|

Säkerhet

Hos Dell arbetar vi hårt för att förse dig med hög säkerhet online. Vi är medvetna om att din sekretess och säkerhet är mycket viktig, och har därför lagt ner mycket tid och arbete på att säkerställa att din personliga information skyddas väl. Tag en stund och läs om vad vi gjort för att skydda din information och göra dina online-överföringar säkrare. Vi vill också gärna uppmana dig att ta reda på vad du själv kan göra för att förbättra ditt skydd.

Vänligen ta ett ögonblick och läs igenom dom steg vi har tagit för att skydda din information och göra dina online överföringar säkrare.Vidare, se gärna dom ytterligare åtgärder du kan ta för att skydda dig än mer.

  • Säkrare överföringar
  • Hjälp att skydda dig själv

Du ansvarar själv för att hålla dina lösenord och din kontoinformation hemlig. Var alltid försiktig och ansvarsfull när du är online. Om du publicerar personlig information online, som blir tillgänglig för allmänheten, kan du senare få oönskade meddelanden.

Säkerheten hos Dells webbplats - Säkrare överföring

Säker identifikation. Webbplatsen som Dells butik finns på har registrerats hos myndigheter som identifierar webbplatser, så att din webbläsare kan bekräfta identiteten för Dells webbutik innan du överför data. Den här teknologin gör att identiteten för vår webbplats automatiskt bekräftas i bakgrunden innan överföring av den kundinformation som krävs för att kunna genomföra en beställning online. Om inte din information når rätt destination kommer din webbläsare att informera dig om att den mottagande webbplatsen ser misstänkt ut och bör undvikas (detta sker innan du överför din personliga information).

Datakryptering Om du använder en webbläsare med inbyggda säkerhetsfunktioner (t ex Microsoft Internet Explorer version 2.1 eller högre, eller Netscape Navigator version 2.0 eller högre) kommer informationen som du skickar till oss i samband med ett inköp att krypteras, och bli enormt svårt att läsa om den hamnar i orätta händer. Dells webbutik använder branschstandarden SSL (Secure Sockets Layer), en teknologi som gör att känslig information, t ex ditt namn, adress eller kreditkortsinformation, krypteras. Om du bara är orolig för sekretessen för ditt kreditkortsinformation rekommenderar vi att du skickar din beställning elektroniskt utan att ange kreditkortets nummer och sedan låter en säljare kontakta dig för att ta del av informationen. Om du fortfarande är tveksam till att skicka din personliga information via Internet kan du beställa genom att kontakta oss via telefon eller fax. Använd webbläsarens tillbaka-knapp för att återvända till förra sidan.

Butikens säkerhet - hjälp att skydda dig själv

Om du använder en webbläsare med inbyggda säkerhetsfunktioner (t ex Microsoft Internet Explorer version 2.1 eller högre, eller Netscape Navigator version 2.0 eller högre) bör du uppmärksamma två funktioner som webbläsaren har för att minska risken för felaktigt eller brottsligt användande av din personliga information.

1. Inställning av säkerheten i webbläsaren

Din webbläsares inställningsalternativ för säkerheten är det bästa sättet att undvika stöld eller att obehöriga får tillgång till din personliga information. De populäraste webbläsarna erbjuder möjlighet att få ett meddelande varje gång något av följande inträffar:

  • byte från skyddat till oskyddat överföringsläge
  • mottagande av ogiltig identifikation från en webbplats som du just ska skicka information till; och
  • överföring via en "öppen" eller oskyddad anslutning

Kontrollera säkerhetsinställningarna i din webbläsare för att se vilka kontroller som finns och vilka som är aktiverade.

2. Säkerhetssignaler i webbläsaren

Din webbläsare indikerar på flera olika sätt om det finns aktiva säkerhetsfunktioner när du överför data till en webbsida:

  • den URL som identifierar sidan börjar alltid med "https//" istället för "http//"
  • en säkerhetssymbol som indikerar aktivt läge med stöd för säker överföring
  • en ikon som föreställer ett "låst hänglås" visas i skärmens undre vänstra hörn i webbläsaren Microsoft Internet Explorer; och
  • en ikon som föreställer en "obruten nyckel" visas i skärmens undre vänstra hörn i webbläsaren Netscape Navigator

Om du bara är orolig för sekretessen för din kreditkortsinformation rekommenderar vi att du skickar din beställning elektroniskt utan att ange kreditkortets nummer och sedan låter en säljare kontakta dig för att ta del av informationen. Om du inte använder en webbläsare med standardfunktioner för säkerhet, eller om du fortfarande är tveksam till att skicka din personliga information via Internet, kan du beställa genom att kontakta oss via telefon eller fax.

Vi hoppas att du kommer att bli lika övertygad om säkerheten för dina transaktioner och din personliga information som vi är när du har förstått vilka metoder vi använder och vilka åtgärder du själv kan vidta för att skydda dig.