Hjelp meg å velge: Primærlagring | Dell

 
Harddisken er den primære lagringsenheten på datamaskinen. Operativsystemet, applikasjonene, filene og dataene er lagret på harddisken. Hvis du bruker Dell Precision™-maskinen til digital videoredigering, lagring av lydfiler eller arbeid med lagringskrevende applikasjoner, bør du vurdere å kjøpe en raskere harddisk med større kapasitet.

Det kan være en utfordring å erstatte en harddisk, uansett om du bare oppgraderer eller det har oppstått en feil. Den beste måten å unngå dette på, er å velge en harddisk som kan dekke behovene dine et godt stykke inn i fremtiden. Her er sju ting du bør tenke på:
  1. Kapasitetskrav. Flere gigabyte (GB) betyr større kapasitet. Presentasjoner, videoer, regneark og bilder tar opp mye mer plass enn tekstbehandlingsdokumenter og e-post, og krever en harddisk med større kapasitet.
  2. Hvor viktige dataene er. Sensitive data som kundeinformasjon, økonomidata og medisinske journaler beskyttes bedre på en harddisk med full kryptering (FDE).
  3. Ytelse. Harddiskytelsen påvirkes av stasjonens hastighet, som målt i o/min (omdreininger per minutt), og bruken av flash-minne for å øke hastigheten på datatilgang. Høyere o/min betyr høyere ytelse. Flash-minne kan også gi økt stasjonsytelse fordi man slipper å vente på at stasjonen skal få opp hastigheten før man får tilgang til data. Dette kan forkorte både oppstartstid og applikasjonsoppstart. Nyvinninger som hybriddisker, Intel® Turbo-minne og SSD-disker er alle avhengige av flash-minne for å få opp ytelsen. SSD-disker har ingen bevegelige deler, og hastigheten måles derfor ikke i o/min.
  4. Robusthet. De fleste harddisker har bevegelige deler, noe som gjør dem sårbare for støt, vibrasjoner og andre bevegelser som kan føre til krasj. Nye løsninger som SSD-disker beskytter mot støt og kan redusere risikoen for feil. Hvis du vanligvis arbeider på farten eller i felten eller ofte er innom flyplasser, bør du vurdere en SSD-disk på grunn av robustheten.
  5. Harddisker med egenkryptering (SED): Beskytt dataene ved hjelp av kraftig, maskinvarebasert kryptering som ikke går på bekostning av ytelsen. Krypteringsmotoren er bygd inn direkte i diskkontrolleren, og all kryptering utføres dermed ved maksimalhastigheten til harddisken. På SED-harddiskene er til og med passordet kryptert. Det betyr at dataene har et ekstra lag med beskyttelse, enten harddisken befinner seg i systemet eller et annet sted, og også dersom den blir stjålet. SED-harddiskene er enkle å bruke og implementere med rask og sikker sletting for harddiskavhending eller -gjenbruk. SED-er er kompatible med Opal 2.0.
  6. FIPS-sertifiserte SED-er: Krav fra myndighetene har ført til strengere standarder for databeskyttelse. For å oppfylle disse kravene tilbyr Dell nå en FIPS 140-2-sertifisert kryptert harddisk. Den gir god databeskyttelse og har alle egenskapene til vanlige SSD-er, i tillegg til FIPS-forfalskningsbeskyttelse og en unik krypteringsalgoritme. Den FIPS-krypterte disken er utviklet med tanke på offentlige etater, helsevesen og finanssektoren, der datasikkerhet er helt avgjørende.
  7. Hybriddisker: Harddisker med opptil 32 GB flash-lagring. Dells hybriddisker har høyere ytelse og raskere respons enn vanlige harddisker.
Dell tilbyr følgende typer lagringsprodukter for arbeidsstasjonene sine.

SSD-disker – det nyeste innen lagringsløsninger. Dells SSD-er gir en unik systemytelse, opptil 16 % bedre enn harddisker med 7200 o/min,1 og har i tillegg en robusthet2 og pålitelighet som vanlige harddisker ikke kan gi. SSD-ene er praktisk talt stillegående og avgir mindre varme, noe som er viktig for brukerkomforten. SSD-er fås med to forskjellige grensesnitt: SATA eller PCIe. PCIe har opptil fire ganger så høy teoretisk båndbredde som SATA, og støttes av NVMe-vertsprotokollen. SSD-er fås i to formfaktorer: M.2 og 2,5" (kun SATA).

Dell tilbyr to klasser av SSD-er: standard (SATA klasse 20 eller PCIe klasse 40) og høy ytelse (SATA klasse 30 og PCIe klasse 50)

Harddisker – Dell Precision-produkter har et komplett utvalg av harddisker, inkludert en FIPS-sertifisert kryptert harddisk. Dells fallsensor har rask respons og registrerer om et system faller, og "parkerer" i så fall hodene i en trygg stilling for å beskytte disken mot et mulig krasj med tilhørende datatap. Denne teknologien gjør at Dells harddisker reagerer raskt på fall og beskytter dataene dine.

Hybriddisker – ligner på standard harddisker, bortsett fra at de legger til en liten mengde SSD-lagring, vanligvis 8 GB, for å gjøre datatilgangen raskere. Dette resulterer i kortere responstid og mindre ventetid.

PCIe-baserte tilleggskort – med den nye M.2 SSD-formfaktoren kan du fylle Dell Ultra-Speed-disken med opptil 4 TB rask lagring – og la de vanlige diskbrønnene ta seg av arkivering på roterende disker.
Hvis du ønsker ...Bør du velge ...
En lagringsløsning som er utviklet for høy kapasitetEn tradisjonell harddisk (HDD)
En lagringsløsning som er utviklet for å være stillegående, rask og påliteligEn SATA SSD i klasse 20, opptil 5 ganger raskere enn harddisker
En lagringsløsning med førsteklasses SATA-ytelseEn SATA SSD i klasse 30
En lagringsløsning som er utviklet for rask ytelse, høyere kapasitet og forbedret strømeffektivitetEn PCIe SSD i klasse 40, opptil 15 ganger raskere enn harddisker
En lagringsløsning som er utformet for høy ytelse og robusthetEn PCIe SSD i klasse 50: opptil 21 ganger raskere enn en harddisk