Help mij bij mijn keuze - 14 G geheugen

PowerEdge servers zijn meestal zeer modulair, en u kunt nu de exacte hoeveelheid en soort DIMM's kiezen voor uw systeem.

• Als u het geheugen van uw systeem wilt configureren voor optimale prestaties, moet u deze best practices in gedachten houden:

1. Verdeel DIMM's van dezelfde rank, hetzelfde formaat en dezelfde snelheid evenredig over alle geheugenkanalen. Voor situaties waarin DIMM-formaten moeten worden gecombineerd, moet al het geheugen worden gekozen op basis van identieke rankstructuur en moeten alle geheugenkanalen worden gevuld met een identieke combinatie van typen DIMM-geheugen.
2. Kies de juiste processor ter ondersteuning van de verwachte geheugenfrequentie. Bijvoorbeeld: als uw workload een geheugensnelheid van 2.666 MT/s vereist, selecteert u een processormodel dat deze snelheid ondersteunt.
Type geheugenconfiguratie
Beperk dataverlies en houd uw systeem online en operationeel met functies voor betrouwbaarheid, beschikbaarheid en onderhoudbaarheid (RAS) voor servers en storage van Dell, zoals:

Bij Memory mirroring wordt gebruikgemaakt van twee aangrenzende geheugenkanalen die zijn geconfigureerd om dezelfde data naar elk kanaal te schrijven. Als een geheugenkanaal uitvalt of als er een fout in een kanaal optreedt, blijft het andere kanaal de data verzenden. Dit is een uitstekende bescherming voor systemen die ononderbroken moeten blijven werken, maar het nadeel is dat de geheugencapaciteit wordt gehalveerd, de kosten per GB worden verdubbeld en het energieverbruik kan toenemen.

Memory sparing beperkt de downtime als gevolge van corrigeerbare fouten doordat één rank (datagebied van 64-bits breed op een DIMM) per kanaal (Single Rank reservemodus) of twee ranks per kanaal (Multi Rank reservemodus) als reservegeheugen wordt toegewezen. Als er een corrigeerbare fout in een rank of kanaal optreedt, wordt die naar de reserverank verplaatst terwijl het besturingssysteem draait. Dit voorkomt dat de fout een storing veroorzaakt. Memory sparing zorgt voor minder geheugencapaciteit van één rank per kanaal of twee ranks per kanaal (dit hangt ervan af of Single Rank of Multi Rank geselecteerd is) en hogere kosten per gigabyte.

DIMM-type
U hebt de keuze uit drie verschillende DIMM-typen (Dual In-line Memory Module) die kunnen voldoen aan uw behoeften, afhankelijk van uw RAS-prioriteiten (betrouwbaarheid, beschikbaarheid en onderhoudbaarheid) en voedingsvereisten (er zijn beperkingen per platform).

Dell ondersteunt drie DIMM-typen:

 • RDIMM: geregistreerd DIMM - biedt opties voor hogere capaciteit en geavanceerde RAS-functies.
 • LRDIMM: DIMM met beperkte belasting - biedt maximale capaciteit, maar verbruikt tevens meer energie.
 • NVDIMM: Niet-vluchtig DIMM - biedt een permanente geheugenoplossing met NAND en DRAM waardoor data behouden blijft wanneer de stroom uitvalt of het systeem vastloopt of normaal wordt afgesloten. Voor deze oplossing hebt u een accu nodig als voedingsbron, voor het geval de netstroom uitvalt.


RDIMM
, of geregistreerd geheugen, is het meest gebruikte DIMM-type, en biedt de beste combinatie van frequentie, capaciteit en rankstructuuropties. Het levert een hoge signaalintegriteit, waarbij pariteit wordt gecontroleerd om onjuiste adressen of opdrachten te detecteren, en hogere prestaties voor zware workloads.

RDIMMs (Single Rank en Dual Rank)

 • Maximale frequentie van 2.666 MT/s
 • Maximale frequentie met behulp van drie DIMM's per kanaal van 2.666 MT/s
 • Maximale capaciteit van 32 GB per DIMM
 • Maximale systeemcapaciteit van 768 GB


LRDIMM
, of geheugen met beperkte belasting, gebruikt een buffer om de geheugenbelasting te beperken tot één belasting op alle DDR-signalen, wat een hogere density mogelijk maakt.

LRDIMM's

 • Maximale frequentie van 2.666 MT/s
 • Maximale frequentie met drie DIMM's per kanaal van 2.666 MT/s
 • Maximale capaciteit van 128 GB per DIMM
 • Maximale systeemcapaciteit van 3TB


NVDIMM - N
is een niet-vluchtige permanente geheugenoplossing met een combinatie van NAND flash en DRAM. 'Niet-vluchtige' betekent dat de inhoud van het geheugen bewaard blijft, zelfs als er geen voeding is doordat de stroom onverwacht uitvalt of het systeem vastloopt.

NVDIMM-Ns

 • Maximale frequentie van 2.666 MT/s
 • Maximale frequentie met drie DIMM's per kanaal van 2.666 MT/s
 • Maximale capaciteit van 16 GB per DIMM
 • Maximale capaciteit van 192 GB (tot 12 DIMM's per systeem)


DIMM-snelheid

Er is slechts één snelheidsoptie voor de 14e generatie DD4

 • 2.666 MT/s - DIMM's werken op 1,2 volt


RAS-functie

Optionele RAS-functies die beschikbaar zijn op deze servers (deze worden niet ondersteund op NVDIMM-N):

 • Geoptimaliseerd geheugen: basis RAS-functies voor de meest geoptimaliseerde prestaties
 • Single Rank Memory sparing: RAS-functie die één rank per kanaal als reserve toewijst om de kans dat corrigeerbare fouten niet-corrigeerbaar worden te beperken; hierbij is de beschikbare geheugencapaciteit echter minder Voor deze functies moeten minimaal twee ranks per kanaal gevuld zijn.
 • Multi Rank Memory sparing: RAS-functie die twee ranks per kanaal als reserve toewijst om de kans dat corrigeerbare fouten niet-corrigeerbaar worden te beperken; hierbij is de beschikbare geheugencapaciteit echter minder Voor deze functies moeten minimaal drie ranks per kanaal gevuld zijn.
 • Memory mirroring: RAS-functie met gepaard geheugen biedt fouttolerantie voor data en verzending, maar de beschikbare geheugencapaciteit is 50% minder
 • Dell Fault Resilient Memory (FRM): met deze door Dell gepatenteerde technologie kunnen klanten met PowerEdge servers, die support bieden voor VMware vSphere 5.5, het beschikbare servergeheugen maximaliseren. Tegelijkertijd kunnen ze bescherming tegen geheugenfouten verhogen voor de hypervisor en bedrijfskritieke applicaties.

 

DIMM-snelheid en -frequentie
Het geheugenaanbod voor Dell PowerEdge servers van de 13e generatie is gebaseerd op de Double-Data Rate Type 4 (DDR4) met een frequentie van 1,2 volt.

PowerEdge geheugensnelheden per type en lading:

 DIMM-type  DIMM-rankingCapaciteit Nominale spanning, snelheid DIMM 14e generatie geheugen
 1 DPK2 DPK

 RDIMM

1R/2R 

 8 GB, 16 GB en 32 GB

DDR4 (1,2 V), 2666 

2666

2666

 LRDIMM

4R/8R 

64 GB en 128 GB 

DDR4 (1,2 V), 2666 

2666

2666

NVDIMM

1R

16 GB

DDR4 (1,2 V), 2666

2666

2666DIMM-vergelijkingstabel

De onderstaande tabel biedt een vergelijkend overzicht van de verschillende typen DIMM-geheugen.

 

     R DIMM

LR DIMM

 NVDIMM

Registered/Buffered

  Alleen adres

Adres en data

 N.v.t.

Frequentie/snelheid

2.666 MT/s

2.666 MT/s

 2.666 MT/s

Ondersteunde ranks

1 of 2

4 of 8

 1

Capaciteit per DIMM

8 GB, 16 GB en 32 GB

64 GB en 128 GB

 16 GB

Maximum aantal DIMM's per kanaal

2

 2

Dynamisch RAM (DRAM)-technologie

x4 en x8

x4

 x4

Temperatuursensor

Ja

Ja

 Ja

Error Correction Code (ECC)

Ja

Ja

 Ja

 Single Device Data Correction (SDDC) – alleen ondersteund op x4 DIMM's

Ja

Ja

 Ja

Adrespariteit

Ja

Ja

 Ja