Hjelp meg å velge: Spillprosessorer

Alienware-systemer er utformet med kraftige Intel®-prosessorer som er laget for spill, og som kan hamle opp med selv de mest krevende spillene dine.

Videospill handler om å bevege seg inn i en annen verden. For å bli fullstendig oppslukt i en annen dimensjon trenger spilleren bilder som er så realistiske som mulig, med sylskarpe detaljer og jevne overganger.

En slik grad av realisme krever imidlertid at systemet har komponenter som er kraftige nok til å produsere bildefrekvensene og den høyere bildeoppløsningen som trengs. Alienware-systemer er utstyrt med de enda kraftigere prosessorene og grafikkprosessorene som er tilgjengelig på markedet.

De nyeste Intel® Core™-prosessorene:
 i9-prosessor

Intel® Core™ i9 Extreme Edition-prosessor

Intel® Core™ i9 Extreme Edition-prosessor, den nye Intel® Core™ X-serien med prosessorer er den ultimate stasjonære plattformen med høy ytelse for fleroppgavekjøring – for dagens krevende entusiaster og profesjonelle.

 • Ny og forbedret Intel® Core™-prosessorer i X-serien for ekstreme entusiaster. Skalerbar med alternativer for 18, 16, 14, 12, 10, 8, 6 og 4 kjerner
 • Ekstrem ytelse for enkelttrådet og flertrådet databehandling. Opptil 14 % raskere flertrådet ytelse i forhold til tidligere generasjoner, og opptil 15 % raskere enkelttrådet ytelse i forhold til tidligere generasjoner
 • Ultimat plattform for spill, VR, produksjon av innhold og overklokking
 • Intel® Turbo Boost Max-teknologi 3.0 er tilgjengelig på utvalgte prosessorer i Intel® Core™ X-serien
Intel i5-prosessor 

Ulåst – Intel® Core™ i5- og i7-prosessorer gjør det mulig å tøye grensene ved å justere den grunnleggende klokkehastigheten, ulåst prosessorratio, minne og prosessorgrafikk*. Ulåste Intel® Core™ i5- og i7-prosessorer har opptil 30 % bedre ytelse enn en 3 år gammel PC***.

Prosessorene har følgende:

 • omfattende justering av klokkehastigheten
 • ulåst prosessorratio
 • forbedret enkelttrådet løsning med Intel® Turbo Boost Max Technology 3.0*
 • opptil 40-spors PCI Express 3.0

*
Intel Turbo Boost er en teknologi som er implementert av Intel i noen versjoner av prosessorene, som gjør at prosessoren kan kjøre over den grunnleggende driftsfrekvensen via dynamisk kontroll av prosessorens klokkehastighet.

Intel® Turbo Boost Max Technology 3.0 er en kombinasjon av programvare og maskinvare som gir mer enn 15 % bedre enkelttrådet ytelse.
 i7-prosessor

i7-serien – En storslått prosessorytelse frigjør kraften til Intel® Core™ i7-prosessorer og leverer imponerende resultater.

Kraftige funksjoner som:

 • Intel® HyperThreading
 • Intel® Turbo Boost Technology 2.0*
 • Støtte for DDR4-minne

*
Intel Turbo Boost er en teknologi som er implementert av Intel i noen versjoner av prosessorene, som gjør at prosessoren kan kjøre over den grunnleggende driftsfrekvensen via dynamisk kontroll av prosessorens klokkehastighet.

Intel® Turbo Boost Technology 2.0 øker prosessor- og grafikkytelsen for maksimale belastninger, slik at prosessorkjernene automatisk kan kjøre raskere enn den angitte driftsfrekvensen hvis de er under spesifikasjonsgrensene for strøm, spenning og temperatur. Workload og driftsmiljø avgjør om prosessoren går inn i Intel® Turbo Boost Technology 2.0 og hvor mye tid prosessoren bruker i den tilstanden.
i7 Extreme-prosessor

Med en Intel® Core™ i7 Extreme Edition-prosessor kan du spille kraftige spill og kjøre krevende jobber uten problemer. Dette er Intels første prosessor med 10 kjerner og 20 tråder for stasjonære PC-er som har mer enn dobbelt så høy ytelse sammenlignet med 4 kjerner.***.

Denne prosessoren er perfekt for:

 • krevende spill
 • fleroppgavekjøring
 • opptil 25 % raskere ytelse***
 • spill i 4K ultra HD og rediger video opptil 25 % raskere i Adobe Premiere Pro CC***
 • Støtter opptil 4 atskilte grafikkort
 • Forbedret enkelttrådet løsning med Intel® Turbo Boost Max-teknologi 3.0*

*Intel Turbo Boost er en teknologi som er implementert av Intel i noen versjoner av prosessorene, som gjør at prosessoren kan kjøre over den grunnleggende driftsfrekvensen via dynamisk kontroll av prosessorens klokkehastighet.

Intel® Turbo Boost Max Technology 3.0 er en kombinasjon av programvare og maskinvare som gir mer enn 15 % bedre enkelttrådet ytelse.


 1. Funksjoner og fordeler med Intel Technologies avhenger av systemkonfigureringen og kan kreve aktivert maskinvare, programvare eller aktivering av tjenesten. Ytelsen varierer avhengig av systemkonfigureringen. Ta kontakt med systemprodusenten eller forhandleren, eller finn ut mer på http://www.intel.com/gaming (på engelsk).
 2. Programvare og workloader som brukes i ytelsestester, kan være optimert for ytelse utelukkende på mikroprosessorer fra Intel. Ytelsestester som SYSmark og MobileMark måles ved hjelp av bestemte datasystemer, komponenter, programvare, operasjoner og funksjoner. Endringer i bare én av disse faktorene kan føre til avvik i resultatene. Du bør i tillegg innhente annen informasjon og se andre ytelsestester for å kunne ta en veloverveid kjøpsavgjørelse. Forhør deg også om ytelsen til det aktuelle produktet i kombinasjon med andre produkter. Du finner mer informasjon på http://www.intel.com/performance (på engelsk).
 3. Tilgjengelig på utvalgte Intel®-prosessorer. Krever et system med aktivert Intel® HT-teknologi. Ta kontakt med systemprodusenten. Ytelsen avhenger av maskinvaren og programvaren som brukes. Hvis du vil ha mer informasjon om hvilke prosessorer som støtter HT-teknologien, kan du se http://www.intel.com/info/hyperthreading (på engelsk).
 4. Krever et system med Intel® Turbo Boost Technology. Intel Turbo Boost Technology og Intel Turbo Boost Technology 2.0 er kun tilgjengelig på utvalgte Intel®-prosessorer. Ta kontakt med systemprodusenten. Ytelsen varierer avhengig av maskinvare, programvare og systemkonfigurering. His du vil ha mer imformasjon, kan du se http://www.intel.com/go/anti-theft (på engelsk).
 5. Advarsel: Hvis du endrer klokkefrekvensen og/eller spenningen, kan det: (i) redusere systemstabiliteten og levetiden for systemet, prosessoren og andre systemkomponenter, (ii) føre til feil på prosessoren og andre systemkomponenter, (iii) føre til reduksjon i systemytelsen, (iv) føre til ekstra varme eller andre skader og (v) påvirke dataintegriteten for systemet. Intel har ikke testet, og gir ingen garanti for, bruken av prosessoren ut over spesifikasjonene. Intel har ikke testet, og gir ingen garanti for, bruken av andre systemkomponenter utover bransjestandardspesifikasjonene. Intel påtar seg ikke ansvar for at prosessoren og andre systemkomponenter egner seg til et bestemt formål, også om de brukes med endrede klokkefrekvenser og/eller spenning.
 6. Intel Corporation. Basert på resultatene av SPECint_rate_base2006 (8 kopi rate) IC14 som sammenlignet Intel® Core™ i7-6700K- med Intel® Core™ i7-4790K-prosessor. Grunnleggende konfigurering: Intel® Core™ i7-4790K (opptil 4,4 GHz, 4C8T 8 MB hurtigbuffer), Asus Z97M-PLUS-hovedkort, minne: 2 x 4 GB DDR3-1600, lagring: Seagate Barracuda 1 TB harddisk, Intel HD Graphics 4600, Windows 8.1. Ny konfigurering: Intel® Core™ i7-6700K (opptil 4,2 GHz, 4C8T 8 MB hurtigbuffer), Intel-referansehovedkort, minne: 2 x 4 GB DDR4-2133, lagring: Seagate Barracuda 1 TB harddisk, Intel HD Graphics 530, Windows 8.1.
 7. 2,1 ganger bedre flertrådet ytelse i Intel® Core™ i7-6950X sammenlignet med Intel® Core™ i7-6700K. Vurdering basert på resultatene av SPECint_rate_base2006 (flertrådede) som sammenlignet Intel® Core™ i7-6950X-prosessoren (3,0 GHz opptil 3,5 GHz, 10C/20T, 25 MB, 140 W TDP) med Intel® Core™ i7-6700K-prosessoren (4 GHz opptil 4,2 GHz, 4C/8T, 8 MB, 91 W TDP). Programvare og workloader som brukes i ytelsestester, kan være optimert for ytelse utelukkende på mikroprosessorer fra Intel.
 8. Kilde: Ressurskrevende applikasjonsytelse. SPEC CPU2000/2006 er en ytelsestest fra SPEC-konsortiet som måler enhetsytelse og gjennomstrømming ved hjelp av deltester for ressurskrevende applikasjoner. SPECint_base2000/2006 måler hvor raskt en enhet er fullfører én heltallsdatabehandlingsoppgave. SPECint_rate_base2000/2006 måler gjennomstrømming, eller hvor mange heltallsdatabehandlingsoppgaver en enhet kan utføre i en gitt tidsperiode. Støttede operativsystemer: Windows for stasjonær PC, UNIX/Linux og Mac OS.
 9. Vurdering basert på resultatene av SPECint_rate_base2006 som sammenlignet Intel® BDW-E 10C (forutsatt at spesifikasjonene ikke er PoR, 25 M hurtigbuffer, opptil 3,5 GHz DDR4 2400, Windows 8.1, 500 GB harddisk) med Intel® Core™ i7-6700K-prosessoren (8 M hurtigbuffer, opptil 4,20 GHz DDR4 2133, Windows 8.1, 500 GB harddisk). Programvare og workloader som brukes i ytelsestester, kan være optimert for ytelse utelukkende på mikroprosessorer fra Intel. Ytelsestester som SYSmark og MobileMark måles ved hjelp av bestemte datasystemer, komponenter, programvare, operasjoner og funksjoner. Endringer i bare én av disse faktorene kan føre til avvik i resultatene. Du bør i tillegg innhente annen informasjon og se andre ytelsestester for å kunne ta en veloverveid kjøpsavgjørelse. Forhør deg også om ytelsen til det aktuelle produktet i kombinasjon med andre produkter. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se http://www.intel.com/performance (på engelsk).
Tabellen nedenfor viser forskjellene mellom prosessorene som er tilgjengelig i Alienware-systemene. Antall kjerner, tråder og frekvens spiller en viktig rolle i å bestemme hastigheten til systemet.

For eksempel er en firekjerners prosessor en brikke med fire uavhengige enheter som kalles kjerner, som leser og utfører instruksjoner fra prosessorenheten (CPU), for eksempel å legge til, flytte data og "branch". I selve brikken fungerer hver kjerne sammen med andre kretser som hurtigbuffer, minneadministrering og inn- og utdataporter (I/O).

Tråder er i hovedsak det høyeste nivået som utføres av en prosessor. En prosess starter en tråd etter fullføring, slik at det ser ut til at du gjør flere ting om gangen. Selv om hver prosess har minst én tråd, finnes det ikke et maks. antall tråder som kan opprettes for spesialiserte oppgaver.

Frekvens er klokkehastigheten, hastigheten der en prosessor utfører en oppgave og måles i gigahertz (GHz). Før betydde et høyere prosessortall en raskere prosessor, men teknologiske framskritt har gjort prosessorbrikken mer effektiv, slik at de nå gjør mer med mindre.

Intel® Turbo Boost Max-teknologi tilpasser dynamisk klokkehastigheten som mer krevende oppgaver krever, mer strøm og høyere hastighet, kobler til antall kjerner som er nødvendig, men oppnår høyeste hastighet med én kjerne.

Intel® Turbo Boost Max-teknologi er tilgjengelig i 1.0-, 2.0- og 3.0-versjoner. En annen versjon blir tilgjengelig, avhengig av prosessoren som du har. Den ene versjonen er imidlertid ikke ment å erstatte den andre, men hver versjon er opprettet for enkel tilpasning til en bestemt prosessorarkitektur. Prosessorer med versjon 3.0 velger dynamisk raskeste kjerne som er tilgjengelig for å anvise en bestemt oppgave.

Overklokking tvinger prosessoren til klokkehastigheter som er over den grunnleggende klokken, men med statiske hastigheter som forbedrer spillytelsen. Brukeren kan velge å bruke enten Intel® Turbo Boost Max-teknologi eller overklokking under bruk, men ikke begge deler samtidig.

Bufferminne kalles noen ganger et bufferlager eller RAM-hurtigbuffer og er en del av minnet som er laget av høyhastighets statisk RAM (SRAM) i stedet for tregere og billigere dynamisk RAM (DRAM) som brukes til hovedminne. Prosessorbufferen er en svært viktig del av et system, siden det gjør at prosessoren kan utføre beregninger så raskt som den kan motta data.
 Alienware 13 bærbar PC Tilgjengelige prosessorerAntall kjerner  Antall tråderMaks. turbo
Frekvens [GHz]
Intel® Turbo
Boost Max
Versjon

 Hurtigbuffer (MB) MinnekanalerOptane™-klar 
Intel® Core™ i5-7300HQ 443,52.062Ja
Intel® Core™ i7-7700HQ483,82.062Ja
 Alienware 15 bærbar PCTilgjengelige prosessorer  Antall kjerner Antall tråderMaks. turbo
Frekvens [GHz]

Intel® Turbo
Boost Max
Versjon

Hurtigbuffer (MB)  MinnekanalerOptane™-klar 
 Intel® Core™ i5-8300H484,02.082Ja
Intel® Core™ i7-8750H6124,12.0
92Ja
Intel® Core™ i9-8950HK6124,82.0
122Ja
Alienware 17 bærbar PC Tilgjengelige prosessorer Antall kjerner Antall tråderMaks. turbo
Frekvens [GHz]

Intel® Turbo
Boost Max
Versjon

Hurtigbuffer (MB) Minnekanaler  Optane™-klar
Intel® Core™ i7-8750H 6124,12.0
92Ja
Intel® Core™ i9-8950HK6124.82.0
122Ja
Area 51 stasjonær PCTilgjengelige prosessorer  Antall kjerner Antall tråderMaks. turbo
Frekvens [GHz]

Intel® Turbo
Boost Max
Versjon

 Hurtigbuffer (MB)Minnekanaler  Optane™-klar
 Intel® Core™ i7-7800X6124,02.0
8,252Ja
Intel® Core™ i7-7820X8164.32.0
11,002Ja
Intel® Core™ i9-7900X10204.32.0
13,752Ja
Intel® Core™ i9-7920X12244.32.0
16,502Ja
Intel® Core™ i9-7940X14284.32.0
19,252Ja
Intel® Core™ i9-7960X16324.22.0
22,002Ja
Intel® Core™ i9-7980XE18324.22.0
24,752Ja
AMD Ryzen™ Threadripper 1900X8164,0Ikke aktuelt16,004FuzeDrive
AMD Ryzen™ Threadripper 1920X12244.0Ikke aktuelt
32,004FuzeDrive
AMD Ryzen™ Threadripper 1950X16324.0Ikke aktuelt
32,004FuzeDrive
Aurora Tilgjengelige prosessorer Antall kjernerAntall tråderMaks. turbo
Frekvens [GHz]

Intel® Turbo
Boost Max
Versjon

Hurtigbuffer (MB) Minnekanaler Optane™-klar
Intel® Core™ i5 8400
6124,02.0
92Ja
Intel® Core™ i5 8600K6124,32.0
92Ja
Intel® Core™ i7 87006124.62.0
122Ja
Intel® Core™ i7 8700K6124,72.0
122Ja
Intel® Core™ i7 8086K6125.02.0
122Ja

Suffikser

 • H – grafikk med høy ytelse
 • HK – grafikk med høy ytelse, ulåst
 • HQ – firekjerners prosessor med grafikk med høy ytelse
 • K – ulåst prosessor. Har fire eller flere kjerner og kraftig grafikk. Kan overklokkes for en betydelig (opptil ~40 %) økning i ytelse med en mye høyere TDP.
 • T – dette er lavstrømsbrikker, som vanligvis betyr at enhetene har et lavere strømforbruk. Denne strømsparingen realiseres vanligvis ved at den maksimale klokkehastigheten til prosessorene reduseres. En Core i7-6700 har for eksempel en TDP på 65 W, grunnfrekvens på 3,4 GHz og turbofrekvens på 4,0 GHz. En Core i7-6700T har en TDP på 35 W, grunnfrekvens på 2,8 GHz og en maksimal klokkehastighet på 3,6 GHz.
 • U – ultralavt strømforbruk. Alle har to kjerner med lavt strømforbruk og standard grafikk
 • X – ekstrem og ulåst. Flere kjerner og intern hurtigbuffer
 • Uten suffiks = normale standardprosessorer