Hjelp meg å velge: Harddisk

 
Dell Precision Tower 5810-, Tower 7810-, Tower 7910- og Rack 7910-arbeidsstasjoner

Velge harddisk til en arbeidsstasjon:

Konfigurer arbeidsstasjonen med en harddisk basert på kravene du har til kapasitet målt i gigabyte (GB), rotasjonshastighet målt i omdreininger per minutt (o/min), grensesnitt (SATA eller SAS) og teknologi (SSD eller harddisk).

SATA-harddisk med 7200 o/min:

Ytelsen til magnetiske harddisker påvirkes av diskhastigheten, som måles i o/min. Høyere antall o/min betyr at harddisken kan overføre data raskere, noe som igjen gir høyere ytelse. En harddisk med 7200 o/min er vanlig standard for stasjonære PC-er. 7200 o/min er tilgjengelig i de høyeste kapasitetene, noe som gir deg mer lagringsplass både nå og i fremtiden.

Serielt tilkoblet SCSI-harddisk (SAS) med 10 000 eller 15 000 o/min:

Avanserte harddisker krever en avansert lagringsbuss for optimal ytelse. Med en SAS-harddisk får du mange av fordelene ved både SCSI og seriell ATA (SATA) i én effektiv løsning. SAS er en utmerket standard for arbeidsstasjonsmiljøer som krever svært høy ytelse og pålitelighet. Den støtter den tradisjonelle SCSI-kommandostrukturen og kan dermed brukes med SCSI-programvareverktøy. I tillegg er SAS en toveisbuss, det vil si at data kan rutes i begge retninger. Det gir et høyere antall samtidige dataoverføringer til og fra flere enheter enn med SATA-harddisker.

SSD-er:

SSD-er gir generelt den beste lagringsytelsen. SSD-er har ingen bevegelige deler, og hastigheten måles derfor ikke i o/min. I tillegg til å gi høyere ytelse er SSD-er også mer solide og pålitelige, kjøligere og mer stillegående enn vanlige harddisker.

PCIe SSD:

Hvis du vil ha det aller beste innen lagringsytelse, bør du velge en PCIe SSD-lagringsenhet. En PCIe SSD er en lagringsenhet med omtrent samme lagringsteknologi som en vanlig SSD. Forskjellen fra en standard SSD er at PCIe SSD-en tilkobles via et av PCIe-sporene på arbeidsstasjonen. Dette gjør at data kan overføres i høy hastighet via PCIe-bussen, noe som gir svært rask lese- og skriveytelse.

Merk: Harddiskbransjen er i ferd med å gå over fra SATA-harddisker til Advanced Format-teknologi. Alle Dell Precision-arbeidsstasjoner vil bruke harddisker med 512e (512 emulated) Advanced Format og eldre teknologi (512b).