|

Interviurile de angajare la Dell

Pregătiţi-vă să străluciţi.

Vă aşteaptă cea mai importantă zi din viaţa dvs. Aveţi calificări pe măsura cerinţelor noastre, iar CV-ul dvs. bine structurat şi detaliat este impresionant. Este momentul să ne întâlnim şi să vorbim despre post şi despre îmbunătăţirile pe care le puteţi aduce. Printr-o conversaţie cu dvs., încercăm să aflăm dacă vă potriviţi companiei. Câte puţin din toate: cum vă veţi adapta în echipă, măsura în care vă regăsiţi în valorile noastre şi unde vă vedeţi din punct de vedere profesional acum şi în viitor. Avem multe aspecte de discutat. Nu uitaţi că şi dvs. aveţi ocazia de a intervieva compania Dell.

Posturi vacante la Dell. Găsiţi un post care corespunde aptitudinilor şi experienţei dvs. Căutaţi acum
Descoperiţi locaţiile Dell la nivel global. Afişaţi harta
Explore our locations

Filozofia noastră bazată pe competenţe

Noi, cei de la Dell, credem că experienţa profesională recentă a candidatului este cel mai bun indicator al succesului în viitor. De aceea, interviurile noastre sunt concepute sub forma unor conversaţii, care se concentrează pe experienţa dvs. şi pe modul în care aceasta are legătură cu postul pentru care candidaţi în cadrul companiei Dell.

Întrebările din cadrul interviului bazat pe competenţe sunt concepute pentru a obţine de la candidaţi răspunsuri care să ofere detalii despre activităţile desfăşurate de aceştia, despre modul în care au fost finalizate activităţile respective şi despre mediul în care aceştia şi-au desfăşurat activitatea.

Acestea sunt etapele interviului Dell.

 • Etapa 1: selecţie realizată prin telefon de către un agent de recrutare
  • Acesta strânge informaţii de bază, precum istoricul profesional şi pretenţiile salariale.
 • Etapa 2: interviul tehnic/funcţional cu un expert în domeniu
  • În această etapă, se vor pune întrebări specifice interviului pe bază de competenţe pentru a stabili experienţa tehnică/funcţională a candidatului.
  • Interviul este în general coordonat de un expert în domeniu, spre exemplu, un specialist de marketing pentru produse dacă este vizat un post în cadrul departamentului de marketing pentru produse sau un expert de trezorerie pentru un post în departamentul financiar/de trezorerie.
 • Etapa 3: interviu la locul de muncă vizat/în echipă, organizat împreună cu şefii şi colegii
  • Se organizează sub forma unei serii de întâlniri individuale sau în faţa unei comisii.
  • În această etapă, se vor pune întrebări specifice interviului pe bază de competenţe pentru a evalua dacă, în general, respectivul candidat este potrivit pentru echipă şi pentru companie.
  • Este esenţial ca un candidat să corespundă din punctul de vedere al competenţelor principale Dell:
   • Implicare…
    • Clientul este pe primul loc: în acţiunile dvs. aveţi în vedere întotdeauna nevoile clientului.
    • Eficienţă personală: ascultaţi, asumaţi-vă răspunderea, acţionaţi ca un model pentru cei din jur, dezvoltaţi-vă şi învăţaţi.
    • Implicaţi persoanele din jur: propuneţi un sens de acţiune, de dezvoltare şi oferiţi inspiraţie.
   • Executare…
    • Incluziune: gândiţi global, apreciaţi diversitatea, colaboraţi cu ceilalţi şi analizaţi efectele.
    • Hotărâre: fiţi curajos, contribuiţi, oferiţi/solicitaţi opinii şi acţionaţi.
    • Simplificare: concentraţi-vă pe ceea ce contează cel mai mult, eficientizaţi fluxurile de lucru şi străduiţi-vă să fiţi eficient.
   • Excelenţă…
    • Creaţi strategii: cunoaşteţi domeniul în care activaţi, priviţi în perspectivă şi planificaţi viitorul.
    • Inovaţi: fiţi creativ, asumaţi-vă riscuri inteligente şi îmbunătăţiţi-vă permanent.
 • Etapa 4: Interviul final este coordonat de managerul sau directorul angajator
  • Această etapă include şi întrebări specifice interviului pe bază de competenţe şi asigură că toate întrebările candidatului şi-au găsit răspuns.

În final, întotdeauna căutăm persoana potrivită pentru postul respectiv şi investim timp şi resurse pentru a face cea mai bună alegere.

Sfaturi pentru interviul dvs. la Dell

Chiar dacă Dell foloseşte o abordare foarte structurată în toate interviurile companiei, fiecare interviu în parte este diferit. Nu există o formulă magică pentru un interviu reuşit Cu toate acestea, există câteva sfaturi simple care vă pot ajuta să comunicaţi mai bine cu realizatorul interviului. Informaţi-vă, aplicaţi cunoştinţele pe care le deţineţi şi cu siguranţă ne veţi impresiona.

Finalizaţi candidatura înainte de a începe interviul

În acest fel, ne ajutaţi să eficientizăm întregul proces. Toate informaţiile dvs. actuale sunt centralizate într-un singur loc. Acest lucru simplifică procesul, şi, în plus, vă pune în evidenţă aptitudinile de organizare.

Verificaţi de două ori ca toate informaţiile dvs. să fie complete şi corecte

Informaţiile eronate pot afecta negativ o candidatură promiţătoare. De aceea, revizuiţi-vă din nou CV-ul şi profilul pentru a depista posibile greşeli de scriere şi pentru a actualiza detaliile de contact. Furnizaţi întotdeauna informaţii adevărate despre competenţele, aptitudinile şi experienţele pe care le prezentaţi în CV.

Vorbiţi în mod clar şi distinct

Ştim că sunteţi nervos, dar încercaţi să vă relaxaţi. Vorbiţi puţin mai tare şi mai lent decât de obicei, dar nu lent ca un robot.

Stabiliţi un contact vizual

Contactul vizual este cel mai bun mijloc prin care puteţi suscita interesul persoanei din faţa dvs. Acesta demonstrează respectul faţă de interlocutor şi încrederea în propriile puteri. Fiţi natural, însă, nu fixaţi cu privirea realizatorul interviului.

Faceţi pauze

Este normal să aveţi nevoie de câteva momente de tăcere după ce vi s-a pus o întrebare dificilă. Este de aşteptat. Acest lucru indică faptul că dedicaţi un timp necesar reflectării şi elaborării unui răspuns care vizează în mod direct întrebarea.

Prezentaţi exemple concrete privind propriile capacităţi

Evitaţi răspunsurile care necesită explicaţii abstracte. Concentraţi-vă în schimb pe exemple concrete de experienţe profesionale relevante pe care le-aţi avut şi pe rezultatele obţinute graţie influenţei sau acţiunilor propriii.

Evitaţi subiectele nerelevante

Regula de aur a interviurilor este să nu vă îndepărtaţi de subiect. Evitaţi digresiunile. Răspundeţi la obiect şi oferiţi informaţii suplimentare numai dacă acestea sunt relevante pentru întrebarea pusă sau pentru capacitatea dvs. de a ocupa postul.

Pregătiţi câteva întrebări

În timpul unui interviu, există întotdeauna timp pentru întrebările candidatului. Acest lucru indică nivelul dvs. de interes faţă de postul respectiv. Aşadar, alocaţi un timp corespunzător pentru a formula câteva întrebări cu privire la postul respectiv, la companie sau la experienţa de muncă în cadrul Dell.

Sediul DELL este localizat in Bucuresti, Bulevardul Dimitrie Pompeiu 10A, CONECT Business Park, cladirea C3. Numar de telefon receptie: 021.527.07.00

Daca veniti cu metroul, atunci veti cobori la statia Pipera, apoi faceti dreapta si mergeti pe jos aproximativ 5 minute pana cand observati pe partea dreapta parcul CONECT. Sediul DELL se afla in cladirea din spate, cu geamuri din sticla.

Daca veniti cu autoturismul, veti gasi locuri de parcare in incinta.

Daca veniti cu tramvaiul, veti observa ca statia se afla exact in fata parcului Conect.