|

Fordelene våre.

Fordeler. Belønninger. Balanse. Få alt hos Dell.

Medarbeiderne våre er den viktigste faktoren for å lykkes over tid. Derfor er det ingen overraskelse hvor mye tid og energi vi legger i å utarbeide en omfattende fordelspakke for alle medarbeidere. Vi ønsker å tilby best mulig utvalg og verdi til best mulig pris. Pakkene våre er konkurransedyktige i markedet, og relevante for de mange forskjellige landene vi opererer i.

Vi ønsker å belønne deg for gode resultater.

Det er enkelt. Vi mener det er viktig å belønne teammedlemmene for godt utført arbeid. Alle medarbeiderne våre fungerer som en viktig del av et team. De ansatte lykkes ved å oppnå – og ofte overgå – tydelig definerte og målbare mål.

Godtgjørelse

Godtgjørelsesfilosofien vår støtter virksomhets- og HR-strategien samt kulturen vi har for å gi medarbeiderne anerkjennelse. Hos Dell er det bærende prinsippet å tiltrekke og holde på de beste medarbeiderne, slik at vi kan være konkurransedyktige og vinne i markedet.

Karriereutvikling

Som arbeidsgiver er vi opptatt av å opprettholde et profesjonelt miljø der alle kan vokse og trives. Vi tilbyr kurser og opplæring, individuelle utviklingsprogrammer, verktøyer for omfattende tilbakemelding, rådgivning, nettverksbygging, kompetanseutviklende oppgaver og muligheter for vekst. Vi investerer i mennesker, og de fleste ledige stillingene fylles internt.

Fordeler og belønninger
Fordeler   

Helse og velvære
Det er viktig for oss at alle teammedlemmene har ressursene til å yte sitt beste. Som en del av de generelle belønningene tilbyr vi fordelsprogrammer som er utviklet for å hjelpe deg med å opprettholde en sunn livsstil. Disse fordelene er basert på hvor du jobber, så ta kontakt med den som rekrutterte deg, for å få mer informasjon.

Assistanseprogram for medarbeidere
Assistanseprogrammet for medarbeidere (EAP) gis til teammedlemmene og familiemedlemmene deres uten ekstra kostnad. Programmet sørger for konfidensiell, profesjonell rådgivning som hjelper deg med en rekke problemer, som rusmisbruk, sorg og tap, familiesamtaler, håndtering av stress og depresjon, foreldrerollen, økonomisk rådgivning og mer.

Andre fordeler
I tillegg til helse- og velværefordelene kan det hende du er kvalifisert for andre programmer der du befinner deg. Dette kan omfatte betalt fravær fra jobben, økonomiske programmer, spareprogrammer og mer. Ta en prat med den som rekrutterte deg, hvis du vil ha mer informasjon om hvilke fordelsprogrammer som er tilgjengelige der du jobber.