Hjelp meg å velge: Batteri

 
Dells litiumionbatterier er raske å lade og har lang levetid, perfekt når du er på farten og trenger å være mobil og produktiv. Hvis du har behov for ekstra lang batteritid, bør du velge et primærbatteri som kan holde systemet i gang lenger når du ikke har tilgang til en stikkontakt.

Den faktiske batteritiden avhenger av flere faktorer, som batteristørrelse, systemkonfigurasjon, individuell bruk, antall batterier og variasjoner i produksjonen.

Hvis du ikke har tilgang til en stikkontakt i lange perioder om gangen, anbefaler Dell at du legger til et sekundærbatteri når du konfigurerer systemet. I tillegg kan du spare batteriet ved å bruke en strømadapter når du ikke er på farten.

Batteritid og batteriets livssyklus.

Batteritid vil si hvor lenge batteriet varer mellom ladinger. Livssyklus for en batteripakke vil si hvor ofte et batteri kan lades før ladekapasiteten begynner å reduseres (for eksempel når et fulladet batteri bare har 60 % av den opprinnelige ladekapasiteten). Den reduserte ladekapasiteten gir en betydelig redusert batteritid. Redusert ladekapasitet er vanlig for alle oppladbare batterier.

Forlenge batteritiden

Den enkleste måten å optimere batteritiden på for en bærbar PC fra Dell, er å velge en av de forhåndskonfigurerte strømstyringsplanene, for eksempel strømsparingsmodus eller balansert modus. Det gjør du ved å høyreklikke på batterisymbolet i systemstatusfeltet nederst til høyre på skjermen. De forhåndskonfigurerte strømstyringsplanene justerer automatisk innstillinger som kan ha stor innvirkning på batteritiden. Eksempelvis reduseres lysstyrken på skjermen når du ikke bruker PC-en aktivt.

Her er noen flere tips hvis du trenger ekstra lang batteritid:

  • Slå av tilgangen til trådløst nettverk. Trykk på F2-tasten for å slå det trådløse nettverket på og av raskt. Hvis du ikke trenger å være oppkoblet, kan du forlenge batteritiden ved å slå av tilgangen til det trådløse nettverket
  • Begrens belastningen. Du kan også forlenge batteritiden ved å begrense antallet applikasjoner som kjører, eller antallet åpne vinduer eller faner
  • Selektiv bruk. Batteriene varer lenger når du leser e-post eller redigerer dokumenter enn når du ser på film eller spiller et videospill

Forlenge batteriets livssyklus

For utvalgte bærbare PC-er fra og med 2012 har Dell utvidet livssyklusen både for innebygde batteripakker og batteripakker som kan byttes av brukeren. Dell har batteripakker som er laget for opptil 600 fulle utladinger/oppladinger.* Ved å kjøpe en bærbar PC med en batteripakke for opptil 600 ladesykluser, kan du redusere antallet batteripakker du må kjøpe (og kaste). Dermed bidrar du til å redusere mengden farlig avfall som havner på søppelplasser.