Hjälp mig att välja: Grafikkort

 
Din dators grafiklösning omvandlar videoinformationen i systemet till den bild du ser på skärmen. Kvaliteten på den bild du kommer att se på dina OptiPlex-system beror till stor del på vilken grafiklösning och vilken skärm du väljer. 
Integrerad grafikIntegrerade grafikkort är inbyggda i systemets moderkort och använder systemets processor och minne för att skapa grafik. De passar bra för t.ex. ordbehandlings- och e-postprogram och för internet, men mindre bra för spel och andra grafikintensiva program.
Dedikerat grafikkortEtt dedikerat grafikkort använder en separat grafikprocessor (GPU) som är åtskild från systemets processor (eller dedikerad till grafik). Det har även ett separat grafikminne. Den dedikerade grafikprocessorn ansluts till datorn med hjälp av PCIe-kontakten. Eftersom den här lösningen inte belastar processorn och systemminnet kan övergripande systemprestanda bli avsevärt bättre med dedikerad grafik när du kör program som använder komplexa bilder.
Alternativ med dubbla dedikerade grafikkort Konfigurationer med dubbla dedikerade grafikkort kan väljas till för OptiPlex. Detta gör det möjligt för två grafikkort att arbeta tillsammans så att du kan använda upp till sex bildskärmar (endast MT-chassi) och utöka din arbetsyta.
Det är inte säkert att systemet du konfigurerar omfattar alla alternativ som anges här.
Om du vill ha ... Väljer du ... Såsom ...
En grafiklösning som utformats för avancerad foto- och videoredigering, grafisk design och utformning av ekonomimodellerEn avancerad, dedikerad grafiklösningNVIDIA® GTX 745
En grafiklösning som utformats för att visa 3D-bilder med användning av flera applikationer med grafikbearbetning, applikationer med större objekt för att använda dedikerat minne, videoredigering, spelEn dedikerad grafiklösning med höga prestandaAMD Radeon™ R7 A360, AMD Radeon™ R7 350X, AMD Radeon™ R7 450
En grafiklösning utformad att ge förbättrad grafikprestanda för användning med 2D- eller 3D-program eller fleraDedikerad grafik på ingångsnivåAMD Radeon™ R5 340X, AMD Radeon™ R5 430
En grafiklösning som utformats för grundläggande användningsområden som exempelvis Internet, e-post, ordbehandling och enklare grafikprogramEtt integrerat grafikkortIntel® HD 4600, Intel® HD Graphics 610/630/510/530

Bildskärmsinstallation

Anslutning av bildskärmar för alla typer av grafikkort

Följande guide hjälper dig att avgöra vilka videoadaptrar du behöver för de bildskärmar du använder. Lägg märke till att du vid installation av flera bildskärmar kan behöva ytterligare adaptrar. Dessa kan väljas i avsnittet med adaptrar när du anpassar ditt system.

Installation av bildskärmar för alla typer av grafikkort

Steg 1 – kontrollera dina bildskärmar:
Det första steget när du ska avgöra om du behöver ytterligare videoadaptrar är att kontrollera vilken typ av anslutningar din skärm har: DisplayPort, DVI eller VGA.
DVI har flera alternativ: dubbel länk (DL) eller enkel länk (SL), digitalt (DVI-D) eller stöd för analogt (DVI-I)
AnslutningVGADVIDisplayPort eller DPHDMI
NamnVGADVIDisplayPort eller DPHDMI
FörekomstVanligt på äldre
bildskärmar som kommer att fasas ut på
nya bildskärmar
VanligVanligt på alla nya
bildskärmar
Inte så vanlig på
bildskärmar för
kommersiellt bruk
Kvalitet BraBättreBästBäst
Maximal
upplösning för
anslutning
2 048 x 1 5361 920 x 1 200 SL
2 560 x 1 600 DL
4 096 x 2 048HDMI 1.4 4 096 x 2 048

Steg 2 – Kontrollera dina grafikkort:
Nu ska du kontrollera vilka typer av anslutningar som finns på ditt grafikkort. På fliken Jämför sida vid sida kan du se vilka standardutgångar som finns tillgängliga.
AnslutningDVIDP
NamnDVIDisplayPort eller DP
FörekomstVanligVanlig
KvalitetBättreBäst

Steg 3 – avgöra vilka videoadaptrar du behöver:
Med hjälp av tabellen nedan jämför du bildskärmens ingångar med grafikkortets utgångar. Detta hjälper dig att avgöra vilken typ av videoadapter eller kabel du behöver för att ansluta din bildskärm. Du kan välja ytterligare adaptrar i avsnittet med adaptrar när du anpassar ditt system.
BildskärmsingångGrafikkortsutgångGrafikkortsutgång
DVIDP
DVI DP
VGAVGADVI-VGA-adapterDP-VGA-adapter
DVIDVIIngen adapter krävsDP till DVI-adapter (vanligtvis till SL DVI)
DPDPAnvänd bildskärmens DVI-anslutningIngen adapter krävs