Help mij bij mijn keuze: upgrades voor systeembeheer

  
Optionele fabrieksinstellingen IP-adres voor iDRAC

Dell biedt verschillende opties, zodat de klant een server kan implementeren op de manier die het beste in de bestaande omgeving past. Al deze opties kunnen in de fabriek worden ingesteld, zodat een IT-beheerder de iDRAC kan bedienen via de Lifecycle Controller en zo de server op afstand kan configureren. Er worden geen kosten in rekening gebracht voor deze opties. Er is slechts één instelling mogelijk.

  • DHCP ingeschakeld: DHCP is standaard ingeschakeld wanneer de iDRAC wordt verzonden vanuit de fabriek. Deze instelling is bedoeld voor klanten die een Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) server hebben geïnstalleerd in hun datacenteromgeving en die waarschijnlijk iDRAC gebruiken om de server automatisch of door middel van een script te implementeren.
  • DHCP met zero-touch: voor klanten die een serverconfiguratieprofiel (SCP) van de iDRAC gebruiken. Hiermee kan de iDRAC verbinding maken met de DHCP-server, evenals extra bestanden/instellingen configureren die beschikbaar zijn via een DHCP-server. Bekijk de sectie whitepapers van www.delltechcenter.com/idrac voor meer informatie over serverconfiguratieprofielen.
  • Statische IP: de iDRAC heeft een statisch IP-adres. Deze wordt vermeld in de gebruikershandleiding.
  • Provisioning van de server: voor IT-omgevingen van klanten die consoles van externe leveranciers gebruiken, samen met de OpenManage Integration Suite voor Microsoft System Center of OpenManage Integration voor VMware vCenter om een besturingssysteem te implementeren of PowerEdge server bij te werken. Als de optie voor provisioning van de server is ingeschakeld en de PowerEdge servers voor het eerst worden opgestart, zoeken de servers een provisioningserver die de controle kan overnemen en kan beginnen met het automatische implementatie- of updateproces.


Instelling voor gedeelde LAN op moederbord (LOM)

iDRAC-netwerken kunnen worden toegewezen aan de externe netwerkpoort of de belangrijkste on-board netwerkpoort (LOM) delen. De systeembeheerder kan deze instelling indien nodig wijzigen.

  • Toegewezen: maakt gebruik van de speciale netwerkinterfacepoort met de naam 'iDRAC'. Deze interface wordt niet gedeeld met het besturingssysteem of applicatieverkeer van de host. Volg de best practices voor beveiliging van Dell iDRAC wanneer u deze instelling wilt gebruiken. Met de optie Toegewezen kunt u de iDRAC toewijzen aan een IP-adres in hetzelfde subnet of een ander subnet in vergelijking met de IP-adressen die zijn toegewezen aan de LOM of NIC's van de host. In modulaire of bladeservers wordt de optie Toegewezen weergegeven als 'Chassis (toegewezen)'.
  • Gedeelde LOM: de iDRAC heeft dezelfde fysieke verbinding op de gedeelde LOM, maar wordt via VLAN-implementatie gescheiden van het besturingssysteem en applicatieverkeer.