Hjälp mig att välja: operativsystem

Windows 10 Home

Windows 10 Home riktar sig till konsumentanvändare av Windows. Windows 10 Home innehåller de välbekanta funktionerna i Windows 10 med stöd för icke-Microsoft Store-appar. Den har assistenten Cortana, webbläsaren Microsoft Edge, Continuum-surfplatteläge för enheter med pekfunktion, universella Windows-appar som Foton, Kartor, E-post, Kalender, Musik och Video samt möjligheten att samla in och dela spelvideor för ägare av XBOX One.

Windows 10 Pro

Windows 10 Pro har alla funktioner i Windows 10 Home med extra funktioner som passar utmärkt för yrkesmänniskor. Ytterligare Pro-funktioner inbegriper: tjänster för domänanslutning, BitLocker-enhetskryptering, tjänster för fjärråtkomst, gruppolicyredigerare och Windows Update för företag.

Windows 10 Pro for Workstations

Windows 10 Pro for Workstations har alla funktioner för Windows 10 Pro och mer. Det ger snabbare hantering och lagring av data, ett nytt filsystem som identifierar och reparerar fel samt stöd för nästa generations datormaskinvara, upp till 4 processorer och 6 TB minne. Windows 10 Pro for Workstations är en operativsystemsversion som krävs av Microsoft for Windows Pro-system med processorer av typen Intel Xeon eller AMD Opteron.

Windows i S-läge

S-läge ger den välbekanta, robusta och produktiva upplevelsen av Windows och är särskilt utformat för säkerhet och överlägsna prestanda. S-läge använder exklusivt verifiering av Microsoft-verifierade program i Windows Store och ger säker surfning med Microsoft Edge.

Obs! S-läge begränsar installation av programvara till program från Microsoft Store. Enheter kan uppgraderas till sina respektive Windows-versioner via Microsoft Store. Mer information finns på https://support.microsoft.com/en-us/help/4020089/windows-10-in-s-mode-faq (på engelska). Windows S-läge erbjuds på en begränsad uppsättning Dell-produkter.

Linux Ubuntu

Ubuntu är ett operativsystem med öppen källkod som tagits fram för Linux-användare. Dell gör Ubuntu, ett av marknadens populäraste operativsystem, tillgängligt kostnadsfritt utan licensavgifter. Det finns tusentals kostnadsfria program i Ubuntu Software Center. LibreOffice (programpaket för kontorsproduktivitet) ingår och Ubuntu är kompatibelt med Microsoft Office-programsviten. Ubuntu-operativsystemet erbjuder säkerhet och trygghet genom en tillförlitlig programvarulagringsplats, datakryptering och inbyggt skydd mot skadliga program och virus. För långsiktighet och stabilitet omfattar Ubuntu fem års kostnadsfria säkerhets- och underhållsuppdateringar med Ubuntu LTS (Long Term Support). Dell erbjuder Ubuntu på utvalda produkter som ett alternativ till Windows och Chrome.