• Dell Technologies Cloud oferă un model consistent de operare pentru medii cloud hibride, reducând complexitatea de gestionare a mediilor cloud multiple
  • Platformele Dell Technologies Cloud oferă un hub operaţional pentru medii de cloud hibrid, reducând costul total de deţinere cu până la 47% prin comparare cu mediul cloud public nativ1
  • Oferta Dell Technologies Cloud Data Center-as-a-Service, VMware Cloud on Dell EMC, furnizează un model de livrare de cloud public pentru locaţii on-premises şi edge
  • Peste 4200 de furnizori de servicii globale de cloud şi de servicii la nivel hiper-scale fac parte din reţeaua globală pentru a ajuta clienţii să se extindă către mediul de cloud public

Dell Technologies (NYSE:DELL) a lansat Dell Technologies Cloud, un nou set de soluţii de infrastructură cloud pentru a face mediile de cloud hibrid mai simplu de instalat şi gestionat. Combinând puterea infrastructurilor VMware şi Dell EMC, Dell Technologies Cloud elimină complexitatea cloud-ului oferind infrastructuri şi operaţiuni consistente pentru resursele IT în mediile de cloud public şi privat, precum şi pentru zona edge, indiferent de locaţie.

Conform IDC, peste 70% din firme utilizează medii cloud multiple, şi cea mai mare provocare legată de centrul de date cu care se confruntă acestea este legată de dezvoltarea unei strategii multi-cloud de succes .2 Operarea în medii cloud multiple a determinat firmele să apeleze la multe console de management şi procese disparate, ceea ce suprimă inovaţia şi adaugă complexitate. Cea mai bună soluţie este o abordare de tip cloud hibrid, care oferă o interfaţă familiară de management ce se extinde peste mediile cloud pentru a oferi cea mai simplă experienţă globală. Cum un studiu VMware a descoperit că 83% din cei care adoptă medii cloud caută să obţină infrastructură şi operaţiuni consistente dinspre centrul de date spre cloud3, Dell Technologies Cloud este proiectată special pentru adresarea acestei provocări.

“Pentru multe organizaţii peisajul cloud tot mai divers duce la o complexitate imensă a IT-ului, şi nimeni nu este mai calificat sau mai capabil să ajute clienţii în rezolvarea acestei provocări decât Dell Technologies”, a spus Jeff Clarke, vicepreședinte, Products & Operations. “Cloud-ul nu este o destinaţie - este un model operaţional. Prin Dell Technologies Cloud şi cu ajutorul muncii de creaţie depuse împreună de Dell EMC şi VMware, oferim o experienţă unificată de cloud hibrid. Aceasta oferă infrastructură şi operaţiuni consistente în fiecare locaţie de existenţă a cloud-ului – de la centrele de date on-premises la mediile de cloud public şi la zonele emergente edge – fapt care permite clienţilor noştri să deţină un control mai bun al parcursului lor multi-cloud.”

Liderul infrastructurii cloud furnizează o experienţă cloud mai simplă

Portofoliul Dell Technologies Cloud constă din noua platformă Dell Technologies Cloud Platforms şi noua ofertă Data Center-as-a-Service, VMware Cloud on Dell EMC. Acestea permit o gamă flexibilă de opţiuni IT şi de management cu un grad ridicat de integrare şi o experienţă de vendor unic pentru achiziţie, instalare, servicii şi finanţare. Dell Technologies Cloud oferă clienţilor un control mai bun ca hub operaţional al mediilor lor de cloud hibrid, on premises, cu o infrastructură cloud consistentă peste toate tipurile de cloud şi o gamă largă de peste 4200 furnizori în programul VMware Cloud Provider.

Această abordare de tip cloud hibrid este furnizată prin intermediul integrării solide a opţiunilor hardware, software, servicii şi consum de la Dell EMC, lider mondial în termeni de venituri din zona de infrastructură cloud IT4 , şi de VMware, clasat ca numărul unu mondial în termeni de venituri în privinţa soluţiilor software de management al sistemelor cloud, conform celei mai noi cercetări IDC.5

Dell Technologies Cloud întregeşte această tehnologie de bază cu un set larg de servicii cu valoare adăugată, cum ar fi serviciile de securitate, protecţie date şi management al ciclului de viaţă. Acesta ajută la asigurarea succesului prin intermediul consultanţei, instalărilor de infrastructuri, managementului, serviciilor de suport şi de instruire, oferind, în același timp, un model de consum de tip cloud al infrastructurii IT.

Organizaţiile care implementează Dell Technologies Cloud pot:

  • Creşte agilitatea – Prin angajarea de instrumente familiare VMware se pot proviziona, guverna, automatiza şi orchestra aplicaţii peste opţiuni de instalări medii cloud multiple. Acest fapt conferă organizaţiilor flexibilitate în amplasarea încărcărilor de lucru prin intermediul unui singur hub operaţional peste medii de cloud public şi privat, şi în zona de edge, fiind sprijinit de o reţea largă şi globală de furnizori de servicii cloud.

  • Accelera inovaţia – Prin adoptarea modalităţii simple şi rapide de implementare a mediului cloud hibrid. Prin intermediul VMware Cloud Foundation, acum disponibilă în mod nativ pe Dell EMC VxRail, platformele Dell Technologies Cloud oferă prima infrastructură de cloud hibrid construită în comun şi strâns integrată cu arhitectura HCI flexibilă şi completă VMware. Clienţii pot, de asemenea, opta să extindă experienţa cloud on-premises prin instalarea infrastructurii convergente Dell EMC VxBlock 1000 şi a opţiunilor validate Dell Technologies de stocare, procesare şi reţea.

  • Îmbunătăţi parametrii economici cloud – Se pot gestiona fluid aplicaţiile peste diverse medii cloud, simultan cu economisirea de timp şi costuri prin eliminarea reinstalării inutile de aplicaţii pe platforme. De asemenea, organizaţiile pot opta să alinieze modalităţile de plată pentru IT cu modalităţile de desfăşurare a afacerii printr-o gamă largă de opţiuni de achiziţie, închiriere sau consum de IT ca serviciu, prin intermediul Dell Financial Services.6 Studiul IDC a descoperit că soluţia Dell Technologies Cloud poate reduce costul total de deţinere până la 47% prin comparaţie cu mediul cloud nativ.1
  • Reduce riscul – Creşte încrederea în operaţiuni prin intermediul furnizării de IT acompaniat de securitate şi management automat al ciclului de viaţă incorporate de către vendori de cloud de încredere pentru cele mai critice fluxuri de lucru. Organizaţiile beneficiază de pe urma experienţei şi a soluţiilor de încredere oferite de cel mai important furnizor de infrastructuri cloud IT din industrie pentru a-şi îmbunătăţi nivelurile de servicii şi pentru a livra conform cerinţelor.

Dell Technologies Services reduce timpul până la obţinerea de valoare pentru platformele Dell Technologies Cloud cu ajutorul unui portofoliu cuprinzător de servicii. Acesta se referă la dezvoltarea unei strategii cloud şi a unui drum de parcurs prin intermediul serviciilor gestionate şi al suportului. Pe parcursul acestui drum, Dell Technologies Services oferă servicii de profilare aplicaţii pentru aprecierea potrivirii mediului cloud şi pentru migrarea aplicaţiilor, implementare şi integrare de infrastructură, ca şi pentru definirea şi construirea rolurilor şi proceselor necesare pentru trecerea la un model de operare orientat cloud.

VMware Cloud on Dell EMC furnizează experienţă cloud pentru centrul de date şi zona edge

VMware Cloud on Dell EMC combină Dell EMC VxRail cu tehnologie esenţială de la VMware, oferită spre previzualizare sub numele de Project Dimension în cadrul evenimentului VMworld 2018 din SUA. Această ofertă permite organizaţiilor să consume infrastructură sub formă de serviciu de cloud public în centrul de date şi în medii edge. Asta permite organizaţiilor IT să elimine nevoia unor sarcini de bază, cum ar fi gestionarea şi mentenanţa infrastructurii, la preţuri pe bază de abonament. De asemenea, VMware Cloud on Dell EMC oferă o legătură bidirecţională către medii de cloud public în scop de portabilitate a aplicaţiilor şi datelor cu ajutorul unui plan de control de tip cloud hibrid.

Furnizată ca model Data Center-as-a-Service pentru medii on-premises, soluţia VMware Cloud on Dell EMC este construită în comun şi livrată de Dell Technologies cu servicii complet gestionate de VMware. Asta înseamnă că organizaţiile pot lăsa problemele de management infrastructură, depanare şi mentenanţă în seama VMware pentru a se concentra pe diferenţierea propriei afaceri prin construirea de aplicaţii inovatoare. De asemenea, ele pot profita de pe urma serviciilor de date de nivel enterprise, a securităţii şi rezistenţei incorporate în soluţie, şi îşi pot proviziona servicii adăugate precum backup, disaster-recovery şi capabilităţi de bursting.

Disponibilitate:

  • Platformele Dell Technologies Cloud sunt disponibile din acest moment la nivel global.
  • Dell Technologies Cloud Data Center-as-a-Service, furnizat ca VMware Cloud on Dell EMC cu VxRail, este, în prezent, disponibil în fază beta cu disponibilitate limitată pentru clienţi prevăzută pentru a doua jumătate a lui 2019.

Citate

Nicole Case, chief information officer, GraceKennedy Financial Group

“Viziunea GraceKennedy este de a furniza valoare pe termen lung pentru consumatori şi acţionari prin intermediul construcţiei mărcii şi a unor soluţii de talie mondială în zona de servicii alimentare şi financiare. Ca atare, existenţa unei strategii IT de top pentru furnizarea acestor servicii prin arhitecturi cloud este obligatorie. Integrarea dintre Dell EMC VxRail şi VMware Cloud stack oferă un itinerar pentru GraceKennedy de a rula în mod optim aplicaţii critice în medii de cloud privat şi public.”

Michelle Bailey, group vice president, general manager, IDC Research Fellow, Cloud and Datacenter Services, IDC

“Organizaţii din întreaga lume adoptă tot mai mult abordări de medii multiple cloud – de la medii cloud private în centre de date şi tot mai des în zona de edge, la medii multiple de cloud public. În vreme ce obiectivul este acela de a simplifica IT-ul, operarea în mai multe medii cloud sfârşeşte prin a consuma timp şi a adăuga complexitate. Prin activarea de operaţiuni consistente şi de infrastructură cu ajutorul unui cloud hibrid peste medii on-premises şi de cloud public prin Vmare şi Dell EMC, abordarea combinată Dell Technologies Cloud poate ajuta la micşorarea unei mari părţi a sarcinii organizaţiilor de furnizare a unei experienţe fluide.”

Resurse suplimentare:

Despre Dell Technologies

Dell Technologies (NYSE:DELL) este o familie unică de companii care ajută organizațiile și consumatorii individuali să-şi construiască viitorul digital și să transforme modul în care lucrează și trăiesc. Compania oferă clienților cel mai larg şi mai inovator portofoliu de servicii, care merge de la miezul reţelei, la periferia acesteia şi la cloud. Familia Dell Technologies include Dell, Dell EMC, Pivotal, RSA, Secureworks, Virtustream și VMware.

Copyright © 2019. Dell Inc. sau subsidiarele sale. All Rights Reserved. Dell, EMC, Dell Technologies și alte mărci sunt mărci înregistrate ale Dell Inc. sau subsidiarelor sale. Toate celelalte mărci și denumiri menționate în acest document pot fi mărci înregistrate ale companiilor respective.


 

1 IDC White Paper, sponsorizat de Dell EMC: Benefits of the Consistent Hybrid Cloud: A Total Cost of Ownership Analysis of the Dell Technologies Cloud, April 2019. Rezultatele actuale vor varia.

2 IDC: Cloud Repatriation Accelerates in a Multicloud World, Doc #US44185818, august 2018

3 Studiu VMware Cloud Journey, 2018

4 IDC Worldwide Quarterly Cloud IT Infrastructure Tracker, Q4 2018, martie 2019, Vendor Revenue

5 IDC Worldwide Cloud System Management Software Market Shares, 2017: Strong Growth Continues, doc # US44282218, septembrie 2018

6 Soluţii de plată furnizate şi operate de Dell Financial Services L.L.C. sau afiliaţii sau desemnaţii săi (“DFS”) pentru clienţi calificaţi. Ofertele pot fi indisponibile sau pot diferi în anumite ţări. Acolo unde sunt disponibile, ofertele pot fi schimbate fără notificare prealabilă şi sunt supuse disponibilităţii produsului, legii, aprobării creditului, documentaţiei furnizate către DFS şi aprobate, şi pot să nu fie supuse unei prevederi legate de tranzacţia minimă. Se pot aplica restricţii şi cerinţe suplimentare tranzacţiilor cu entităţi guvernamentale sau publice.