Help mij bij mijn keuze: storage

Het besturingssysteem en de software-applicaties, bestanden en data bevinden zich in de primaire storage van uw pc. Dell OptiPlex desktops bevatten opties voor zowel harde schijven (HDD) als Solid State-schijven (SSD) voor primaire storage.

Beslissingsfactoren voor primaire storage

Capaciteitsvereisten.
Hoe meer gigabyte (GB), hoe meer capaciteit. Harde schijven met hoge capaciteit bieden een schaalbare basis die kan worden aangepast aan uw veranderende behoeften.

Het belang van data.
Hardwarematige versleuteling beschermt gevoelige data tegen aanvallen. Een hardwarematige versleutelingsoplossing, zoals een zelfversleutelende harde schijf (SED), beschermt data zonder dat dit de pc-prestaties beïnvloedt. De SED van Dell is TCG Opal-conform en FIPS 140-2 gecertificeerd.

RAID-storage
RAID biedt dataredundantie op meerdere schijven of maakt back-ups van uw systeem op externe storage. Zo beschikt u over nog een manier om het verlies van data te voorkomen.

RAID 0/'stripping': hiermee worden data naar alle schijven in de RAID-array geschreven, waardoor de prestaties verbeteren. De toegankelijke capaciteit is gelijk aan de som van de capaciteit van alle schijven in de array. Als één schijf in een RAID 0-configuratie echter defect raakt, gaan de data op alle schijven verloren.

RAID-1/'mirroring': hiermee worden identieke data naar twee aparte schijven geschreven. Dit resulteert in een redundantie zodat de computer normaal blijft werken wanneer één harde schijf uitvalt. De toegankelijke capaciteit is gelijk aan de capaciteit van de kleinste schijf. Dit soort RAID is ideaal voor bedrijfskritieke systemen om downtime te minimaliseren.

Opmerking: bij het gebruik van RAID 1 wordt het aanbevolen dat er een externe back-up van de data wordt gemaakt. RAID 1 biedt namelijk geen bescherming tegen virussen, malware en andere softwarebeschadigingen.

Prestaties
Het type storagesysteem heeft invloed op de prestaties.

  • Harde schijven met 7200 rpm: de snelheid van de harde schijf, gemeten in rotaties per minuut (rpm), geeft de prestaties van de schijf weer. Een harde schijf van 7200 rpm biedt standaardprestaties voor desktopapplicaties.
  • Hybride Solid State-schijf: een hybride Solid State-schijf bestaat uit een gewone, roterende harde schijf met een op NAND Flash gebaseerde uitbreiding in één 2,5-inch model. Hybride harde schijven bieden een hogere responssnelheid dan harde schijven met 7200 rpm, terwijl de capaciteit van harde schijven behouden blijft.
  • Solid State-schijf: SSD's bieden over het algemeen de beste storageprestaties. Solid State-harde schijven hebben geen bewegende onderdelen, zodat hun snelheid niet in rpm wordt gemeten. SSD's zijn duurzamer en betrouwbaarder en genereren minder warmte en geluid dan traditionele harde schijven.

 

Energie-efficiëntie
De meeste Optiplex systemen bieden ondersteuning voor Serial ATA (SATA) 6,0 Gb/s (voorheen SATA III, een seriële nieuwe versie van de veel gebruikte, oudere ATA-bus), die een overdrachtssnelheid biedt voor onbewerkte data van de eerste twee poorten, gebruikmaakt van kleine connectors en kabels en aan elk apparaat een specifieke bandbreedte en kabel toewijst. SATA 6,0 Gb/s biedt krachtige prestaties en eenvoudige configuratie.

Alle OptiPlex-systemen maken gebruik van Native Command Queuing (NCQ), een technologie die schijfprestaties verbetert door de volgorde waarin lees- en schrijfopdrachten worden uitgevoerd, intern te optimaliseren om de beweging van de kop over de schijf tot een minimum te beperken.

Als u dit wilt:Kiezen
Maximale systeemprestaties en betrouwbaarheid128 GB of 256 GB SSD
Hogere systeemprestatiesHybride Solid State-schijf met 500 GB in standaardconfiguraties of configuraties voor krachtige prestaties
Maximale capaciteitRAID 0-configuratie met twee 3,5" harde schijven van 1 TB (indien beschikbaar)
De meeste recente hardwarematige versleutelingstechnologie voor het hoogste beveiligingsniveau500 GB (5400 rpm) zelfversleutelende HDD met FIPS of 500 GB hybride zelfversleutelende SSHD
Voldoende capaciteit om te voldoen aan de meeste huidige en toekomstige behoeften3,5 inch harde schijf van 1 TB
Back-up van data om te garanderen dat uw data beschikbaar zijn als u ze nodig hebtTweede harde schijf met RAID 1-configuratie (indien beschikbaar)
Voor configuraties met ondersteuning voor Optane™.

Het Intel® Optane™ geheugen is een M.2-module die kan worden gekoppeld aan een standaard harde schijf en de prestaties ervan kan versnellen tot het niveau van een SATA Solid State-schijf. De meest gebruikte bestanden worden opgeslagen op het Intel® Optane™ geheugen zodat u ze sneller kunt openen en het systeem beter presteert. De harde schijf en het Intel® Optane™ geheugen worden gezien als één schijfvolume, waardoor deze net zo kan worden gebruikt als een standaard harde schijf.

Vereisten voor Optane:7e generatie Intel® Core™ processorplatforms of hoger met 7e generatie Intel® Core™ processors of hoger en Intel® Rapid Storage Technology (Intel® RST) driver (in de fabriek standaard geïnstalleerd wanneer Intel® Optane™ wordt aangeschaft).