Help mij bij mijn keuze: geheugen

 
Het geheugen, ook wel Random Access Memory of RAM genoemd, is de tijdelijke opslagplaats voor data naar en van de processor van uw pc. De data die in het geheugen zijn opgeslagen, kunnen van specifieke bestanden komen, zoals documenten of videofragmenten, of van instructies van softwaretoepassingen aan uw processor.

Als u systemen vergelijkt die alleen in geheugencapaciteit verschillen, kan een systeem met meer geheugen het volgende doen:

  • Snellere prestaties leveren
  • Meer geopende bestanden tegelijk verwerken
  • Grotere bestanden openen
  • Met meer geopende toepassingen tegelijk werken

2.133 of 2.667?


Geheugen voor Dell Precision™ mobiele werkstations is beschikbaar in twee verschillende snelheden: 2.133 MHz of 2.667 MHz (indien beschikbaar). 2.133 MHz geheugen biedt goede prestaties. 2.667 MHz geheugen werkt sneller en kan daarom zorgen voor betere prestaties. Veeleisende gebruikers of klanten die de beste prestaties willen, kunnen het beste kiezen voor 2.667 MHz geheugen.

Hoeveel DIMM's?

DIMM staat voor Dual In-Line Memory Module, het type geheugenchip dat in Dell Precision mobiele workstations wordt gebruikt. Voor de beste configuratiemogelijkheden beschikken alle Dell Precision workstations over vier slots voor geheugen-DIMM's. Klanten die de meeste flexibiliteit willen voor toekomstige upgrades moeten twee DIMM-slots gebruiken. Als alle vier de DIMM-slots worden gebruikt op het moment van aanschaf, moet het geheugen geheel of gedeeltelijk worden vervangen om meer geheugen toe te kunnen voegen.

Geheugen toevoegen op het moment van aankoop kan voordeliger en handiger zijn dan later een upgrade uitvoeren.

Als u dit wilt...  Kies voor... 
Extreme prestaties voor grote gegevenssets 32 GB* geheugen
Uitstekende prestatiecapaciteit 16 GB* geheugen
Geavanceerde prestaties 8 GB* geheugen
Basisprestaties 4 GB* geheugen