Michael Dell, Dell Inc.Michael Dell är ordförande och vd på Dell Technologies, en unik företagskoncern som omfattar Dell, Dallam, Pivotal, RSA, Secure Works, Virtustream och VMware. Dell Technologies är en nyskapande teknikledare som tillhandahåller den grundläggande infrastruktur som organisationer behöver för att skapa en digital framtid, förvandla sin IT och skydda sin viktigaste information.

Dell Technologies är ett av världens största IT-företag, med intäkter på över 75 miljarder USD och mer än 140 000 medarbetare. Dell Technologies tillgodoser behoven hos såväl internationella företag och myndigheter som småföretag och konsumenter. Företagets unika struktur gör det möjligt för innovativa och ambitiösa nystartade företag att samexistera med och utnyttja Dell Technologies globala räckvidd och goda anseende.

Michaels historia började 1984 när han 19 år gammal grundade Dell med 1 000 USD. Michael är känd för att ha sagt ”teknik handlar om att hjälpa människor att uppnå sin potential” och hans vision av hur teknik ska utformas, tillverkas och säljas har revolutionerat IT-branschen. 1992 blev Michael den yngsta vd:n någonsin på listan Fortune 500. Michael är känd för sin skarpsinniga verksamhetsvision och djärvhet. 2013 gjorde han Dell till ett privatägt företag, vilket lade grunden till 2016 års sammanslagning av Dell och EMC, historiens största affärsuppgörelse inom teknik.

1998 bildade Michael MSD Capital (på engelska) och 1999 grundade han tillsammans med sin fru Michael & Susan Dell Foundation,(på engelska) en organisation som ger bistånd till en rad globala ändamål.

Michael är hedersmedlem i Foundation Board of the World Economic Forum och sitter i kommittéledningen för International Business Council. Han är också medlem i Technology CEO Council, U.S. Business Council och Business Roundtable. Han sitter i styrelsen för Indian School of Business i Hyderabad i Indien och är styrelseledamot för Catalyst. Michael har även varit Förenta nationernas första Global Advocate for Entrepreneurship (på engelska).