Rich Rothberg, Dell Inc.

Rich Rothberg är Dells chefsjurist. Hans har som uppgift att överse den globala juridiska avdelningen över samt hantera myndighetsregler, efterlevnad och etik. Han ansvarar även för den globala säkerheten.

Rich började arbeta för Dell 1999 och har haft viktiga chefsroller inom den juridiska avdelningen. Han arbetade som vice vd för den juridiska avdelningen och stödde vår verksamhet i Europa, Mellanöstern och Afrika innan han flyttade till Singapore 2008 för att bli vice vd för den juridiska avdelningen för Asien-Stillahavsområdet och Japan. 2010 återvände han till USA som vice vd för den juridiska avdelningen för Nordamerika och Latinamerika. I den här befattningar var han lead counsel för försäljning och verksamhet i Nord- och Sydamerika och för företagslösningar, programvara och datoraffärsenheter för slutanvändare. Han ledde även den globala avdelningen för myndighetsregler.

Innan han kom till Dell arbetade Rich nästan åtta år på Caterpillar Inc. på chefsposter i Nashville i Tennesse och i Genève i Schweiz. Han har också varit juridiskt ombud för IBM Credit Corporation och Rogers & Wells.

Rich har en doktorsexamen i juridik från Columbia University och en kandidatexamen från New York University.