Help mij bij mijn keuze: geheugen

 

RAM-geheugen (RAM), ook wel systeemgeheugen genoemd, is de motor achter de prestaties van uw systeem. RAM fungeert als de tijdelijke opslagplaats voor de gegevensstroom. Het onthoudt welke programma's, toepassingen en documenten u het vaakst gebruikt, zodat u deze zo snel mogelijk kunt openen.

Onvoldoende RAM kan de werking van een computer aanzienlijk vertragen, omdat de computer de ruimte op de harde schijf gaat gebruiken om de datastroom te verwerken.

Geheugen toevoegen op het moment van aankoop kan voordeliger en handiger zijn dan later een upgrade uitvoeren.

De snelheid van het geheugen

  • DDR4 2666 MHz en DDR4 2400 MHz
  • De maximale geheugensnelheid is afhankelijk van de processor. Bijvoorbeeld:
    • 2666 MHz geheugen klokt automatisch tot 2400 MHz in combinatie met Celeron, Pentium of i3 processor in Dell OptiPlex systemen.
    • 2400 MHz geheugen klokt automatisch tot 2133 MHz in combinatie met een 6e generatie processor in Dell OptiPlex systemen.
  • Bij 32-bits besturingssystemen, zoals de 32-bits versie van Microsoft® Windows® 10, kan het systeem tot 3,5 GB (van de 4 GB) van het geheugen voor systeemprestaties gebruiken, terwijl de resterende 0,5 GB wordt toegewezen aan adresruimte voor verschillende hardwareonderdelen.
  • 64-bits besturingssystemen kunnen meer dan 4 GB systeemgeheugen gebruiken en applicaties die zijn ontworpen voor 64-bits zijn mogelijk vereist. De meeste bedrijfsapplicaties van tegenwoordig zijn ontworpen voor 32-bits systemen. De trend in de richting van 64-bits besturingssystemen zal echter doorzetten naarmate het systeemgeheugen een grotere rol speelt bij de prestaties van applicaties.
    

Geheugenmodules moeten worden geïnstalleerd in paren van gelijke capaciteit, snelheid en technologie. Paren met een gelijke geheugencapaciteit worden ook wel Dual Channel-configuraties genoemd: deze leveren de hoogste prestaties. Als de geheugenmodules niet in gelijke paren zijn geïnstalleerd, blijft de computer wel werken, maar met een geringe afname van de prestaties.

 

 

 


 

Geheugen toevoegen op het moment van aankoop kan voordeliger en handiger zijn dan later een upgrade uitvoeren.

Als u dit wilt...Kies dan dit...
Optimale prestaties voor intensieve applicaties zoals databases, software, programmeren en het samenstellen van gegevens>32 GB geheugen
De mogelijkheid om meerdere intensieve bedrijfstoepassingen tegelijk te gebruiken, met ruimte voor toekomstige besturingssystemen en toepassingen>16GB geheugen
De mogelijkheid om meerdere kantoortoepassingen tegelijk te gebruiken8 GB geheugen
De mogelijkheid om zakelijke productiviteitstoepassingen te gebruiken4 GB geheugen


Voor configuraties met ondersteuning voor Intel® Optane™ geheugen.

Het Intel® Optane™ geheugen is een oplossing voor het versnellen van systemen die worden gecombineerd met tragere storageapparaten, zoals SATA HDD's/SSD's om prestaties te versnellen tot bijna het niveau van een PCIe/NVMe Solid State-harde schijf. De meestgebruikte bestanden worden opgeslagen in het Intel® Optane™ geheugen voor snellere toegang met de intelligente adaptieve software voor het verbeteren van de algemene systeemprestaties. De harde schijf en het Intel® Optane™ geheugen worden gezien als één schijfvolume, waardoor deze net zo kan worden gebruikt als een standaard harde schijf. 16 GB Intel® Optane™ geheugen toevoegen aan een systeem met een harde schijf van 1 TB en 4 GB biedt DDR betere responssnelheid dan een systeem met een harde schijf van 1 TB en 8 GB DDR zonder Intel® Optane™ geheugen.

Vereisten voor Optane: 7e of 8e generatie Intel® Core™ processorplatforms met 7e of 8e generatie Intel Core™ processors en driver voor Intel® Rapid Storage Technology (Intel® RST) (in de fabriek standaard geïnstalleerd wanneer Intel® Optane™ wordt aangeschaft).

Veelgestelde vragen:

Wat is Intel® Optane™ geheugen en waarom wordt het geheugen genoemd?

Intel® Optane™ geheugen is een oplossing voor versnelling van een systeem voor de 7e en 8e generatie Intel® Core™ processorplatforms. Deze oplossing wordt geleverd in een module-indeling en door deze nieuwe geheugenmedia tussen de processor en tragere SATA-gebaseerde storageapparaten (HDD, SSH of SATA SSD) te plaatsen, kunt u veelgebruikte data en programma's dichter bij de processor opslaan, zodat het systeem sneller bij deze informatie kan en de algemene systeemprestaties verbeteren.

Is het Intel® Optane™ geheugen een vervanging van DRAM?

De Intel® Optane™ geheugenmodule is geen vervanging van DRAM. Het kan echter worden toegevoegd aan DRAM om systeemprestaties te verbeteren.

Wordt een SSD ook sneller van Intel® Optane™ geheugen? Zo ja, hoeveel sneller?

Ja! Intel® Optane™ geheugen kan worden gebruikt om alle soorten SATA-gebaseerde storagemedia te versnellen, waaronder SATA SSD's. Bij het toevoegen van Intel® Optane™ geheugen zijn de prestatievoordelen echter groter op tragere storageapparaten, zoals een HDD.

Waarom kan ik beter kiezen voor Intel® Optane™ geheugen in plaats van alleen een SSD?

U kiest op basis van uw vereisten. Als u veel storageruimte nodig hebt, kiest u voor een HDD. SSD's hebben vaak minder capaciteit en zijn vaak duurder. In combinatie met een HDD biedt het Intel® Optane™ geheugen de hoge responssnelheid van een SSD met de grote capaciteit van een HDD

Waarom heb ik 32 GB aan capaciteit nodig in plaats van 16 GB? Wat is het verschil in prestaties?

Het belangrijkste verschil tussen 32 GB en 16 GB is het aantal applicaties dat kan worden versneld. De module van 32 GB is ideaal voor veeleisende gebruikers die vaak verschillende intensieve applicaties gebruiken, zoals prosumenten en gamers. Het wordt ook aanbevolen als u meer dan één game tegelijkertijd wilt spelen.

Hoe vaak moet ik een app opstarten om te profiteren van de volledige versnelling van het Intel® Optane™ geheugen?

De tweede keer dat een applicatie of bestand wordt gebruikt, is het versneld en profiteert u van een enorm voordeel. Wanneer u de app of het bestand voor de derde keer opstart zult u het volledige effect van het Intel® Optane™ geheugen merken. Opmerking: het Intel® Optane™ geheugen geeft prioriteit aan veelgebruikte applicaties en bestanden dus voor minder vaak gebruikte bestanden en applicaties zal de cache vervallen.

Hoeveel games kan ik versnellen met het Intel® Optane™ geheugen?

Dit is sterk afhankelijk van de grootte en architectuur van de software die u gebruikt, evenals van andere software die wordt gebruikt en de configuratie van uw platform.

Als ik het Intel® Optane™ geheugen gebruik met een HDD om mijn games te versnellen, worden games sneller opgestart en levels sneller geladen en gesloten, zodat het bijna een SSD-ervaring lijkt. Maar hoe zit het met de gameplay? Heeft dit gevolgen voor de gameplay?

Voor gameplay zit er niet veel verschil tussen SSD- en HDD-gebaseerde systemen, aangezien die games tijdens het spelen in DRAM worden geladen.