zoals klantenlocaties, luchthavens en andere openbare plaatsen.
  2. Anti-reflecterend (AR): een glanzende afwerklaag die reflecterend licht vermindert zonder het te verspreiden. Anti-reflecterende coatings verminderen de intensiteit van reflecties, maar het scherm blijft glanzend en weerkaatsingen worden niet verspreid. Anti-reflecterende coatings zijn ideaal wanneer het behouden van de helderheid van de kleuren en de donkere gedeelten van de afbeelding een prioriteit is.
 5. Contrastverhouding: de verhouding van de intensiteit van het helderste wit en het diepste zwart.
 6. Kijkhoek: de maximale hoek waarin u met behoud van aanvaardbare visuele prestaties naar een beeldscherm kunt kijken. Standaard is de kijkhoek horizontaal 80º en verticaal 45º, terwijl een brede kijkhoek horizontaal 110º en verticaal 90º bedraagt. Sommige beeldschermen met een zeer brede kijkhoek beschikken over 178º horizontaal en verticaal.
 7. Achtergrondverlichting: de verlichtingsvorm die in een lcd-beeldscherm wordt gebruikt. Momenteel zijn CCFL, 2CCFL, witte led en RGB-led de mogelijke typen achtergrondverlichting die in Dell laptops worden gebruikt. Achtergrondverlichting helpt de helderheid en het kleurenbereik van een laptop te bepalen.
 8. Kleurenbereik: hoeveel soorten kleuren van een bepaalde volledige subset van kleuren worden ondersteund. Op een standaard witte led-beeldscherm is 45 procent standaard. 


Algemene aanbevelingen:

Als u dit wilt...Kies dan dit...
Meerdere mensen op één laptop laten samenwerken of een presentatie met één of twee andere mensen delenEen beeldscherm met een brede kijkhoek
Uitgebreid werken met een groot aanbod van kleuren of grafische mogelijkheden.Een beeldscherm met een groot kleurenbereik
Om buiten op uw laptop te werkenEen scherm met hoge helderheid voor buitengebruik