|

Jobbintervju hos Dell

Er du klar?

Den store dagen er like rundt hjørnet. Kvalifikasjonene dine stemmer overens med behovene våre, og CV-en din er svært velstrukturert og detaljert. Nå er det på tide at vi setter oss ned og snakker om stillingen, og hva du kan bidra med i rollen. Vi tar en prat med deg for å finne ut om du passer godt inn i selskapet vårt. Det kan handle om litt av hvert: hvor godt du samarbeider i team, hvorvidt du identifiserer deg med våre verdier, og hvordan du ser for deg karrieren din, både nå og i framtiden. Vi har mye å snakke om, og ikke glem at dette intervjuet går begge veier. Spør oss hvis det er noe ved Dell du lurer på.

Jobber hos Dell. Finn en stilling som passer til dine kompetanser og erfaringer.
Se Dells arbeidsplasser over hele verden
Explore our locations

Vår kompetansebaserte filosofi

Vi hos Dell mener at en kandidats nylige erfaring er den beste indikatoren på framtidig suksess. Derfor legger vi opp intervjuene våre som en samtale, med fokus på erfaringen din og hvordan den knytter seg til jobbmuligheten hos Dell.

Våre kompetansebaserte intervjuspørsmål er utformet slik at vi kan få svar fra kandidatene med detaljer om arbeidet de har gjort, måten de har gjort det på, og miljøet de har jobbet i.

Her er det du kan forvente på et intervju hos Dell.

 • Trinn 1: Telefonutvelgelse utført av en rekrutterer.
  • Rekruttereren samler inn grunnleggende informasjon som arbeidserfaring og lønnskrav.
 • Trinn 2: Teknisk/funksjonelt intervju med spesialister på fagfeltet.
  • Vi stiller bestemte kompetansebaserte intervjuspørsmål her for å slå fast søkerens tekniske/funksjonelle ekspertise.
  • Intervjuet utføres vanligvis av en spesialist på fagfeltet, for eksempel en produktmarkedsfører hvis det er snakk om en markedsføringsjobb, eller en finansekspert hvis det er snakk om en jobb innen finansforvaltning.
 • Trinn 3: Teamintervju på stedet med ledere og kolleger.
  • Dette utføres gjennom en rekke møter på tomannshånd eller i form av panelintervju.
  • På dette stadiet stiller vi kompetansebaserte spørsmål for å finne ut om kandidaten passer inn sammen med teamet og i virksomheten.
  • Det er avgjørende at en kandidat passer inn i Dells kjernekompetanseområder:
   • Engasjer deg.
    • Kunden først: Opptre med fokus på kundens behov.
    • Personlig effektivitet: Lytt, ta ansvar, være en rollemodell, utvikle deg og lær.
    • Engasjer andre: Bidra til veiledning, utvikling og inspirasjon.
   • Utfør.
    • Blant annet: Tenk globalt, verdsett mangfold, samarbeid og vurder virkningen.
    • Bestemt: Vær modig, bidra, gi/tilby tilbakemelding, og vær handlingsdyktig.
    • Forenkle: Fokuser på det viktigste, effektiviser arbeidsflyter og gjør ditt ytterste for å være effektiv.
   • Utmerk deg.
    • Framdriftsstrategi: Kjenn virksomheten, se framover, og planlegg for framtiden.
    • Nyskapning: Vær kreativ, ta smarte sjanser, og forbedre deg kontinuerlig.
 • Trinn 4: Siste intervju utført av ansettelsesansvarlig eller sjefen for ansettelsesavdelingen.
  • På dette trinnet stilles det også kompetansebaserte intervjuspørsmål, og intervjuer sørger for at alle kandidatspørsmål blir besvart.

Til sjuende og sist er vi alltid på jakt etter den riktige personen til stillingen, og vi bruker tid og ressurser på å foreta det beste valget.

Tips til Dell-intervjuet

Selv om Dell har en veldig strukturert tilnærming til intervjuer, er aldri to intervjuer like. Det finnes heller ingen magisk formel for hvordan du skal gjøre et svært godt intervju. Det finnes imidlertid noen grunnleggende tips som kan bidra til at du kommuniserer bedre med intervjueren. Forbered deg godt, og vis hva du kan, så vil du definitivt imponere oss.

Gjør søknaden ferdig før intervjuprosessen starter.

Dette gjør det enklere for oss å effektivisere hele prosessen. All aktuell informasjon om deg er på ett sted. Det forenkler ting, og, som en bonus, organisatoriske ferdigheter imponerer.

Dobbeltsjekk at all informasjon om deg er fylt ut og riktig.

Feilinformasjon kan føre til at en lovende søknad blir lagt til side. Gå derfor tilbake og se over CV-en og profilen din en gang til, for å være sikker på at det ikke finnes noen skrivefeil, og at kontaktinformasjonen er oppdatert. Vær alltid ærlig om kunnskap, evner og erfaring du presenterer på CV-en.

Snakk klart og tydelig.

Vi vet at du er nervøs, men prøv å slappe av. Snakk litt høyere og saktere enn du vanligvis gjør, men ikke så sakte at du høres ut som en robot.

Få øyekontakt.

Ingenting viser mer at du er opptatt av personen foran deg, enn at du søker øyekontakt. Det kommuniserer respekt for den som snakker, og inngir tydelig tillit. Pass imidlertid på et det blir naturlig – du bør ikke stirre intervjueren i senk.

Bruk et øyeblikk på å samle deg.

Noen sekunder med stillhet etter at du er stilt et utfordrende spørsmål, er mer enn greit. Det er forventet. Det viser at du tar deg tid til å tenke og formulere hva du skal si, slik at du kan gi et direkte svar på spørsmålet.

Gi konkrete eksempler på hva du kan.

Styr unna svar som medfører abstrakte forklaringer. Fokuser heller på å gi konkrete eksempler på relevant arbeidserfaring og resultater som din påvirkning eller dine handlinger har ført til.

Unngå irrelevante emner.

Den gylne regel under intervjuer er å holde seg til det man blir spurt om. Ikke fortap deg i digresjoner eller gå rundt grøten. Vær konkret. Og trekk bare inn tilleggsinformasjon hvis det er relevant til spørsmålet eller evnene dine til å gjøre jobben.

Forbered noen få spørsmål.

I intervjuer er det alltid tid til at kandidaten kan stille spørsmål. Og om du har spørsmål, er ofte en indikasjon på hvor interessert du er i jobben. Du bør derfor ta deg tid til å formulere noen få spørsmål om den bestemte stillingen, virksomheten, eller hvordan det er å jobbe hos Dell.

Dells kontorer er i Hoffsveien 1d, 0275 Oslo.

Kontoret ligger i nærheten av både togstasjon og bussholdeplasser. Du kan også enkelt komme deg til oss med bil.