|

Gå på intervju hos Dell

Gör dig redo att göra ett gott intryck.

Ett nytt jobb väntar runt hörnet. Vi har gjort bedömningen att dina meriter stämmer överens med våra behov och vi gillade det vi såg i din CV. Nu är det dags att träffas för att prata mer om det lediga jobbet och vad du skulle kunna tillföra. När vi bjuder in dig till en intervju är det för att bilda oss en uppfattning om hur du skulle kunna passa in hos oss. Vi väger in lite av varje: vad du kan tillföra gruppen, om du delar våra värderingar samt hur du ser på dina karriärmöjligheter både nu och längre in i framtiden. Det finns säkert mycket att prata om, men glöm inte att det här också är din chans att ställa frågor till Dell.

Jobb hos Dell
Utforska var Dells finns världen över
Explore our locations

Vår kompetensbaserade filosofi

På Dell tror vi att en kandidats senaste erfarenhet är den bästa indikatorn på framtida framgång. Därför utformar vi våra intervjuer som ett samtal där vi fokuserar på din erfarenhet och hur den kan kopplas till det lediga jobbet på Dell.

Våra kompetensbaserade intervjufrågor är utformade för att locka fram svar från kandidaterna som ger detaljerad information om vad de har gjort, på vilket sätt de har utfört jobbet och i vilken miljö de har arbetat.

Det här kan du förvänta dig när du blir intervjuad på Dell.

 • Steg 1: Telefonintervju utförd av en rekryterare
  • Rekryteraren samlar in grundläggande information, t.ex. arbetslivserfarenhet och löneanspråk.
 • Steg 2: Teknisk/funktionell intervju med ämnesexpert
  • Vi ställer specifika kompetensbaserade intervjufrågor för att fastställa en sökandes tekniska/funktionella kunskaper.
  • Intervjun genomförs i allmänhet av en expert inom ämnesområdet, t.ex. en produktmarknadsförare för en roll inom produktmarknadsföring eller en ekonomiexpert om jobbet avser en roll inom finans eller ekonomi.
 • Steg 3: Intervju på plats/i teamet med chefer och kollegor
  • Genomförs i en serie möten öga mot öga eller som en panelintervju.
  • På det här stadiet ställer vi kompetensbaserade frågor för att bedöma hur väl kandidaten passar in i teamet och på företaget.
  • Det är mycket viktigt att kandidaten passar in i Dells kärnkompetenser:
   • Engagera…
    • Kunden först: agera med kunden i åtanke.
    • Personlig effektivitet: lyssna, ta över ansvaret, vara en förebild, växa och utvecklas.
    • Engagera andra: ge vägledning, utveckling och inspiration.
   • Genomföra…
    • Inkluderande synsätt: tänka globalt, värdesätta mångfald, samarbeta och begrunda effekterna.
    • Beslutsamhet: Vara modig, bidra, ge/be om synpunkter och vidta åtgärder.
    • Förenkla: fokusera på det som är viktigast, effektivisera arbetsflöden och sträva efter att vara effektiv.
   • Prestera på topp…
    • Driva en strategi: behärska verksamheten, se framåt och planera för framtiden.
    • Tänka nytt: vara kreativ, ta smarta risker och göra kontinuerliga förbättringar.
 • Steg 4: Slutlig intervju under ledning av anställande chef eller direktör
  • Den här intervjun innehåller också kompetensbaserade frågor och säkerställer att kandidatens alla frågor blir besvarande.

I slutänden lyckas vi alltid hitta rätt person för jobbet och vi investerar tid och resurser för att göra det bästa valet.

Tips inför din Dell-intervju

Även om vi på Dell har en mycket välstrukturerad metod för våra intervjuer är den ena intervjun inte den andra lik. Inte heller finns det någon magisk formel för att göra bra ifrån sig under en intervju. Det finns dock några grundläggande tips som kan hjälpa dig att kommunicera med intervjuaren på ett bättre sätt. Läs på och använd dina kunskaper så kommer du garanterat att göra intryck på oss.

Fyll i ansökan innan intervjuprocessen börjar

Det hjälper oss att effektivisera hela processen. Se till att du har samlat all aktuell information om dig på ett och samma ställe. Det förenklar saker och ting, och som en extra bonus ger organisationsförmåga alltid gott intryck.

Dubbelkolla att alla dina uppgifter är kompletta och korrekta

Felaktig information kan få en lovande ansökan att hamna på fel spår. Därför bör du gå igenom din profil en extra gång för att rätta eventuella stavfel och uppdatera dina kontaktuppgifter. Var alltid sanningsenlig när det gäller kunskaper, kompetens och erfarenheter som du beskriver i ditt CV.

Tala klart och tydligt

Vi vet att du är nervös, men försök att slappna av. Tala lite högre och långsammare än normalt – men inte så långsamt att vi tror att du är en robot.

Skapa ögonkontakt

Det finns inget bättre sätt att visa att du är engagerad i personen mitt emot dig än att skapa ögonkontakt. Det förmedlar respekt med den du talar med och är ett tydligt sätt att visa att du är en kandidat med självförtroende. Tänk dock på att hålla det på en naturlig nivå.

Ägna ett ögonblick åt att samla dig

Några ögonblick av tystnad efter att ha fått en svår fråga är helt OK. Det är något vi förväntar oss. Det visar att du tar dig tid att tänka efter och formulera ett svar som är direkt relaterat till frågan.

Ge konkreta exempel på din kapacitet

Undvik svar som kräver abstrakta förklaringar. Fokusera istället på att ge konkreta exempel på relevant yrkeserfarenheter och resultat som uppnåtts genom ditt inflytande eller dina åtgärder.

Undvik irrelevanta ämnen

Den gyllene regeln vid en intervju är att hålla sig till ämnet. Sväva inte ut när du svarar. Var specifik. Och lägg bara till ytterligare information om det är relevant för frågan och för din förmåga att utföra jobbet.

Förbered några frågor

Under varje intervju får kandidaten alltid tillfälle att ställa frågor. Din vilja att ställa frågor är också något som ofta avslöjar hur intresserad du är av jobbet. Ta dig därför tid att formulera några frågor om det specifika jobbet, företaget eller hur det är att jobba på Dell.

Dells kontor ligger på Frösundaleden 2b i Solna, Stockholm.

Det tar 10 minuter att promenera från pendelstationen och ett flertal bussar (t.ex 176, 177, 515, 513) stannar precis vid kontorsbyggnaden.

Om du kommer med bil finns det parkering utanför kontorsbyggnaden och du kan få ett parkeringstillstånd från Dell-receptionen.

Har du frågor gällande jobbmöjligheter på Dell Sverige, var vänlig kontakta vår Talent Acqusition Advisor Jeanne Mannheimer.