Karen Quintos, Dell inc.

Karen Quintos är kundchef på Dell. Hon leder en global organisation som helt fokuserar på kundernas perspektiv. Hon ansvarar för att skapa och förverkliga en strategi för hela kundupplevelsen som grundar sig i det outtröttliga arbetet med att hjälpa våra kunder till framgång. Hon leder också arbetet med öppenhet och mångfald och företagsansvar, områden som hon är mycket passionerad inför och som är viktiga för våra kunder och medarbetare världen över.

Karen har tidigare hos Dell varit andra vice ordförande (senior vice president) och marknadsföringschef, vice chef över marknadsföring för offentlig sektor och marknadsföring i USA och har dessutom haft ansvar för olika delar av tjänster, support och leverantörskedjan.

Karen gick till Dell år 2000 från Citigroup där hon hade varit vice chef för global verksamhet och teknik. Hon arbetade 12 år i ledande positioner med Merck på marknadsföringsavdelningen, med drift och leverantörskedjan.

Hon har en master i internationell verksamhet och marknadsföring från New York University och en naturvetenskaplig kandidatexamen i hantering av leverantörskedjor från Pennsylvania State University.

Karen sitter i styrelsen för Lennox International och Susan G. Komen for the Cure, och har grundat och är ansvarig för resursgruppen Wise employee resource hos Dell. Hon sitter i styrelsen för Penn State's Smeal College of Business och fick år 2014 motta organisationens mest ärovärda pris, Distinguished Alumni Award.

Karen listades av Forbes som en av de mest inflytelserika marknadsföringscheferna i världen och fick år 2012 utmärkelsen Mother of the Year av magazinet Working Mother. Hon bor i Austin, Texas tillsammans med sin man och tre barn.