Help mij bij mijn keuze: harde schijf

 
Precision Tower 5810, Tower 7810, Tower 7910 en Rack 7910 workstations

Een harde schijf voor een workstation kiezen:

U kunt uw workstation het best uitrusten met een harde schijf waarvan de capaciteit gebaseerd is op uw storagevereisten in gigabytes (GB), het aantal rotaties per minuut (RPM), interface (SATA of SAS) en technologie (Solid State-schijf of harde schijf).

SATA-harde schijf (7.200 rpm):

Bij magnetische harde schijven worden de prestaties beïnvloed door de rotatiesnelheid van de schijf, uitgedrukt in rotaties per minuut (rpm). Harde schijven met een hogere rpm-waarde kunnen data sneller overdragen en bieden dus betere prestaties. Een harde schijf met een rotatiesnelheid van 7.200 rpm is qua prestaties de standaard voor desktopapplicaties. Harde schijven van 7.200 rpm zijn verkrijgbaar met de grootste capaciteit, zodat u over meer storageruimte beschikt om uw data vandaag en in de toekomst op te slaan.

SAS-harde schijf (Serial Attached SCSI) van 10.000 rpm of 15.000 rpm):

Voor het leveren van optimale prestaties heeft een hoogwaardige harde schijf een hoogwaardige storagebus nodig. SAS-harde schijven combineren de uitstekende componenten van SCSI- met die van SATA in één efficiënt ontwerp. SAS is een uitstekende standaard voor workstationomgevingen die uiterst hoge prestaties en betrouwbaarheid vereisen. SAS biedt support voor de traditionele structuur van SCSI-instructies, waardoor SCSI-softwaretools kunnen worden gebruikt. Daarnaast is SAS een bidirectionele bus, waardoor data in beide richtingen kunnen worden gerouteerd, met als resultaat een hoger aantal simultane dataoverdrachten van en naar meerdere apparaten dan SATA-harde schijven.

Solid State-schijven (SSD):

SSD's bieden het beste algemene niveau op het gebied van storageprestaties. SSD's hebben geen bewegende onderdelen. Hun snelheid wordt dus niet in rpm gemeten. Ze bieden niet alleen betere prestaties, SSD's zijn ook duurzamer en betrouwbaarder en genereren minder warmte en geluid dan traditionele harde schijven.

PCIe Solid State-schijf:

Kies voor de beste opslagprestaties voor het optionele PCIe SSD-storageapparaat. De PCIe SSD is een Solid State-storageapparaat met een soortgelijke storagetechnologie als een standaard SSD. Het verschil met een standaard SSD is dat de PCIe SSD een van de PCIe-slots in het workstation gebruikt. Hierdoor kunnen de data met de hoge snelheid van de PCIe-bus worden overgedragen, voor extreem snelle lees-/schrijfprestaties.

Opmerking: op dit moment schakelen de producenten van harde schijven over van SATA-harde schijven naar schijven met Advanced Format-technologie. Alle Dell Precision workstations zullen worden uitgerust met harde schijven met 512 emulated (512e) Advanced Format- en 512b legacy-technologie.