Help mij bij mijn keuze: primaire storage | Dell

 
De harde schijf is de belangrijkste storage-unit van de computer. Het besturingssysteem, applicaties, bestanden en data staan opgeslagen op de harde schijf. Als u dit Dell Precision™ systeem gaat gebruiken voor digitale videobewerking, om geluidsbestanden op te slaan, of om met storage-intensieve applicaties te werken, kunt u beter een snellere harde schijf met meer capaciteit aanschaffen.

Het vervangen van een harde schijf, vanwege een upgrade of omdat de schijf kapot is, kan een lastige klus zijn. De beste manier om dit ongemak te voorkomen is om een harde schijf te kiezen die nu en in de toekomst aan uw vereisten voldoet, waarbij u de onderstaande zeven factoren in overweging neemt
  1. Capaciteitsvereisten. Hoe meer gigabyte (GB), hoe meer capaciteit. Presentaties, video's, spreadsheets en foto's nemen veel meer ruimte in beslag dan tekstocumenten en e-mails, en vereisen een grotere harde schijf.
  2. Het belang van de data. Vertrouwelijke data zoals klantinformatie, financiële data en medische dossiers kunnen beter worden beschermd door een harde schijf met volledige schijfversleuteling (FDE).
  3. Prestaties. De prestaties van de harde schijf worden beïnvloed door de snelheid van de schijf, gemeten in rotaties per minuut (rpm) en het gebruik van Flash-geheugen om de datatoegang te versnellen. Hoe hoger de rpm-waarde, hoe beter de prestaties. Flashgeheugen kan de prestaties van de schijf verbeteren door toegang to de data toe te staan zonder te wachten tot de schijf begint te draaien. Dit zorgt ervoor dat het apparaat snel opstart en applicaties snel worden geopend. Nieuwe innovaties zoals hybride harde schijven, Intel® Turbo geheugen en Solid State-schijven maken allemaal gebruik van Flash-geheugen om de prestaties te verbeteren. Solid State-schijven hebben geen bewegende onderdelen, waardoor hun snelheid niet in rpm wordt gemeten.
  4. Duurzaamheid. De meeste harde schijven hebben bewegende onderdelen waardoor ze kwetsbaar zijn voor stoten, trillingen en andere bewegingen die tot een defecte harde schijf kunnen leiden. Nieuwe innovaties, zoals Solid State-schijven, kunnen meer bescherming tegen schokken bieden en zo de kans op storingen verminderen. Als u veel op weg bent, buiten kantoor werkt of vaak in het vliegtuig zit, is een Solid State-schijf aanbevolen voor extra duurzaamheid.
  5. Zelfversleutelende harde schijven (SED of Self-Encrypting Drives): helpen uw data veilig te stellen door gebruik van krachtige, hardwaregebaseerde versleuteling zonder de prestaties negatief te beïnvloeden. Het versleutelingssysteem is rechtstreeks in de schijfcontroller ingebouwd. Dit betekent dat de gehele versleuteling tegen de maximale snelheid van de harde schijf wordt uitgevoerd. Op zelfversleutelende harde schijven is zelfs het wachtwoord versleuteld, zodat uw data met een extra beschermingslaag zijn beveiligd, of de schijf nu in het systeem zit of eruit wordt verwijderd (als deze bijvoorbeeld wordt gestolen). Zelfversleutelende harde schijven zijn gebruiksvriendelijk en kunnen eenvoudig worden geïmplementeerd met een snelle en veilige wisfunctie voor afvoer of hergebruik van de harde schijf. SED's zijn compatibel met Opal 2.0.
  6. FIPS-gecertificeerde zelfversleutelende harde schijven: vereisten van de nationale overheid hebben geleid tot striktere standaarden op het gebied van databescherming. Dell voldoet aan eisen door versleutelde HDD's met FIPS 140-2-certificering aan te bieden. De FIPS-gecertificeerde versleutelde harde schijven bieden uitstekende databeveiliging en hebben alle kenmerken van de standaard Solid State-schijven, plus het FIPS-zegel voor sabotagebestendigheid en een uniek versleutelingsalgoritme. De FIPS-gecertificeerde versleutelde harde schijf is ontworpen voor overheidsambtenaren en de markt van de gezondheidszorg en financiën, waar databeveiliging van het grootste belang is.
  7. Hybride schijven: harde schijf met tot 32 GB Flash-storage. Hybride harde schijven van Dell bieden hogere prestaties en een betere responssnelheid vergeleken met gewone harde schijven.
Dell biedt de volgende typen storageproducten voor workstations.

Solid State-schijven (SSD's) zijn de nieuwste innovatie in storage. Dell SSD's bieden buitengewone systeemprestaties die tot 16% hoger zijn dan die van harde schijven met een rotatiesnelheid van 7200 rpm,1 evenals meer duurzaamheid2 en betrouwbaarheid dan standaard harde schijven. SSD's zijn vrijwel geluidloos en geven minder warmte af, wat zorgt voor betere prestaties. SSD's zijn verkrijgbaar in twee verschillende interfaces: SATA of PCIe. PCIe beschikt over tot 4 keer de theoretische bandbreedte van SATA en wordt ondersteund door het NVMe-hostprotocol. SSD's zijn verkrijgbaar in twee uitvoeringen: M.2 en 2,5" (alleen SATA).

Dell biedt 2 klassen SSD's met een standaardaanbod (klasse 20 SATA of klasse 40 PCIe) en een high-performance aanbod (klasse 30 SATA en klasse 50 PCIe)

Harde schijven (HDD's): Dell Precision producten bieden een volledig scala aan HDD's, waaronder een FIPS-gecertificeerde versleutelde harde schijf. De Free Fall-sensortechnologie kan een val van het systeem detecteren en de koppen 'vastzetten' in een veilige positie om de schijf te beschermen tegen storing en mogelijk dataverlies. Dankzij deze technologie kunnen de harde schijven van Dell een val detecteren en snel reageren om uw data te beschermen.

Hybride harde schijven: hybride schijven zijn vergelijkbaar met standaard harde schijven, maar deze bevatten een kleine hoeveelheid Solid State-storage (meestal 8 GB), voor snellere toegang tot data. Dit resulteert in een snellere responstijd en minder wachttijd.

PCIe-gebaseerde uitbreidingkaarten: profiteer van de nieuwste M.2 SSD-vormfactor en vul de Dell Ultra-Speed schijf met tot wel 4 TB aan ongelofelijk snelle storage en zorg dat conventionele bays voor harde schijven beschikbaar blijven voor het archiveren van draaiende schijven.
Wilt u...Kies dan...
Een storage-oplossing die is ontworpen voor hoge capaciteitEen traditionele harde schijf (HDD)
Een storage-oplossing die ontworpen is om stil, snel en betrouwbaar te zijnEen klasse 20 SATA SSD; tot 5 x sneller dan HDD: dit is het de mainstream volume-aanbod
Een storageoplossing met de beste SATA-prestatiesEen klasse 30 SATA SSD
Een storage-oplossing die is ontworpen voor snelle prestaties, hogere capaciteit en betere energie-efficiëntieEen klasse 40 PCIe SSD; tot 15 x sneller dan HDD: dit is het de mainstream volume-aanbod
Een storage-oplossing die is ontworpen voor krachtige prestaties en duurzaamheidEen klasse 50 PCIe SSD: tot 21 x sneller dan HDD