Hjelp meg å velge: LCD-skjermer

 
Opplev mer med skjermer for utendørs visning
Kvaliteten på skjermbildet er avhengig av flere faktorer, deriblant oppløsning, lysstyrke, kontrastforhold, fargegamut og visningsvinkel.

Definisjoner:
 1. Størrelse: Skjermer på bærbare PC-er måles diagonalt fra hjørne til hjørne. Som med mange skjermer for stasjonære PC-er inkluderer dette vanligvis ikke rammen.
 2. Oppløsning: Det fysiske antallet kolonner og rader med piksler som skjermen er delt inn i. En skjerm på 1366 x 768 har for eksempel 1366 piksler vannrett, fordelt på 768 linjer. Jo flere piksler en skjerm har, jo høyere oppløsning har skjermen, noe som betyr at mer kan vises på skjermen.
 3. Lysstyrke: Mengden lys som sendes ut fra skjermen. Dette kalles også luminans og måles i nit eller candela per kvadratmeter. De fleste bærbare PC-er har en lysstyrke på rundt 200 nit. Lysstyrken på skjermer for utendørs visning varierer, men er vanligvis minst 400 nit, og skjermene har filtreringsteknologi for å redusere refleks. Robuste bærbare PC-er har også et lavere minste lysstyrkenivå (vanligvis rundt 2 nit) for bruk under lysforhold der skjermen må være synlig uten å virke forstyrrende (for eksempel ved bruk i en politibil om natten).
 4. Andre egenskaper:
  1. Antirefleks (AG): En matt overflate som sprer lyset, slik at du slipper problemer med gjenskinn og smale visningsvinkler. Antirefleksteknologien reduserer intensiteten på lyset som reflekteres fra omgivelsene, slik at skjermen egner seg godt i typiske kontormiljøer i tillegg til de varierende lysforholdene i miljøer som kundens lokaler, flyplasser og andre offentlige steder.
  2. Antirefleks (AR): En blank overflate som reduserer lysrefleksjonen uten å spre lyset. Antirefleksbelegg reduserer intensiteten til refleksene, men skjermen er blank, og refleksene blir ikke spredd. Antirefleksbelegg er ideelt for å bevare fargeklarheten og de mørkere delene av bildet.
 5. Kontrastforhold: Forholdet mellom intensiteten til det lyseste lyse og det mørkeste mørke.
 6. Visningsvinkel: Den største vinkelen en skjerm kan ses fra med akseptabel visuell kvalitet. Standard visningsvinkel er 80° horisontalt og 45° vertikalt, mens bred visningsvinkel er på minst 110° horisontalt og 90° vertikalt. Noen skjermer med superbred visningsvinkel er på 178° vannrett og loddrett.
 7. Bakgrunnsbelysning: Den typen belysning som brukes i LCD-skjermer. For tiden bruker Dells bærbare PC-er bakgrunnsbelysning av typene CCFL, 2CCFL, WLED og RGB LED. Bakgrunnsbelysning er med på å fastsette lysstyrken og fargegamuten for den bærbare PC-en.
 8. Fargegamut: Hvor mange farger som støttes, eller et konkret og fullstendig undersett av farger. På en standard WLED-skjerm er det vanlig med 45 %. 


Generelle anbefalinger:

Hvis du ønsker ...Bør du velge ...
Å la flere personer samarbeide rundt én bærbar datamaskin eller dele en presentasjon med én eller to andreEn skjerm med bred visningsvinkel
Å arbeide mye med et stort spekter av farger eller grafikkEn skjerm med høy fargegamut
Å arbeide ute med den bærbare PC-enEn skjerm som kan brukes utendørs, med høy lysstyrke