Hjälp mig att välja: operativsystem

Windows 10 Home
Windows 10 Home riktar sig till konsumentanvändare av Windows. Windows 10 Home innehåller de välbekanta funktionerna i Windows 10 med stöd för icke-Microsoft Store-appar. Den har Cortana-assistenten, webbläsaren Microsoft Edge, Continuum-surfplatteläge för touch-kompatibla enheter, universella Windows-appar som Foton, Kartor, E-post, Kalender, Musik och Video, samt möjlighet att spela in och dela spel för XBOX One-ägare.

Windows 10 Pro
Windows 10 Pro har alla funktioner i Windows 10 Home plus extra funktioner som passar perfekt för yrkesanvändare. Exempel på ytterligare Pro-funktioner: domänanslutningstjänster, BitLocker-diskkryptering, fjärråtkomsttjänster, grupprincipredigerare och Windows Update för företag

Windows i S-läge
S-läge ger välbekant, robust och produktiv användning av Windows och är särskilt utformat för säkerhet och överlägsen prestanda. S-läge använder uteslutande Microsoft-verifierade appar i Windows Store och garanterar säker surfning med Microsoft Edge. Obs! S-läge begränsar programvaruinstallation till program från Microsoft Store. Enheter kan uppgraderas till sina respektive Windows-versioner via Microsoft Store. Mer information finns på https://support.microsoft.com/sv-se/help/4020089/windows-10-in-s-mode-faq (på engelska) Windows S-läge erbjuds på en begränsad uppsättning Dell-produkter.

Linux Ubuntu
Ubuntu är ett operativsystem med öppen källkod som tagits fram för Linux-användare. Dell gör Ubuntu, ett av marknadens populäraste operativsystem, tillgängligt kostnadsfritt utan licensavgifter. Det finns tusentals kostnadsfria program i Ubuntu Software Center. LibreOffice (programpaket för kontorsproduktivitet) ingår och Ubuntu är kompatibelt med Microsoft Office-programsviten. Ubuntu-operativsystemet erbjuder säkerhet och trygghet genom en tillförlitlig programvarulagringsplats, datakryptering och inbyggt skydd mot skadliga program och virus. För långsiktighet och stabilitet omfattar Ubuntu fem års kostnadsfria säkerhets- och underhållsuppdateringar med Ubuntu LTS (Long Term Support). Dell erbjuder Ubuntu på utvalda produkter som ett alternativ till Windows och Chrome.