Help mij bij mijn keuze: voeding

De voeding (PSU) speelt een cruciale rol in een server. De voeding converteert de spanning van een bepaalde regio naar de stroom (laagspanning) die nodig is voor het systeem. De keuze van een voeding met juiste wattage heeft grote invloed op het totale rendement van een server.

Om de juiste voeding voor uw behoeften te kiezen, moet u rekening houden met verschillende variabelen die van invloed kunnen zijn op uw uiteindelijke beslissing:

• De juiste voedingswaarde kiezen voor de benodigde efficiëntie
• Redundante of niet-redundante voeding
• High-line- of low-line werking
Het juiste formaat/de juiste waarde kiezen

Wij hebben gemerkt dat klanten soms de voeding kiezen met het meeste vermogen vanwege een gebrek aan kennis over het kiezen van het juiste formaat, angst om een waarde te kiezen die te laag is voor een bepaalde configuratie, of omdat ze vooruit willen plannen voor toekomstige wijzigingen van de serverconfiguratie. Een voeding die groter is dan nodig is voor de workload kan leiden tot energieverspilling. Wanneer u dit doet voor een heel rack of datacenter, kan het onnodige stroomverbruik behoorlijk oplopen.

Dell moedigt klanten aan een voeding te kiezen op basis van de configuratie en de workload van hun IT-implementatie, wat zich kan vertalen in energiebesparing en een hogere ROI. Gebruik de Enterprise Infrastructure Planning Tool op www.dell.com/calc voor meer informatie.

Redundante of niet-redundante voeding

Voor een groot aantal PowerEdge servers zijn redundante voedingen mogelijk, om te voorkomen dat de server uitvalt door een stroomonderbreking. Deze voedingen worden aanbevolen voor elke productieomgeving en in het bijzonder voor bedrijfskritieke omgevingen. Zonder een redundante voeding kan de server onbruikbaar worden wanneer de voeding wegvalt, totdat de voeding wordt vervangen en het systeem opnieuw wordt opgestart.

Het Dell aanbod op instapniveau bevat een niet-redundante basisvoeding. De meeste Dell servers bieden de mogelijkheid om de voedingen te koppelen voor redundantie.

High-line of low-line werking

In de Verenigde Staten en andere regio's met vergelijkbare elektrische bedrading, wordt 100-120 VAC low-line ingangsspanning genoemd en 200-240 VAC high-line ingangsspanning. Voedingen van Dell EMC zijn geoptimaliseerd voor gebruik op high-line (200-240 V) ingangsspanning. Hoewel Dell voedingen auto-ranging ondersteunen, kan low-line werking (100 - 120 V) de totale efficiëntie verlagen.

Bovendien hebben de volgende voedingen high-line ingangsspanning mnodig om de vermelde capaciteit te bieden. Wanneer deze voedingen worden aangesloten op low-line ingangsspanning, kan de vermelde capaciteit maar liefst 50% lager uitvallen.

Type voedingVermogen bij low-line (100-120 VAC) ingangsspanning
Wisselstroomvoeding van 1100 W1050 W
HVDC-voeding met gemengde modus van 1100 W1050 W
Wisselstroomvoeding van 1600 W800 W
Wisselstroomvoeding van 2000 W1000 W
Wisselstroomvoeding van 2400 W1400 W

Opmerking: niet alle PowerEdge-servers ondersteunen elk type voeding.