• Noul VMware Pulse IoT Center şi noile servicii Dell EMC IoT Technology Advisory simplifică instalările IoT.
 • Noi parteneriate IoT cu Atos, Bosch şi mulți alţi producători de tehnologie.
 • Dell EMC şi VMware, membrii fondatori ai noului proiect EdgeX Foundry Linux Foundation, se alătură altor 50 de companii pentru a construi cadrul deschis pentru edge computing.
Dell Technologies anunţă noi produse şi parteneriate Internet of Things (IoT) (în limba engleză) pentru a ajuta clienţii să simplifice complexitatea instalărilor IoT şi să realizeze mai rapid Transformarea Digitală.

Conform unui recent raport (în limba engleză) Gartner, până în anul 2020, vor exista 20,4 miliarde de "Things" (dispozitive) conectate la nivel global. Companiile caută acum instrumente care să le permită să analizeze cât mai rapid, chiar în timp real, volumele masive de date care vor fi generate de toate aceste "Things" în reţelele lor. Pentru unele dintre acestea, este încă prea scump ca datele de la periferia reţelei, din apropierea dispozitivelor să fie transferate către centrul de date (în limba engleză). Prin urmare, procesarea datelor la periferie poate determina ce seturi de date sunt interesante sau relevante şi trebuie trimise înapoi spre centrul de date sau spre mediul cloud pentru analiză detaliată şi stocare pe termen lung, astfel economisindu-se lăţime de bandă şi reducându-se costurile şi măsurile de securitate necesare.

Noi produse şi servicii IoT

Management simplificat al "lucrurilor" – Noul VMware Pulse IoT Center este o soluţie securizată de management al infrastructurii IoT, care va permite clienţilor să deţină controlul complet asupra lucrurilor conectate. VMware Pulse IoT Center va ajuta clienţii să gestioneze, să opereze, să scaleze şi să protejeze mai eficient propriile proiecte IoT, de la periferia reţelei până la mediul cloud. Dell va oferi VMware Pulse IoT Center ca soluţie tip enterprise preferată de management şi monitorizare pentru Dell Edge Gateways. Prin conectarea Pulse IoT Center la noul EdgeX Foundry, VMware va putea să ofere management pentru sistem şi dispozitive pentru întreg ecosistemul EdgeX.

IoT Advisory Services – Serviciul IoT Technology Advisory este o nouă ofertă de consultanţă de la Dell EMC Services care ajută organizaţiile să determine capabilităţile cheie şi arhitectura necesare pentru fructificarea datelor IoT (în limba engleză) (de exemplu: senzori, portaluri, telefoane mobile, articole wearable, dispozitive conectate). Aceste informaţii pot fi utilizate pentru iniţiative precum optimizarea proceselor operaţionale cheie, reducerea riscurilor de conformitate şi securitate, descoperirea de noi oportunităţi de venituri şi generarea de relaţii mai strânse cu clienţii.

Open Source Framework for Interoperable Edge Computing - The Linux Foundation (în limba engleză) a lansat recent EdgeX Foundry (în limba engleză), un proiect software open source menit să construiască un cadru de lucru comun şi o platformă înconjurătoare de referinţă pentru edge computing. Aceasta va alimenta interoperabilitatea între aplicaţii proprietare cu valoare adăugată şi standardele de conectivitate existente. Proiectul a fost început de o comunitate de peste 50 de companii, cum ar fi AMD, Analog Devices, Dell EMC, Foghorn şi VMware pentru activarea unui ecosistem de componente plug-and-play care pot fi combinate pentru crearea rapidă de soluţii IoT securizate şi scalabile. Dell a contribuit cu o multitudine de tipuri de microservicii şi peste 125.000 linii de cod sursă sub Apache 2.0 pentru pornirea proiectului şi contribuţii suplimentare sunt deja așteptate din partea altor membri. EdgeX Foundry este modelat arhitectural ca să opereze pe orice hardware, pe orice sistem de operare şi cu microservicii dezvoltate în orice mediu de aplicaţii pentru maximă scalabilitate.

Parteneriate atent cultivate

Dell a cultivat cu mare atenţie un grup de parteneriate de software şi de servicii IoT prin intermediul programelor Dell IoT Solutions Partner şi Dell EMC Partner. Mulţi parteneri dispun de expertiză aprofundată şi dovedită în provocări IoT specifice industriei şi pot ajuta din multe puncte de vedere, de la gestionarea surselor de date multiprotocol, la securitatea datelor şi analiza datelor. Printre noii parteneri recent incluşi în program se numără Atos, Bosch, GreatBay Software, ForgeRock, IOTech, Mocana şi Modius.

Principalele noutăți despre partenerii IoT sunt:
 • Dell şi Bosch au dezvoltat împreună un kit de start Industry 4.0 pentru a ajuta clienţii să implementeze în cel mai scurt timp proiecte IoT, în scopul obţinerii unui beneficiu rapid de pe urma investiţiilor. Kit-ul constă din multipli senzori Bosch XDK, un gateway Dell Edge, exemple de utilizare, integrare cloud şi software, toate pre-configurate.
 • Atos şi Dell EMC lucrează împreună la construirea unui cadru de mangement de servicii IoT, Atos Codex IoT Services, pentru a asigura clienţii că toţi utilizatorii pot să genereze valoare în mod continuu de pe dispozitivele lor conectate.
Dell Technologies – unul dintre greii domeniului IoT

Dell Technologies este cel mai cuprinzător furnizor de soluţii de infrastructură (în limba engleză) Internet of Things (IoT). Compania oferă un portofoliu complet de infrastructură, de la periferie la centru şi către cloud, care include totul, de la infrastructură, la PC-uri incorporate, gateway-uri IoT, soluţii de securitate şi manevrabilitate, şi altele.

Capabilităţile Dell Technologies în domeniul IoT permit inovarea rapidă şi integrarea simplificată şi includ:
 • Peste 30 de ani de tradiție IT şi peste 15 ani de experienţă în tehnologii operaţionale (OT) prin intermediul echipei Dell EMC OEM Solutions – dublate de înţelegerea aprofundată a IT-ului şi OT-ului, ambele fiind critice pentru reușita implementărilor IoT.
 • Tehnologia şi expertiza Pivotal pentru dezvoltarea şi actualizarea rapidă a software-ului nativ cloud.
 • Infrastructură Dell EMC pentru stocarea şi analizarea datelor generate de "lucruri".
 • Hardware securizat, special construit pentru IoT, menit să colecteze date de la periferia reţelei, aici incluzând Dell Edge Gateways (în limba engleză) şi Dell Embedded Box PCs (în limba engleză).
 • Un program Dell IoT Solutions Partner (în limba engleză) atent cultivat, care include peste 70 de parteneri de tehnologie şi servicii.
 • Soluţii de securitate de la RSA şi SecureWorks care au grijă ca datele să fie transferate în siguranţă şi cu rapiditate.
 • Opţiuni de suport, finanţare şi servicii globale de top.
Alte anunțuri de la Dell EMC World:
 • VMware lansează soluţia de management IoT pentru a ajuta clienţii să preia controlul asupra IoT.
 • Atos şi Dell EMC îşi reunesc forţele ca să răspundă creşterii din piaţa Internet of Things.
 • SDS – capabilităţi de streaming date IoT pentru ECS.
Informaţii suplimentareDell EMC World

Dell EMC World 2017 (în limba engleză), 8-11 mai, este evenimentul de referință al Dell Technologies care aduce laolaltă profesionişti din domeniul tehnologiei şi al afacerilor, pentru a schimba idei şi a ajuta la crearea împreună a unui viitor mai bun. Aflaţi mai multe la www.dellemcworld.com (în limba engleză) şi urmăriți-ne la #DellEMCWorld (în limba engleză) pe Twitter.

Dell EMC

Dell EMC (în limba engleză), parte a Dell Technologies (în limba engleză), permite organizaţiilor să-şi modernizeze, automatizeze şi transforme centrele de date folosind infrastructură convergentă, servere, echipamente de stocare şi tehnologii de protecţie a datelor. Astfel, se generează o fundaţie de încredere pentru ca afacerile să transforme IT-ul prin crearea unui cloud hibrid şi să se transforme prin crearea de aplicaţii cloud native şi soluţii big data. Dell EMC deserveşte clienţi din 180 de ţări – incluzând 98% din topul Fortune 500 – cu cel mai cuprinzător şi inovator portofoliu din industrie.

Despre Bosch

Bosch Connected Devices and Solutions GmbH a fost înfiinţată în 2013 şi este o filială a firmei Robert Bosch GmbH. Compania a fost înfiinţată pentru proiectarea, dezvoltarea şi comercializarea de dispozitive conectate inovatoare şi de soluţii personalizate pentru Internet of Things. Competenţele sale în electronică, tehnologia senzorilor şi software permit apariţia de noi modele de afaceri pentru pieţele globale. Bosch Connected Devices and Solutions are sediul în Reutlingen, Germania. În anul 2015, firma a deschis birouri în Chicago, SUA, şi Shanghai, China iar, în 2016, a fost deschis un birou de vânzări în Singapore.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.bosch-connectivity.com (în limba engleză).

Grupul Bosch este un furnizor global de top de tehnologie şi servicii. Are aproximativ 375.000 de asociaţi la nivel global (la 31 decembrie 2015). Compania a generat vânzări de 70,6 miliarde euro în 2015. Operaţiunile sale sunt împărţite în patru sectoare de afaceri: soluţii de mobilitate, tehnologie industrială, bunuri de larg consum şi tehnologie pentru domeniul energetic şi construcţii. Grupul Bosch include Robert Bosch GmbH şi cele aproximativ 440 de subsidiare şi companii regionale ale firmei din circa 60 de ţări. Incluzând partenerii de vânzări şi service, reţeaua globală de producţie şi vânzări Bosch acoperă 150 de ţări. Baza pentru creşterea de viitor a companiei este reprezentată de forţa inovaţiei. Bosch angajează 55.800 de asociaţi în cercetare-dezvoltare în 118 locaţii de pe cuprinsul globului. Obiectivul strategic al Grupului Bosch este furnizarea de inovaţii pentru o viaţă conectată. Bosch îmbunătăţeşte calitatea vieţii la nivel mondial cu produse şi servicii care sunt inovatoare şi stârnesc entuziasmul. Pe scurt, Bosch creează tehnologie care este "inventată pentru viaţă".

Informaţii suplimentare sunt disponibile online la adresele: www.bosch.com (în limba engleză), www.bosch-press.com (în limba engleză), twitter.com/BoschPresse (în limba engleză).

Linux Foundation dispune de mărci înregistrate şi foloseşte mărci înregistrate. Pentru o listă de mărci înregistrate The Linux Foundation, vizitaţi pagina noastră de folosire a mărcilor înregistrate: https://www.linuxfoundation.org/trademark-usage (în limba engleză). Linux este marcă înregistrată a lui Linus Torvalds.

Copyright © 2017 Dell Inc. sau filiale ale sale. Toate drepturile rezervate. Dell, Dell EMC și alte mărci sunt mărci înregistrate ale Dell Technologies sau filialelor sale. Toate celelalte mărci şi nume menţionate în document pot fi mărci înregistrate ale companiilor respective.