|

Depunerea candidaturii pentru un post

Să înceapă aventura dvs. în cadrul Dell!

Indiferent dacă aţi folosit pentru prima dată tehnologia noastră, aţi ascultat un discurs înălţător al unuia dintre vorbitorii noştri sau aţi citit un articol într-o revistă, compania Dell v-a impresionat. Şi ne bucurăm mult. Ne bucurăm foarte mult că doriţi să vă faceţi o carieră în organizaţia noastră. Avem nevoie de persoane talentate şi ambiţioase care să ne ajute să ne îndeplinim obiectivele şi care împărtăşesc cultura noastră organizaţională orientată spre obţinerea rezultatelor cu integritate. Urmaţi paşii de mai jos pentru a vă depune candidatura pentru un post la Dell şi pregătiţi-vă pentru niveluri inimaginabile până la care vă puteţi dezvolta.

Posturi vacante la Dell. Găsiţi un post care corespunde aptitudinilor şi experienţei dvs. Căutaţi acum
Descoperiţi locaţiile Dell la nivel global. Afişaţi harta
Explore our locations

Începeţi căutareaAplicaţi pentru un post la Dell

Folosiţi instrumentul de căutare Dell pentru a găsi posturile vacante în funcţie de zona geografică, locaţia biroului, tipul postului sau atribuţiile de serviciu specifice. De asemenea, puteţi folosi câmpul de căutare după cuvinte cheie pentru a identifica un post în funcţie de numărul publicării sau puteţi limita descrierea şi calificările postului la cele care corespund criteriilor dvs. Începeţi căutarea aici ›

Trimiteţi profilul

Pentru a putea aplica pentru un post în cadrul companiei Dell, trebuie să trimiteţi un profil complet de candidat. Dar nu vă faceţi griji, am simplificat procesul de creare a profilului. Dacă aplicaţi pentru prima dată, trebuie să vă creaţi un cont personal, care este protejat prin nume de utilizator şi parolă.

Reţineţi aceste informaţii

Veţi avea nevoie de ele ori de câte ori aplicaţi pentru un post sau vă trimiteţi/actualizaţi profilul. Înainte de a demara procesul de creare a profilului, asiguraţi-vă că aveţi la îndemână un exemplar actualizat al CV-ului pentru a putea furniza toate informaţiile solicitate.

Completarea profilului este foarte importantă

Îi ajută pe agenţii noştri de recrutare să urmărească evoluţia şi să vă contacteze, optimizând totodată procesul şi pentru dvs.

De fiecare dată când aplicaţi pentru un post, formularul profilului va include automat informaţiile existente din profil

Astfel, căutările vor returna rezultate mai relevante pe baza informaţiilor din profil, precum anii de experienţă, funcţia, studiile, zona geografică etc.

Agenţii de recrutare pot corela mai bine calificările dvs. cu oportunităţile de angajare prezente şi viitoare

Îi încurajăm pe toţi candidaţii să se conecteze şi să-şi actualizeze profilul. Aţi obţinut de curând o nouă certificare? Vă mutaţi? Vă actualizaţi datele de contact? Şi puteţi alege să primiţi notificări privind posturile disponibile care corespund profilului dvs.

Aplicaţi pentru un post

Dacă aţi găsit un post care vă interesează, faceţi clic pe butonul „Aplicaţi acum” de pe pagina de descriere. Vi se va solicita să introduceţi numele de utilizator şi parola; în cazul în care nu aţi trimis încă profilul, va trebui mai întâi să finalizaţi procesul de creare a profilului. Vă vom solicita să completaţi câteva detalii de bază despre dvs. şi să răspundeţi la anumite întrebări legate la postul pentru care aplicaţi. Succes!

Candidaţi recurenţi

Dacă nu este prima dată când aplicaţi, vă puteţi accesa contul folosind numele de utilizator şi parola. Vă puteţi vizualiza sau actualiza oricând informaţiile din profil. Conectaţi-vă ca utilizator recurent.

Sfat:

De fiecare dată când aplicaţi pentru un nou post, înregistraţi-vă ca utilizator recurent. Formularul de aplicare va include automat informaţiile existente din profil. Apoi puteţi vizualiza detaliile şi puteţi răspunde la unele întrebări legate de postul pentru care aplicaţi.

Cum îmi pot edita profilul?

De fiecare dată când aplicaţi pentru un nou post, înregistraţi-vă ca utilizator recurent. Formularul de aplicare va include automat informaţiile existente din profil. Apoi puteţi vizualiza detaliile şi puteţi răspunde la unele întrebări legate de postul pentru care aplicaţi.

Utilizatorii îşi pot edita oricând profilul. Este un proces simplu, în 3 paşi:

  1. Conectaţi-vă la cont.
  2. Faceţi clic pe „Editare profil” sau pe „Opţiuni cont” din partea stângă sus a paginii.
  3. Faceţi modificările şi nu uitaţi să le salvaţi.

Cum puteţi afla mai multe

Pe lângă completarea şi actualizarea profilului, nu uitaţi să vizitaţi aici pagina noastră de evenimente Dell Events ›
Acolo veţi găsi un calendar cu viitoarele evenimente Dell. Notaţi-vă data la care vom fi în zona dvs. şi vizitaţi-ne pentru a face cunoştinţă cu agenţii noştri de recrutare, cu angajaţii şi cu alţi reprezentanţi ai companiei. Abia aşteptăm să vă cunoaştem!

Sfaturi pentru CV-ul dvs.Sfaturi pentru CV-ul dvs.

Redactarea unui CV interesant şi prezentabil este o adevărată artă. Însă poate fi şi o provocare. Dar nu vă îngrijoraţi — vă putem ajuta. Am pregătit o serie de sfaturi şi trucuri care explică în ce constă un CV bun şi care sunt cerinţele agenţilor de recrutare Dell.

Descrieţi punctele dvs. forte şi experienţa de specialitate pe care o deţineţi şi susţineţi-le

Corelaţi calităţile şi punctele dvs. forte cu experienţe profesionale reale şi includeţi exemple specifice.

Enumeraţi realizările, raportându-vă la responsabilităţile dvs.

În CV-ul dvs., concentraţi-vă asupra realizărilor pe care le-aţi obţinut în funcţiile anterioare, inclusiv timpul şi fondurile pe care le-aţi economisit, procesele pe care le-aţi îmbunătăţit, veniturile pe care le-aţi generat etc., în locul prezentării unei liste lungi de responsabilităţi.

Includeţi un obiectiv

Pentru evaluatorul dvs. este foarte utilă o afirmaţie scurtă şi elocventă care să descrie obiectivele carierei dvs.

Folosiţi o titulatură operativă

Cel mai probabil, angajatorii îşi vor face o părere despre CV-ul dvs. în câteva secunde. Valorificaţi acest timp pentru a atrage atenţia angajatorului dvs. Aveţi în vedere folosirea unei titulaturi operative, care să oblige angajatorul să continue să citească. Se recomandă prezentările cât mai descriptive pentru ca angajatorii să îşi poată face o idee despre natura experienţei dvs. profesionale anterioare.

  • Exemplu negativ: Programator de computere
  • Exemplu pozitiv: Programator senior — Java/J2EE

Fiţi activ; inspiraţi angajament

Verbele de acţiune captează atenţia cititorului. Acestea sunt dinamice şi comunică în mod explicit experienţele şi realizările dvs. Exemple de verbe: a asista, a crea, a gestiona, a dezvolta, a implementa, a proiecta şi altele.

Împărtăşiţi experienţele dvs. în domeniul voluntariatului

Prezentarea modului în care vă petreceţi timpul în afara programului de lucru spune multe despre dvs. Companiile, Dell în special, sunt interesate de acest lucru!

Corectaţi CV-ul... de două ori

Rugaţi apoi un prieten sau coleg de încredere să îl revizuiască. Acesta ar putea să identifice greşeli pe care le-aţi omis.

Fiţi concis, nu este obligatoriu să scrieţi mai mult de o pagină

Cu cât CV-ul este mai scurt, cu atât mai bine. Este posibil, însă, ca unele persoane, mai ales cele cu mulţi ani de experienţă, să aibă nevoie de mai mult de o pagină.

Asiguraţi-vă că CV-ul este actualizat

Acest lucru înseamnă să vă asiguraţi inclusiv de faptul că detaliile de contact sunt actuale. Actualizând CV-ul în mod regulat, vă asiguraţi că toate informaţiile sunt relevante.

Fiţi concentrat şi coerent

Asiguraţi-vă că CV-ul transmite un mesaj unic despre dvs., despre cine sunteţi şi despre experienţa dvs. Folosiţi-vă de obiectivul dvs. pentru a vă prezenta experienţa profesională şi trataţi alte informaţii — istoricul profesional, studiile, calificările etc. — drept capitole importante ale acesteia.

Fiţi sincer

CV-ul dvs. este un „document viu” care va fi editat şi actualizat de-a lungul întregii dvs. cariere. Gândiţi-vă la tot ceea ce scrieţi şi includeţi în CV, deoarece aceste informaţii pot reflecta caracterul dvs., dacă se dovedesc a fi neadevărate.

Programul Dell de recomandări pentru angajaţiÎn cadrul companiei Dell, efortul susţinut nu trece neobservat. Dacă ne aduceţi talente, vă vom oferi recompense.

Programul nostru de recomandări pentru angajaţi este menit să-i încurajeze pe membrii echipei să-şi recomande persoanele de contact şi prietenii cu pregătire corespunzătoare pentru diverse posturi din companie. Considerăm că un program de recomandări activ este esenţial în strategia noastră de recrutare şi aduce mari avantaje companiei şi angajaţilor.

Dintre angajările externe făcute de compania Dell, în medie 30 % sunt în urma recomandărilor primite de la membrii echipei. Compania Dell a observat că angajaţii cooptaţi în urma recomandărilor sunt mai motivaţi şi mai productivi şi au în general rezultate mai bune.

Doriţi să aflaţi mai multe? Alăturaţi-vă comunităţii noastre de talente. Creaţi-vă un profil, comunicaţi cu angajaţii pe care îi cunoaşteţi şi analizaţi oportunităţile comune.