Rory Read, Dell Inc.

Read är integreringschef på Dell och ansvarig för att leda Dell och EMC tillsammans för att skapa ett ledande heltäckande teknikföretag som kan erbjuda kunder runtom i världen enastående lösningar.

I den här rollen övervakar han integreringen av Dell och EMC, antar en strategi och leder de team som planerar integrering på lämpligt sätt.

Innan den här befattningen var Rory verksamhetschef och direktör för global kommersiell försäljning på Dell med ansvar för samarbete mellan enheter, planering av verksamhet på landnivå, bygga och leda Dells toppklassiga säljorganisation och övervaka strategin för företagets globala kanalpartners, systemintegrationspartners och direktförsäljningsenhet.

Rory har över trettio års relevant branscherfarenhet med globala teknikföretag. Innan han började på Dell hade han varit vd och ordförande för AMD samt med i företagets styrelse.

Han breddade under sitt styre företagets portfölj för att producera vinst från snabbt växande marknader och genererade 2 miljarder USD i ny verksamhet, inledde nästa generations Zen-chiparkitektur, minskade kostnader med mer än 30 % och omstrukturerade skuldprofilen.

Rory hade tidigare varit verksamhetschef och chef på Lenovo. Där hade han ansvar för att generera tillväxt och driva fram resultat och vinst i ett Global 500-företag spritt över 160 länder.

Dessutom spenderade Rory 23 år på IBM där han innehade flera olika ledarroller på marknaden i Asien/Stillahavsområdet och globalt. Rory har en kandidatexamen (Magna Cum Laude) i informationsteknik från Hartwick College i Oneonta, New York.