Jeremy Burton, Dell Inc.

Jeremy Burton är Dells marknadsföringschef och direkt ansvarig för den globala marknadsföringsstrukturen, marknadsföringsstrategin och alla aspekter av Dells marknadsföring för företag, bland annat varumärke, kommunikation, digital marknadsföring, marknadsföring på fältet och kanalmarknadsföring. Burton leder även Corporate Development där han ansvarar för fusioner och förvärv samt riskkapitalinvesteringar. Han arbetar på Dells kontor i Santa Clara i Kalifornien.

Burton började arbeta på Dell i samband med sammanslagningen med EMC, där han var verkställande direktör för Products and Marketing. I den befattningen ansvarade han för produktavdelningar inom EMC:s verksamhet för informationsinfrastruktur, bland annat Product Strategy, R&D, Operations, CTO Office, Global Alliances och Global Marketing. Burton började arbeta på EMC 2010 som vice vd och marknadsföringschef. Han utökade EMC:s närvaro och relevans på den globala marknaden genom att bygga upp och styra EMC:s globala anseende och varumärke.

Burton har haft flera ledarskapsposter innan han började på EMC, bland annat ordförande och vd på Serena Software, gruppordförande på Symantecs verksamhet Security and Data Management samt vice vd för Data Management Group och marknadsföringschef på VERITAS. Tidigare i sin karriär arbetade han nästan ett årtionde på Oracle, vilket ledde till att han blev vice vd för Product and Services Marketing.

Burton har en kandidatexamen i informationssystemsteknik från University of Surrey i England.