Help mij bij mijn keuze: Gamingprocessors

Alienware systemen zijn ontworpen met Intel® processors die zijn gebouwd voor games, met topprestaties voor de meest extreme ervaringen met gaming.

Videogames brengen u naar een andere wereld. Om helemaal te kunnen opgaan in een andere dimensie, heeft een speler behoefte aan zo realistisch mogelijke beelden met scherpe details en vloeiende overgangen.

Voor deze hoge mate van realisme heeft uw systeem geavanceerde componenten nodig om de gewenste framesnelheden en beelden met hoge resolutie te kunnen produceren. Alienware systemen zijn uitgerust met NOG krachtigere CPU's en GPU's.

De nieuwste Intel® Core™ processor:
 i9 processor

Intel® Core™ i9 Extreme Edition processor

Intel® Core™ i9 Extreme Edition processor, de nieuwe Intel® Core™ X-serie processorreeks is het ultieme desktopplatform en biedt extreem megataskingvermogen voor de veeleisende gamers en creatievelingen van vandaag de dag.

 • Nieuwe en verbeterde Intel® Core™ X-serie processors voor extreme gamers. Schaalbaar met 18, 16, 14, 12, 10, 8, 6 en 4 kernen
 • Extreme prestaties voor computing met één thread of meerdere threads. Tot 14% snellere prestaties van meerdere threads in vergelijking met vorige generaties en tot 15% snellere prestaties van één thread in vergelijking met vorige generaties
 • Ultieme platform voor gaming, VR, contentcreatie en overclocking
 • Intel® Turbo Boost Max Technology 3.0 is beschikbaar op geselecteerde Intel® Core™ X-serie processoren
Intel i5 processor 

Ontgrendelde Intel® Core™ i5 en i7 processors bieden meer vrijheid om grenzen te verleggen dankzij verbeterde volledige afstelling van kloksnelheden, ontgrendelde processorratio’s, geheugen en grafische technologie op de processor*. Ontgrendelde Intel® Core™ i5 en i7 processors bieden tot 30% betere prestaties dan een 3 jaar oude pc***.

Deze processors bevatten:

 • volledige afstelling van kloksnelheden
 • ontgrendelde processorratio's
 • Verbeterde single thread met Intel® Turbo Boost Max Technology 3.0*
 • Tot 40 PCI Express-lanes 3.0

*
Intel Turbo Boost is een technologie die door Intel wordt geïmplementeerd in bepaalde versies van de processors waardoor de processor boven de basiswerkfrequentie kan werken via dynamisch beheer van de kloksnelheid van de processor.

Intel® Turbo Boost Max Technology 3.0 is een combinatie van software en hardware met meer dan 15% betere prestaties voor één thread.
 i7 processor

i7 Family: dankzij de ultieme prestaties van Intel® Core™ i7 processors profiteert u van ongelooflijke ervaringen.

Krachtige functies zoals:

 • Intel® Hyper-Threading Technology
 • Intel® Turbo Boost Technology 2.0*
 • Support voor DDR4-geheugen

*
Intel Turbo Boost is een technologie die door Intel wordt geïmplementeerd in bepaalde versies van de processors waardoor de processor boven de basiswerkfrequentie kan werken via dynamisch beheer van de kloksnelheid van de processor.

Intel® Turbo Boost Technology 2.0 versnelt de processor en grafische prestaties voor piekbelastingen, waardoor processorkernen automatisch sneller kunnen werken dan de geclassificeerde werkfrequentie als ze onder de specificatielimieten voor voeding, vermogen en temperatuur werken. Of de processor wordt ingevoerd in de Intel® Turbo Boost Technology 2.0 en hoeveel tijd de processor besteedt in die staat, is afhankelijk van de workload en het besturingssysteem.
i7 Extreme processor

Met de Intel® Core™ i7 processor Extreme Edition kunt u met gemak mega-quests en mega-tasks aan. Het is de eerste processor met 10 kernen en 20 threads van Intel voor desktops met tot 2x betere prestaties in vergelijking met 4 cores!***

Deze processor is perfect voor:

 • Hardcore gaming
 • Megatasking
 • Tot 25% snellere prestaties ***
 • Broadcasting en games in 4K Ultra HD en tot 25% sneller video's bewerken in Adobe Premiere Pro CC***
 • Support voor tot 4 aparte grafische kaarten
 • Verbeterde single thread met Intel® Turbo Boost Max Technology 3.0*

*Intel® Turbo Boost is een technologie die door Intel® wordt geïmplementeerd in bepaalde versies van de processors waardoor de processor boven de basiswerkfrequentie kan werken via dynamisch beheer van de kloksnelheid van de processor.

Intel® Turbo Boost Max Technology 3.0 is een combinatie van software en hardware met meer dan 15% betere prestaties voor één thread.


 1. De eigenschappen en voordelen van Intel technologieën zijn afhankelijk van de systeemconfiguratie. Mogelijk moet hardware of software compatibel worden gemaakt of moeten services worden geactiveerd. De prestaties zijn afhankelijk van de systeemconfiguratie. Neem voor meer informatie contact op met de fabrikant of verkoper van uw systeem of ga naar www.intel.com/gaming (in het Engels).
 2. De software en workloads die in prestatietests zijn gebruikt, kunnen geoptimaliseerd zijn voor prestaties die alleen beschikbaar zijn op Intel-microprocessoren. Prestatietesten, zoals SYSmark en MobileMark, worden gemeten door gebruik van specifieke computersystemen, onderdelen, software, bewerkingen en functies. Iedere verandering aan een van die factoren kan ervoor zorgen dat resultaten variëren. Ter ondersteuning van een volledige evaluatie van uw eventuele aankoop, raadpleegt u andere informatie en prestatietesten, inclusief de prestaties van dat product in combinatie met andere producten. Ga voor meer informatie naar http://www.intel.com/performance (in het Engels).
 3. Beschikbaar op geselecteerde Intel® processors. Vereist een geschikt systeem voor Intel® HT. Raadpleeg de fabrikant van uw systeem. De prestaties zijn afhankelijk van de specifieke hardware en software die worden gebruikt. Voor meer informatie en gegevens over de processors die HT technologie ondersteunen, gaat u naar http://www.intel.com/info/hyperthreading (in het Engels).
 4. Vereist een systeem met Intel® Turbo Boost Technology. Intel Turbo Boost Technology en Intel Turbo Boost Technology 2.0 zijn alleen beschikbaar op geselecteerde Intel® processors. Raadpleeg de fabrikant van uw systeem. Prestaties zijn afhankelijk van uw hardware, software en systeemconfiguratie. Ga voor meer informatie naar http://www.intel.com/go/turbo (in het Engels).
 5. Waarschuwing: het aanpassen van de klokfrequentie en/of spanning kan: (i) de stabiliteit van het systeem en de bruikbare levensduur van het systeem, de processor en andere onderdelen van het systeem verminderen; (ii) ervoor zorgen dat de processor en andere onderdelen van het systeem uitvallen; (iii) de prestaties van het systeem verminderen (iv) leiden tot oververhitting of andere schade; en (v) invloed hebben op de integriteit van de systeemdata. Intel heeft de werking van de processor niet verder getest dan de specificaties en biedt geen garantie. Intel heeft de werking van andere componenten van het systeem niet verder getest dan de industriestandaard specificaties en biedt geen garantie. Intel wijst alle verantwoordelijkheid van de hand dat de processor en andere onderdelen van het systeem, inclusief indien gebruikt met gewijzigde kloksnelheidsfrequenties en/of uitgangsspanning, voor een bepaald doel geschikt zijn.
 6. Intel Corporation. Op basis van SPECint_rate_base2006-benchmarktest (kopieersnelheid 8) IC14 scores waarbij een Intel® Core™ i7-6700K werd vergeleken met een Intel® Core™ i7-4790K processor. Basisconfiguratie: Intel® Core™ i7-4790K (tot 4,4 GHz, 4C8T 8 MB cache), Asus Z97M-PLUS-moederbord, geheugen: 2 x 4 GB DDR3-1600, storage: Seagate Barracuda 1 TB harde schijf, Intel HD Graphics 4600, Windows 8.1. Nieuwe configuratie: Intel® Core™ i7-6700K (tot 4,2 GHz, 4C8T 8 MB cache), Intel referentiemoederbord, geheugen: 2 x 4 GB DDR4-2.133, storage: Seagate Barracuda 1 TB harde schijf en Intel HD Graphics 530, Windows 8.1.
 7. 2,1 keer betere prestaties met meerdere threads door Intel® Core™ i7-6950X vergeleken met Intel® Core™ i7-6700K. Schatting op basis van SPECint_rate_base2006-scores (meerdere threads) waar een Intel® Core™ i7-6950 X processor (3,0 GHz tot 3,5 GHz, 10 cores/20T, 25 MB, 140 w TDP) werd vergeleken met een Intel® Core™ i7-6700K processor (4 GHz tot 4,2 GHz, 4 C/8T, 8 MB cache, 91W TDP). De software en workloads die in prestatietests zijn gebruikt, kunnen geoptimaliseerd zijn voor prestaties die alleen beschikbaar zijn op Intel-microprocessoren.
 8. Bron: prestaties van applicaties die intensief computergebruik vereisen. SPEC CPU2000/2006 is een benchmark van het SPEC consortium die prestaties en de throughput van een apparaat meet bij gebruik van applicaties die intensief computergebruik vereisen. SPECint_base2000/2006 meet hoe snel een apparaat is een integere computertaak voltooit. SPECint_rate_base2000/2006 meet de throughput, of hoeveel integere computertaken een apparaat in een bepaalde periode kan uitvoeren. Ondersteunde besturingssystemen: Desktop Windows, UNIX/Linux en Mac OS.
 9. Schatting op basis van SPECint_rate_base2006-scores waarbij Intel® BDW-E 10C (veronderstelde specificaties zijn niet POR; 25 MB cache, tot 3,5 GHz DDR4 2400, Windows 8.1, HDD van 500 GB) werd vergeleken met Intel® Core™ i7-6700K processor, 8 MB cache, tot 4.20 GHz DDR4 2133, Windows 8.1, HDD van 500 GB. De software en workloads die in prestatietests zijn gebruikt, kunnen geoptimaliseerd zijn voor prestaties die alleen beschikbaar zijn op Intel-microprocessoren. Prestatietesten, zoals SYSmark en MobileMark, worden gemeten door gebruik van specifieke computersystemen, onderdelen, software, bewerkingen en functies. Iedere verandering aan een van die factoren kan ervoor zorgen dat resultaten variëren. Ter ondersteuning van een volledige evaluatie van uw eventuele aankoop, raadpleegt u andere informatie en prestatietesten, inclusief de prestaties van dat product in combinatie met andere producten. Ga voor meer informatie naar http://www.intel.com/performance (in het Engels).
In de tabel hieronder staan de verschillen tussen de processors die beschikbaar zijn voor onze Alienware systemen. Het aantal kernen en threads en de frequentie spelen een belangrijke rol bij het bepalen van de snelheid van uw systeem.

Een quad core-processor is een chip met vier onafhankelijke eenheden (de kernen) die de instructies van de centrale verwerkingseenheid (CPU) lezen en uitvoeren, zoals het toevoegen, verplaatsen en verdelen van data. Elke kern in de chip werkt samen met andere circuits zoals de cache, het geheugenbeheer en de input/output (I/O)-poorten.

Threads zijn in feite het hoogste niveau dat wordt uitgevoerd door een processor. Een proces maakt een thread nadat de bewerking is voltooid, zodat het lijkt alsof u meerdere dingen tegelijk doet. Elk proces heeft minimaal één thread. Er is echter geen maximumaantal threads dat kan worden gemaakt voor gespecialiseerde taken.

De frequentie is de kloksnelheid waarmee een processor een taak uitvoert en wordt gemeten in Gigahertz (GHz). Vroeger betekende een hogere waarde een snellere processor, maar dankzij de technologische ontwikkelingen is de processorchip efficiënter geworden en kan nu meer doen met minder middelen.

Intel® Turbo Boost Max Technology past de kloksnelheid dynamisch aan, omdat veeleisende taken meer kracht en hogere snelheden vereisen waarbij de benodigde cores worden benut maar de hoogste snelheid wordt bereikt met een core.

Intel® Turbo Boost Max Technology is beschikbaar in versie 1.0, 2.0 en 3.0. Afhankelijk van welke processor die u hebt, is er een andere versie beschikbaar. De ene versie is echter niet bedoeld om de andere te vervangen, maar is simpelweg bedoeld om zich aan te passen aan een specifieke processorarchitectuur. Processoren met versie 3.0 selecteren dynamisch de snelste core die direct beschikbaar is voor een bepaalde taak.

Overclocking leidt ertoe dat de processor in statistische snelheden sneller gaat dan de kloksnelheid, wat de gamingprestaties verbetert. De gebruiker kan kiezen voor Intel® Turbo Boost Max Technology of Overclocking tijdens het gebruik, maar kan niet beide tegelijkertijd gebruiken.

Het cache-geheugen wordt ook wel de cache-store of de RAM-cache genoemd en is een onderdeel van het geheugen dat bestaat uit snelle statische RAM (SRAM) in plaats van de langzamere en goedkopere dynamische RAM (DRAM) dat wordt gebruikt voor het hoofdgeheugen. De processorcache is een bijzonder belangrijk onderdeel van een systeem, omdat de processor hiermee de berekeningen uit kan voeren op hetzelfde tempo als de data binnenkomt.
 Alienware 13 laptop Beschikbare processors:Aantal kernen  Aantal threadsMax. Turbo
Frequentie (Ghz)
Intel® Turbo
Boost Max
Versie

 Cache (MB) GeheugenkanalenGeschikt voor Optane™ 
Intel® Core™ i5-7300HQ 443,52,062Ja
Intel® Core™ i7-7700HQ483,82,062Ja
 Alienware 15 laptopBeschikbare processors:  Aantal kernen Aantal threadsMax. Turbo
Frequentie (Ghz)

Intel® Turbo
Boost Max
Versie

Cache (MB)  GeheugenkanalenGeschikt voor Optane™ 
 Intel® Core™ i5-8300H484,02,082Ja
Intel® Core™ i7-8750H6124,12,0
92Ja
Intel® Core™ i9-8950HK6124,82,0
122Ja
Alienware 17 laptop Beschikbare processors: Aantal kernen Aantal threadsMax. Turbo
Frequentie (Ghz)

Intel® Turbo
Boost Max
Versie

Cache (MB) Geheugenkanalen  Geschikt voor Optane™
Intel® Core™ i7-8750H 6124,12,0
92Ja
Intel® Core™ i9-8950HK6124,82,0
122Ja
Area 51 desktopBeschikbare processors:  Aantal kernen Aantal threadsMax. Turbo
Frequentie (Ghz)

Intel® Turbo
Boost Max
Versie

 Cache (MB)Geheugenkanalen  Geschikt voor Optane™
 Intel® Core™ i7-7800X6124,02,0
8,252Ja
Intel® Core™ i7-7820X8164,32,0
11,002Ja
Intel® Core™ i9-7900X10204,32,0
13,752Ja
Intel® Core™ i9-7920X12244,32,0
16,502Ja
Intel® Core™ i9-7940X14284,32,0
19,252Ja
Intel® Core™ i9-7960X16324,22,0
22,002Ja
Intel® Core™ i9-7980XE18324,22,0
24,752Ja
AMD Ryzen™ Threadripper 1900X8164,0n.v.t.16,004FuzeDrive
AMD Ryzen™ Threadripper 1920X12244,0n.v.t.
32,004FuzeDrive
AMD Ryzen™ Threadripper 1950X16324,0n.v.t.
32,004FuzeDrive
Aurora Beschikbare processors: Aantal kernenAantal threadsMax. Turbo
Frequentie (Ghz)

Intel® Turbo
Boost Max
Versie

Cache (MB) Geheugenkanalen Geschikt voor Optane™
Intel® Core™ i5 8400
6124,02,0
92Ja
Intel® Core™ i5 8600K6124,32,0
92Ja
Intel® Core™ i7 87006124,62,0
122Ja
Intel® Core™ i7 8700K6124,72,0
122Ja
Intel® Core™ i7 8086K6125,02,0
122Ja

Achtervoegsels

 • H: krachtige grafische kaart
 • HK: krachtige grafische kaart, ontgrendelde processor.
 • HQ: krachtige grafische kaart, processor met vier kernen
 • K: unlocKed (ontgrendelde) processor. Heeft 4 of meer kernen en een krachtige grafische kaart. Kan worden overgeklokt voor aanzienlijk betere (tot ~ 40%) prestaties met een veel hogere TDP.
 • T: dit zijn energie-efficiënte chips, wat in het algemeen leidt tot lager energieverbruik. Deze energiebesparingen worden meestal gerealiseerd door de maximale kloksnelheid van de CPU's te verlagen. Een Core i7-6700 heeft bijvoorbeeld een TDP van 65 W, een basisfrequentie van 3,4 GHz en een turbofrequentie van 4,0 GHz. Een Core i7-6700T heeft een TDP van 35 W, een basisfrequentie van 2,8 GHz en een maximale kloksnelheid van 3,6 GHz.
 • U : ultralaag energieverbruik. Alle processors hebben twee kernen en zijn energie-efficiënt met standaard grafisch vermogen
 • X: EXtreem en unlocKed (ontgrendeld). Meerdere kernen en interne cache
 • Geen achtervoegsel, normale mainstream processors