Hjälp mig att välja: Hårddisk

 
Precision Tower 5810-, Tower 7810-, Tower 7910- och Rack 7910-arbetsstationer

Att välja hårddisk till en arbetsstation:

Du bör konfigurera din dator med en hårddisk som överensstämmer med dina krav på kapacitet mätt i gigabyte (GB), rotationshastighet mätt i varv per minut, gränssnitt (SATA/SAS) och teknik (Solid State-hårddisk eller vanlig hårddisk).

SATA-hårddisk på 7 200 v/min:

Magnetiska hårddiskars prestanda påverkas av enhetens hastighet som mäts i varv per minut (v/min). Fler varv per minut innebär att hårddisken kan överföra data snabbare, vilket resulterar i högre prestanda. En hårddisk på 7 200 v/min är det normala för vanliga bruksdatorer. Hårddiskar på 7 200 v/min finns med de högsta kapaciteterna och ger dig mer utrymme för lagring av befintliga och framtida data.

SAS-hårddisk (Serial Attached SCSI) med varvtalet 10 000 eller 15 000 v/min:

Avancerade hårddiskar kräver en avancerad datalagringsbuss för optimala prestanda. SAS-hårddiskar kombinerar avancerade egenskaper från SCSI och SATA i en enda effektiv konstruktion. SAS är en utmärkt standard för arbetsstationsmiljöer som kräver extremt höga prestanda och extraordinär tillförlitlighet. Den har stöd för den traditionella SCSI-kommandostrukturen och fungerar därför med SCSI-programverktyg. Dessutom är SAS en dubbelriktad buss, vilket innebär att data kan strömma i båda riktningarna. Detta ger fler samtidiga dataöverföringar till och från flera enheter jämfört med SATA-hårddiskar.

Solid State-hårddiskar (SSD):

Allmänt sett tillhandahåller Solid State-hårddiskar den högsta nivån av lagringsprestanda. SSD-hårddiskar har inga rörliga delar, så deras hastighet mäts inte i v/min. Förutom att erbjuda högre prestanda är SSD-hårddiskar också mer hållbara, mer tillförlitliga och svalare och tystare än standardhårddiskar under drift.

PCIe Solid State-hårddisk:

För dig som vill ha optimala lagringsprestanda finns PCIe SSD-lagringsenheten som tillval. PCIe-SSD är en Solid State-enhet som har en lagringsteknik liknande en vanlig SSD. Skillnaden mot en standard-SSD är att PCIe-SSD-enheten finns på en av PCIe-platserna på arbetsstationen. Det gör det möjligt att överföra data i hög hastighet med PCIe-bussen som kan tillhandahålla extremt snabba läs-/skrivprestanda.

Observera: Hårddisktillverkarna är nu i färd med att börja använda Advanced Format-teknik i SATA-hårddiskarna. Alla Dell Precision-arbetsstationer kommer att använda 512-emulerande (512e) Advanced Format-hårddiskar och hårddiskar med äldre 512b-teknik.