|

Möjligheter för dig med kandidatexamen

Upptäck din framtid hos Dell.

Det är aldrig för tidigt att börja tänka på karriären. Vi är alltid på jakt efter nästa generations nytänkare som kan hjälpa vårt företag framåt, i dag och i morgon. Tillsammans kan vi växa som ett livskraftigt globalt företag som brinner för att skapa innovativa produkter och tjänster för våra kunder.

Utforska vårt stora utbud av praktikplatser och program för dig med kandidatexamen, där du har möjligheten att arbeta i en global samarbetsinriktad miljö, interagera med våra ledare, skapa relationer, bygga upp ett professionellt nätverk och hantera verkliga företagssituationer. 

Dell erbjuder även COOP-praktikplatser i fyra, sex eller åtta månader per år. För att kunna delta måste du ha en master- eller kandidatexamen och vara registrerad på ett formellt COOP-program vid en ackrediterad högskola eller ett ackrediterat universitet. Du får högskolepoäng för dina uppdrag hos oss. Hos oss kan du få praktisera inom till exempel teknik, säkerhet, globala tjänster, ekonomi eller marknadsföring i USA, Kina och på Irland!

I-början-på-karriären
Få kontakt med Karriärer på Dell på YouTubeFå kontakt
med Karriärer på Dell
(på engelska)

Dell Careers Facebook Dell Careers Twitter Life at Dell Instagram Dell Careers on YouTube Dell Careers LinkedIn

Få kontakt med Karriärer på DellFå kontakt med Karriärer på Dell

Jump Start – utvecklingsprogram för nyutexamineradeUtvecklingsprogrammet Jump Start

Dell arbetar med att vägleda och utveckla personer i början på karriären. Som en del av detta har vi lanserat Jump Start, ett utvecklingsprogram för nyutexaminerade, som är till för att hjälpa nyutexaminerade personer att komma in i kulturen och arbetsmiljön hos Dell.

Nyutexaminerade personer som anställts av Dell går kurser i utvecklingsprogrammet Jump Start för nyutexaminerade under sitt första år. De utrustas med utbildning och resurser inom områden, såsom koden för Dells företagskultur, att bygga relationer, att bygga ett professionellt nätverk, att utveckla en karriärplan och mycket mer.

Den här utbildningen som innefattar både lärarledd undervisning och självstudier ger nyutexaminerade medarbetare de verktyg och den utbildning som behövs för att växa och frodas hos Dell. De får möjligheten att knyta kontakter med medarbetare och ledare som kommer uppmuntra dem till att börja utforska karriärmöjligheterna hos Dell.

Inom utvecklingsprogrammet Jump Start kommer nyutexaminerade medarbetare att

 • introduceras till koden för Dells företagskultur
 • definiera och bygga upp relationer med ledare och andra personer inom branschen
 • ta reda på styrkor och positionera sitt varumärke
 • skapa ett stödnätverk för arbetet och karriären.

Dell strävar efter att anställa dig med masterexamen och vi erbjuder många olika praktikmöjligheter inom flera verksamhetsområden för att hjälpa dig att lära dig mer om vår kultur och de karriärer vi kan erbjuda. I beskrivningarna nedan hittar du mer information om specifika praktikmöjligheter.

Praktikprogram inom redovisning

Redovisningspraktik

Vem: Utvalda studenter som är registrerade på ett femårigt redovisningsprogram eller motsvarande
Var: USA
Tidsperspektiv: Elva veckor under sommaren


Praktikprogrammet för redovisning är en intensiv 11-veckors utvecklingsmöjlighet för dig som har kandidat- eller masterexamen från ett 5-årigt redovisningsprogram (eller som har de högskolepoäng som krävs för att bli en auktoriserad revisor). Under programmet får praktikanterna prova på verkliga arbetsupplevelser tack vare minst ett projekt som leder till en presentation inför företagsledningen. Sommarpraktiken omfattar även teambuilding för praktikanterna, externa föredragshållare och möjlighet att knyta kontakter med deltagare i Dells andra utvecklingsprogram och kollegor.

Praktik inom DELL Financial Services

Praktik inom Financial ServicesVem:Utvalda studenter på kandidatprogram
Var: USA
Tidsperspektiv: Elva veckor under sommaren


Som Dells företagsinterna finansieringsgren förenklar DELL Financial Services (DFS) finansieringen av teknikprodukter och tekniktjänster för konsumenter, företag, utbildningsinstitutioner och offentliga institutioner. Arbetet på DFS innebär en unik möjlighet eftersom praktikanter kommer i kontakt med alla sidor av finansiering. Praktikanter på DFS ingår i Dells praktikprogram inom ekonomi arbetar med utmanande och strategiska projekt inom många olika viktiga funktionsområden inom DFS. DFS-praktikanter kommer även ha tillgång till DFS-specifika resurser och aktiviteter som en föreläsningsserie med DFS-chefer.

Praktik inom tekniska lösningar och datavetenskap

Praktik inom tekniska lösningar och datavetenskapVem: Studenter på kandidat- och masterprogram och doktorander med utvalda civilingenjörsexamina
Var: Globalt
Tidsperspektiv: Tio till tolv veckor under sommaren
Som en intern tekniker hos Dell kommer du ha möjlighet att arbeta inom något av följande områden:

 • Produktutveckling: utveckling av tekniska lösningar för mekanik och elektricitet, framtagning av strategier för tekniska lösningar och innovation, utveckling av programvarulösningar och testvalidering.
 • Produktionsteknik: kvalitetsteknik, maskinvaruteknik, produktionsteknik, processteknik och testteknik.
 • MIS: programvaruutveckling, analys av affärssystem och teknisk analys.
 • Kundtjänst: support och tjänster på tekniknivå
 • E-handelssajten: programvaruutveckling och användarupplevelse.
 • Utveckling av företagsprogramvara: nätverkssäkerhet, molnlösningar, informationshantering, Big Data, systemhantering, programvaruutveckling
 • FoU: Forskning och utveckling för den nya generationen avancerad teknik och Dell-produkter, mobilitet, datacenter, internet och mycket mer!
 • Säkerhet: internetsäkerhet, bedrägeribevakning, autentisering, kryptering, cyberbrottslighet
 • Molnutveckling: migreringsstrategier, driftsättning av molnplattformar, hantering av företagsprogram och avancerad teknik för datacenter
 • Dataanalys: underrättelsedriven säkerhetsanalys, dataanalys, analys av algoritmer och statistik

Praktikprogram inom ekonomi

EkonomipraktikVem: Utvalda studenter på kandidat- och MBA-program inom ekonomi
Var: USA
Tidsperspektiv: Tio veckor under sommaren

Praktikprogrammet inom ekonomi är ett 10–12 veckor långt intensivt utvecklingsprogram för dig med kandidat- eller masterexamen i ekonomi. Under programmet får praktikanterna prova på verkliga arbetsupplevelser tack vare minst ett projekt som leder till en presentation inför ledningen. Sommarpraktiken omfattar även teambuilding för praktikanterna, externa föredragshållare och möjlighet att knyta kontakter med deltagare i Dells andra utvecklingsprogram och kollegor.

Praktik inom global verksamhet

Praktik inom global verksamhetVem: Studenter på MBA- och kandidatprogram på utvalda universitet
Var: USA
Tidsperspektiv: Tio till tolv veckor under sommaren

Börja arbeta i en global verksamhet (leverantörskedja) i världsklass där du kan medverka till bestående förändringar samtidigt som du bygger en långsiktig karriär. På Dell stöds företagets omvandlingsstrategi av våra talangfulla experter på leverantörskedjan samt normerade processer och möjligheter. Tack vare intern utbildning om leverantörskedjan och utvecklingsprogram som gör det möjligt för våra teammedlemmar att bygga upp sin karriär hos oss har vi skapat en miljö där våra teammedlemmar känner sig inspirerade, engagerade och att de kan lyckas varje dag.

Praktik inom global försäljning och företagsverksamhet

Praktik inom global försäljning och företagsverksamhetVem: Studenter på MBA- och kandidatprogram på utvalda universitet
Var: USA och Indien
Tidsperspektiv: Tio till tolv veckor under sommaren

Praktiken inom global försäljning och företagsverksamhet är ett 10 till 12 veckor långt sommarprogram som ger insikt i projekten bakom scenerna som skapar positivt kundengagemang och en optimerad heltäckande beställning. Deltagande avdelningar kan ta med planering och analys av global försäljning, säljfinansiering och försäljningsverksamhet i Nord- och Sydamerika, dataanalys, intern försäljningsverksamhet, prissättningsstrategier och -verksamhet och försäljningsverksamhet för partners i Nord- och Sydamerika.

Praktik inom globala tjänster och distribution

Praktik inom globala tjänster och distributionVem: Studenter på MBA- och kandidatprogram på utvalda universitet
Var: Globalt
Tidsperspektiv: Tio till tolv veckor under sommaren

Global Services and Deployment består av globala team inom bland annat kundtjänst, leverantörskedjan och professionella tjänster, marknadsföring och försäljningsverksamhet, ekonomi, teknik och mycket mer. Rollerna omfattar en kombination av projektledning och interna konsulttjänster. Praktikanter som börjar arbeta med teamen förväntas ha använda sig av solida konsultfärdigheter inom många olika verksamhetsförbättringsområden, inklusive sammanslagningar och förvärv, verksamhetsförbättring, kostnadsminskning och optimering av verksamheten.

Praktik på personalavdelningen

Praktik på personalavdelningenVem: Studenter på kandidat- och masterprogram
Var: USA
Tidsperspektiv: Tio till tolv veckor under sommaren

Det interna programmet inom Dell HR ger studenterna en överblick över vad HR inom Dell har att erbjuda och omfattar projektbaserade roller inom personalavdelningen, såsom globala löner och förmåner, rekrytering, HR och mycket mer.

Praktikprogram inom intern försäljning

Praktikprogram inom intern försäljningVem: Studenter på kandidatprogram
Var: USA, Massachusetts
Tidsperspektiv: Tolv veckor under sommaren

Praktikprogrammet inom intern försäljning är en unik möjlighet för studenter att få fortlöpande utbildning inom säljkunnande och säljteknik samtidigt som studenterna får en inblick i vad en karriär inom försäljning innebär.

Praktiken börjar med ett 3-veckor långt utbildningsprogram som förbereder dig för framgångsrika kundsamtal. Du kommer att lära dig värdefulla färdigheter inom teknik, försäljning och affärsverksamhet. Efter 3-veckorsprogrammet kommer du att delta i många marknadsföringsaktiviteter. Om du gör bra ifrån dig under programmet ar du en chans att få ett jobb när du har tagit din examen.

IT-praktik

IT-praktikVem:Utvalda studenter på kandidat- och masterprogram
Var: USA, EMEA
Tidsperspektiv: Tio till tolv veckor under sommaren

Dells IT-praktik är ett 10–12 veckor långt program för de bästa studenterna på kandidat- eller masterprogram. Som IT-praktikant tar du dig an utmanande, strategiska och operativa projekt. Du kommer att få en chef som vill att du lyckas och som ger dig en detaljerad projektplan. Ni kommer ha regelbundna enskilda möten där du får stöd och möjligheter att knyta kontakter inom företaget.

Praktik inom marknadsföring

Praktik inom marknadsföringVem: Studenter på MBA- och kandidatprogram på utvalda universitet
Var: Globalt
Tidsperspektiv: Tio till tolv veckor under sommaren

Praktikprogrammet inom marknadsföring låter studenter från utvalda universitet arbeta inom Dells marknadsföringsavdelningar under ett 10–12 veckor långt sommarprogram. Praktikanter kan ge nya perspektiv på viktiga strategiska projekt och programmet är en otrolig inlärningsmiljö och karriärutvecklingsmiljö. Du kan få göra praktik inom: varumärkesutveckling, evenemang, produkthantering, sociala medier, företagskommunikation, PR, marknadsföring på fältet, marknadsinformation och mycket mer.

Dell hjälper dig att växa genom hela karriären och vi erbjuder flera utvecklingsprogram och roterande program för våra nyutexaminerade anställda. Fortsätt läsa om för att hitta rätt program för dig.

Utvecklingsprogram inom redovisning

Utvecklingsprogram inom redovisning

Vem: Dells redovisningsekonomer på ingångsnivå
Var: Globalt
Tidsperspektiv:  Roterande uppgifter under tre ettårsperioder
Nivå: Ingångsnivå

 

 


Dells utvecklingsprogram inom redovisning (ADP) är utformat för att skapa nästa generations redovisningschefer på Dell. Deltagarna får möjlighet att rotera mellan flera olika utmanande jobb samtidigt som de deltar i en utökad redovisningsutbildning och får möjlighet att knyta kontakter. Programmet omfattar tre ettåriga uppgifter i följd inom definierade redovisningsområden och deltagarna kan få möjlighet att arbeta med en global uppgift under sex månader.

Program för ledarskapsutveckling (företagsverksamhet)

Program för ledarskapsutveckling (företagsverksamhet)Vem: Nyutexaminerade med masterexamen på ingångsnivå
Var: MA (studenter från USA), flera platser (studenter från EMEA)
Tidsperspektiv: Två och ett halvt till tre år
Nivå: Ingångsnivå
Programmet för ledarskapsutveckling (företagsverksamhet) (BOLD) är ett program där du roterar mellan jobb i mellan två år och fem månader och tre år, som omfattar en omfattande kursplan, mentorer under hela programmet och otaliga möjligheter till nätverkande. Deltagarna i programmet roterar mellan flera olika företagsverksamheter, såsom ekonomisk planering och analys, datavetenskap och -analys, prissättning, säljverksamhet och Go To Market-strategi. Vi letar efter entusiastiska, samarbetsinriktade, resultatinriktade personer med goda kunskaper inom analys och problemlösning. För att lyckas inom BOLD-programmet måste du trivas i en snabb miljö i konstant förändring.

Kundutvecklingsprogrammet

Kundutvecklingsprogrammet

Vem: Nyutexaminerade med masterexamen på ingångsnivå
Var: Oklahoma City, Oklahoma; Round Rock, Texas
Tidsperspektiv: Heltidsprogram i tolv månader
Nivå: Ingångsnivå


Kundutvecklingsprogrammet är ett tolv månader långt program som är speciellt anpassat för Dells strävan efter att hjälpa personalen och samhället att växa och frodas. Programmet ger nyutexaminerade med masterexamen verktyg för att börja bygga en stabil grund för sin karriär genom utmanande och strategiska uppgifter i hela organisationen för kundsupport. Programmet omfattar dataanalys, kursplanen för ledare och ett mentorprogram med ledare och kollegor som mentorer. Deltagarna deltar även i nätverksevenemang med hög profil, frivilligevenemang och en föredragsserie om ledarskap.

Program för ledarskapsutveckling (tekniska lösningar)

Program för ledarskapsutveckling (tekniska lösningar)Vem: Studenter på kandidatprogram
Var: Globalt
Tidsåtgång: 27 månader
Nivå: Ingångsnivå
Program för ledarskapsutveckling (tekniska Core-lösningar) (ELDP) skapar en pipeline för framtidens ledare inom tekniska lösningar. Vi anställer nyutexaminerade högskolestudenter med tekniska kunskaper och ledaregenskaper. ELDP-deltagare roterar var tredje till nionde månad mellan arbetsuppgifter inom allt från tekniska lösningar till marknadsföring och leverans. Den breda verksamhetsöversikten hjälper dem att bygga upp kunskaper, perspektiv och kontaktnät för att bli lösningsarkitekter, chefsstrateger och tekniskt ansvariga. Deras unika perspektiv och verksamhetsövergripande kontaktnät är dessutom till nytta för alla grupper de roterar igenom. ELDP lockar och utvecklar de bästa deltagarna och leder dem in på en karriärväg mot ledarskap inom teknik- och produktutveckling.

Utbildnings- och utvecklingsprogram inom ekonomi

Utbildnings- och utvecklingsprogram inom ekonomiVem: Personal inom ekonomi på instegsnivå
Var: Globalt
Tidsåtgång: Varierar
Nivå: Ingångsnivå

Dells utbildnings- och utvecklingsprogram inom ekonomi ger redovisningsekonomer på ingångsnivå en möjlighet att kickstarta sina karriärer inom ekonomi. Programmet består av globala uppgifter inom ekonomi och en betydande akademisk inriktning i syfte att ge äkta, praktisk erfarenhet och bygga upp en gedigen kompetens inom ekonomi och affärsverksamhet.

Deltagarna roterar vanligtvis mellan uppdrag inom företag, verksamhet eller redovisning.

Program för utexaminerade redovisningsekonomer

Program för utexaminerade redovisningsekonomer

Vem: Utvalda utexaminerade med masterexamen som är intresserade av företagsekonomi
Var: Panama
Tidsperspektiv: Sex månader
Nivå: Ingångsnivå


Syftet med programmet för utexaminerade redovisningsekonomer är att utveckla talanger utöver analysförmåga genom att fokusera på viktiga mjuka och internationella kompetenser som krävs för framgång på Dell. Programmet är utformat för att utveckla framtidens ledare på Dell.

Kursplanen för programmet omfattar alla utvecklingsområden som krävs för att nyutexaminerade ska kunna komma igång med sin karriär i en internationell ekonomisk organisation. Den har inriktning på utveckling genom individuell utbildning och grupputbildning inom ekonomi, teknik och mjuka kompetenser. För att lyckas ska kandidaterna behärska engelska flytande och drömma om en karriär inom företagsekonomi.

Programmet för utexaminerade redovisningsekonomer är baserat i Panama och öppet för alla nyutexaminerade med masterexamen. Om du är intresserad av programmet eller vill vet mer skickar du oss ditt CV med ämnet ”Finance Graduate Program – Panama”.

Global Services Associate-program

Global Services Associate-programVem: Nyutexaminerade med masterexamen på ingångsnivå med upp till fem års erfarenhet (beroende på roll inom programmet)
Var: Globalt
Tidsperspektiv: 18–30 månader (beroende på roller inom programmet)
Nivå: Ingångs- till mellannivåGlobal Services Associate-program (GSAP) rekryterar och anställer kandidater lokalt samt utbildar centralt på en av våra tio platser för global utbildning. Som GSAP-deltagare kommer du att utvecklas med hjälp av ett strukturerat program som kombinerar intensiv utbildning och praktisk erfarenhet under ett flera veckor långt Boot Camp. Denna Boot Camp omfattar en introduktion till lagringsbranschen, bästa praxis och metoder och hur Dell EMC sköter sin verksamhet. Din utbildning omfattar praktiskt arbete med produkter och plattformar från Dell EMC och verktyg för lagringsinfrastruktur. Du kommer att få den grund som behövs för teknisk certifiering (Dell EMC och andra).

Den tekniska utbildningen kombineras med omfattande yrkeskunskaper och rollspecifik utbildning. Slutligen går du vidare från vårt Boot Camp till din heltidsroll. Där kommer du att få dagligt ansvar för dina arbetsuppgifter med vägledning av din mentor och fortsätta din utveckling för att se till att dina färdigheter håller takten med företagets och IT-branschens krav. Två gånger om året utvärderas ditt arbete. Då har du möjlighet att få meriter tillagda vid varje utvärderingstillfälle. När du har genomfört programmet befordras du till nästa yrkesnivå på affärsenheten du är knuten till.

Program för ledarskapsutveckling (Global Enterprise-tjänster)

Program för ledarskapsutveckling (Global Enterprise-tjänster)Vem: Nyutexaminerade med en kandidat- eller MBA-examen
Var: Globalt (Hopkinton Massachusetts, Brentford Storbritannien, Shanghai Kina)
Tidsperspektiv: Två år
Nivå: IngångsnivåProgrammet för ledarskapsutveckling (Global Enterprise-tjänster) (GESLDP) är ett roterande program med 6-månadersrotation. Tack vare uppdragen kommer deltagarna i kontakt med olika områden inom Global Enterprise-tjänster, inklusive utan att begränsas till vår kundtjänst, professionella tjänster, strategi och verksamhet samt Go To Market-organisationer. Vi vill skapa framtidens ledare med hjälp av strategiska GES-erfarenheter, grundläggande ledarskapsutbildning och professionellt nätverkande. Programmet snabbar på deltagarnas karriärer och bidrar med hög prestanda och strategiskt tänkande till företaget. Vi letar efter personer som är duktiga på att tänka strategiskt och lösa problem. Den som ska lyckas under det här programmet måste kunna ha flera bollar i luften i en teknisk miljö under snabb utveckling och samtidigt vara en tuff ledare.

Program för utveckling inom intern försäljning

Program för utveckling inom intern försäljningVem: Kandidatexamen krävs
Var: USA, Massachusetts
Tidsperspektiv: Två och ett halvt till tre år
Nivå: Ingångsnivå
Organisationen för intern försäljning är en innovativ och effektiv säljorganisation av världsklass. Det främsta målet med programmet är att utbilda en ny generation ledare inom försäljning och samtidigt öka efterfrågan och avkastningen.

Du kommer att få en intensiv produkt- och säljutbildning och värdefull hjälp av en mentor. Du kommer även att ansvara för att ringa upp både potentiella och befintliga kunder för att bidra till att jämka strategier och lösningar för att lösa IT-utmaningar. Efter två till tre år kommer du ha möjlighet att börja arbeta inom vår fältförsäljningsorganisation eller vår interna säljledning.

Roterande program inom HR

Roterande program inom HRVem: Utexaminerade med kandidat- eller masterexamen inom HR
Var: Globalt
Tidsperspektiv: Två till tre år
Nivå: Ingångsnivå
Dells roterande program inom HR är framtaget för att bygga ett HR-team med bred kompetens som är nytänkande, tänker strategiskt, bygger starka relationer med våra kunder, håller kunderna i åtanke, få resultat och bana vägen mot framtidens HR på Dell Technologies.

Deltagarna har oftast roterande uppdrag: i en verksamhetsinriktad HR-position, i en specialistroll inom HR, såsom lön, rekrytering eller förmåner eller i ett viktigt strategiskt projekt eller en viktig strategisk verksamhet.

IT-utvecklingsprogrammet

Program för ledarskapsutveckling inom ITVem: Utvalda med masterexamen på ingångsnivå
Var: Globalt
Tidsperspektiv: Två till tre år
Nivå: Ingångsnivå
Det globala IT-utvecklingsprogrammet ger talangfulla och ambitiösa utexaminerade en möjlighet att använda sin utbildning, sina ledaregenskaper och sin passion för teknik till att utveckla teknisk kompetens, affärskompetens och konsultegenskaper som är nödvändiga för dagens ledare inom teknikbranschen. Det två- eller treåriga programmet ger utexaminerade en möjlighet att prova på olika uppgifter eller specialisera sig inom ett speciellt område inom IT. Alla deltagare i IT-programmet kommer att få möjlighet att bygga ett bra professionellt nätverk, vässa sina kunskaper inom ett gediget utbildningsprogram och delta i breda uppdrag att lösa verkliga verksamhetsproblem genom globalt samarbete.

Utvecklingsprogram inom leverantörskedjor

Utvecklingsprogram inom leverantörskedjor

Vem: Utvalda nyutexaminerade med masterexamen på ingångsnivå från de bästa utbildningarna inom leverantörskedjan
Var: Austin, Texas
Tidsperspektiv: Tre år


Praktikprogrammet inom utveckling av leverantörskedjan (SCDP) ger nyutexaminerade på ingångsnivå med masterexamen en möjlighet att börja sin karriär inom leverantörskedjan. Programmet består av tre olika ettåriga roterande uppdrag (t.ex. inom logistik, verksamhet eller upphandling) och en omfattande kursplan med fokus på att bygga upp gedigna kunskaper inom leverantörskedja och verksamheter. Dessutom får deltagarna mentorer och rådgivare som hjälper dem utveckla sin karriär. Programmet startade i Austin i juni 2014 med de bästa deltagarna från kandidatprogram.

Anställningsprogram för högskolestudenter inom marknadsföring
Anställningsprogram för högskolestudenter inom marknadsföringVem: Nyutexaminerade studenter med kandidatexamen (inom marknadsföring eller med annat relevant huvudämne)
Var: USA
Tidsperspektiv: Två år
Nivå: IngångsnivåOm du slutfört din kandidatexamen för mindre än 18 månader sedan och har fått ett heltidsjobb inom marknadsföring kommer du att placeras i det tvååriga anställningsprogrammet för högskolestudenter med erfarenhet inom marknadsföring. Under de två åren får du möjlighet att prova på två olika roller under ett år vardera. Du kan välja mellan allt ifrån tydliga marknadsföringsroller (global kommunikation, fält och partnermarknadsföring, digitala upplevelser, globala evenemang) till roller inom vår produktmarknadsföringsavdelning. Utöver de erfarenheter du får genom att prova på flera roller får du också möjlighet att utvecklas genom anpassade utbildningar, coachning och mentorskap, utbrett nätverkande och möjlighet att bidra i frivilliginsatser. Deltagare som har slutfört programmet och välkomnas i verksamheten har bättre förståelse för Dell, teknikbranschen och marknadsföring inom stora organisationer.